Ухвала
від 17.05.2018 по справі 2-а-2736/11
ГЛОБИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-а-2736/11

провадження № 6-а/527/3/18

УХВАЛА

іменем України

17 травня 2018 року м.Глобине

Глобинський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді - Олефір А.О.,

за участю секретаря - Волик Л.І.,

розглянувши справу за заявою ОСОБА_1 про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання, заінтересовані особи: Глобинське об'єднане управління пенсійного фонду України Полтавської області, Глобинський районний відділ державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Полтавській області у Полтавській області, -

В С Т А Н О В И В:

04 травня 2018 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання.

У заяві зазначив, що постановою Глобинського районного суду Полтавської області від 25 травня 2011 року по справі № 2-а-2736/11 зобов'язано Управління Пенсійного Фонду України в Глобинському районі Полтавської області провести ОСОБА_1 перерахунок державної пенсії по інвалідності відповідно до ч.4 ст.54, ч.3 ст.67 Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи як інваліду ІІ групи в розмірі не нижчому 8 мінімальних пенсій за віком з урахуванням ч.1 ст.28 Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування , з підвищенням розміру вказаної пенсії у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, починаючи з 11 березня 2011 року та провести виплату з урахуванням вже проведених виплат; зобов'язано Управління Пенсійного Фонду України в Глобинському районі Полтавської області провести перерахунок щомісячної додаткової пенсії ОСОБА_1 відповідно до ст.50, ч.3 ст.67 Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи у розмірі 75 відсотків мінімальної пенсії за віком з урахуванням ч.1 ст.28 Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування , з підвищенням розміру вказаної пенсії у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, починаючи з 11 березня 2011 року та провести виплату з урахуванням вже проведених виплат. Ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду зазначену постанову залишено без змін. 08 червня 2011 року він отримав виконавчий лист по справі та пред'явив його до Глобинського РВ ДВС ГТУЮ у Полтавській області для виконання.

17 квітня 2018 року, після тривалих звернень та встановлення обставин і причин невиконання рішення суду він одержав офіційну довідку виконавчої служби, з якої вбачається, що виконавче провадження за пред'явленим виконавчим листом було завершено 06 жовтня 2015 року, а виконавчий лист направлений йому. Про те, що виконавче провадження завершено його не повідомляли, виконавчий лист на його адресу не надходив, а був втрачений з невідомих обставин не з його вини, у зв'язку з чим ним було пропущено строк пред'явлення виконавчого листа до виконання.

Посилаючись на викладене та на поважність причини пропущення строку для пред'явлення виконавчого листа, заявник просив суд визнати причини пропуску строку пред'явлення виконавчого листа №2-а-2736/11 до виконання поважними та поновити строк, видати дублікат виконачого листа №2-а-2736/11, виданного Глобинським районним судом Полтавської області 08 червня 2011 року у справі №2-а-2736/11 про визнання дій щодо відмови у перерахунку пенсій по інвалідності неправомірними та зобов'язання здійснити перерахунок та виплату пенсії по інвалідності.

У судове засідання заявник не з'явився, подав до суду заяву, в якій просив справу розглядати за його відсутності, заяву підтримував.

Представники заінтересованих осіб в судове засідання не з'явилися, належним чином повідомлені про дату, час та місце проведення судового розгляду.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши надані докази та давши їм належну оцінку, суд встановив наступне.

Постановою Глобинського районного суду Полтавської області від 25 травня 2011 року позов ОСОБА_1 до Управління Пенсійного Фонду України в Глобинському районі про визнання дій щодо відмови у перерахунку пенсії по інвалідності неправомірними, зобов'язання здійснити перерахунок та виплату пенсії по інвалідності у розмірах передбачених ст. ст. 50, 54, 67 Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи задоволено повністю. Визнано протиправними дії Управління Пенсійного фонду України в Глобинському районі Полтавської області щодо відмови ОСОБА_1 в здійсненні перерахунку та виплати пенсії по інвалідності, в розмірах передбачених ст.50, ч.4 ст.54, ст.67 Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи , із застосуванням ст.28 Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування , виходячи з кратного розміру мінімальної пенсії за віком встановленої законом на час виплати, зобов'язано Управління Пенсійного Фонду України в Глобинському районі Полтавської області провести ОСОБА_1 перерахунок державної пенсії по інвалідності відповідно до ч.4 ст.54, ч.3 ст.67 Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи як інваліду ІІ групи в розмірі не нижчому 8 мінімальних пенсій за віком з урахуванням ч.1 ст.28 Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування , з підвищенням розміру вказаної пенсії у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, починаючи з 11 березня 2011 року та провести виплату з урахуванням вже проведених виплат, зобов'язано Управління Пенсійного Фонду України в Глобинському районі Полтавської області провести перерахунок щомісячної додаткової пенсії ОСОБА_1 відповідно до ст.50, ч.3 ст.67 Закону України Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи у розмірі 75 відсотків мінімальної пенсії за віком з урахуванням ч.1 ст.28 Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування , з підвищенням розміру вказаної пенсії у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, починаючи з 11 березня 2011 року та провести виплату з урахуванням вже проведених виплат ( а.с.4-5).

Ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду від 21 листопада 2011 року постанову суду першої інстанції залишено без змін (а.с.7-8).

08 червня 2011 року Глобинським районним судом Полтавської області на виконання рішення суду видано ОСОБА_1 виконавчий лист №2-а-2736/11 (а.с.10).

Зазначений виконавчий лист пред'явлено до виконання до Глобинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області.

Як вбачається із довідки Глобинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області від 17 квітня 2018 року №3984/14.3-34 виконавче провадження №38436805 по виконанню виконавчого листа № 2-а-2736/11 на підставі п. 1 ч. 1 ст. 47 Закону України Про виконавче провадження , виконавчий документ направлено стягувачу (а.с.11).

Крім того, судом встановлено, що зазначений виконавчий лист втрачено при пересилці.

Надаючи правову оцінку викладеним обставинам суд зазначає наступне.

Відповідно до п. 18.4 Перехідних положень КАС України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання.

Згідно вимог ч. 1 ст. 376 КАС України , стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Приймаючи до уваги викладене, суд визнає причини пропуску строку пред'явлення виконавчого листа №2-а-2736/11 поважними, а тому вважає за можливе видати дублікат виконавчого листа та поновити строк його пред'явлення до виконання.

Керуючись , ст.ст. 205 , 241 , 243 , 256 , 294 , 295 , 376, п. 18.4 Перехідних положень КАС України Кодексу адміністративного судочинства України , суд -

УХВАЛИВ :

Заяву ОСОБА_1 про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання, заінтересовані особи: Глобинське об'єднане управління пенсійного фонду України Полтавської області, Глобинський районний відділ ВДВС ГТУЮ у Полтавській області - задовольнити .

Видати ОСОБА_1 дублікат виконавчого листа №2-а-2736/11, виданого Глобинським районним судом Полтавської області 08 червня 2011 року у справі №2-а-2736/11 про визнання дій щодо відмови у перерахунку пенсій по інвалідності неправомірними та зобов'язання здійснити перерахунок та виплату пенсії по інвалідності.

Поновити ОСОБА_1 №2-а-2736/11, виданого Глобинським районним судом Полтавської області 08 червня 2011 року у справі №2-а-2736/11 про визнання дій щодо відмови у перерахунку пенсій по інвалідності неправомірними та зобов'язання здійснити перерахунок та виплату пенсії по інвалідності .

У відповідності до пункту 15.5 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції Закону України № 2147-VIII від 03 жовтня 2017 року), ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п'ятнадцяти днів з дня складення шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного адміністративного суду через Глобинський районний суд Полтавської області.

Заявник: ОСОБА_1 ( Полтавська область, Глобинський район, с. Пузикове, рнокпп: НОМЕР_1).

Заінтересована особа: Глобинське об'єднане управління пенсійного фонду України Полтавської області (39000, Полтавська область, м. Глобине, вул. Центральна, буд. 269/7, код ЄДРПОУ 41247599).

Заінтересована особа: Глобинський районний відділ державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Полтавській області у Полтавській області 39000, Полтавська область, м. Глобине, вул. Центральна, буд. 212, код ЄДРПОУ 34815627).

Суддя А. О. Олефір

Дата ухвалення рішення17.05.2018
Оприлюднено21.05.2018
Номер документу74068387
СудочинствоАдміністративне
Сутьвидачу дублікату виконавчого листа та поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання, заінтересовані особи: Глобинське об'єднане управління пенсійного фонду України Полтавської області, Глобинський районний відділ державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Полтавській області у Полтавській області

Судовий реєстр по справі —2-а-2736/11

Ухвала від 06.07.2020

Адміністративне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Постанова від 01.06.2011

Адміністративне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Головін В. А.

Ухвала від 27.12.2018

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Ухвала від 19.11.2018

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Постанова від 12.09.2018

Адміністративне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 23.08.2018

Адміністративне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 15.04.2011

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Павлійчук А. В.

Ухвала від 25.03.2011

Адміністративне

Дружківський міський суд Донецької області

Сєрікова О. О.

Ухвала від 02.07.2018

Адміністративне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 17.05.2018

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Олефір А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні