Ухвала
від 21.05.2018 по справі 192/619/17
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/619/17

Провадження № 2/192/38/18

У Х В А Л А

21.05.2018 року Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді Щербини Н.О.,

за участю секретаря судового засідання - Савчукової В.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні у залі суду в смт Солоне клопотання представника позивача про заміну відповідача у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Мрія-Сервіс до селянського фермерського господарства Поле Віктора , ОСОБА_1, треті особи: Солонянська районна державна адміністрація Дніпропетровської області, приватний нотаріус Солонянського районного нотаріального округу Дніпропетровської області - ОСОБА_2 про визнання договору оренди землі недійсним, скасування державної реєстрації,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває дана цивільна справа, провадження за якою відкрито 16 травня 2017 року.

Згідно Закону України Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів № 2147-VIII від 03.10.2017 року, з 15 грудня 2017 року ЦПК України набрав чинності в новій редакції.

Згідно п. 11 Перехідних положень ЦПК України в редакції, яка набрала чинності 15 грудня 2017 року, заяви і скарги, подані до набрання чинності цією редакцією Кодексу, провадження за якими не відкрито на момент набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цієї редакції Кодексу. Такі заяви чи скарги не можуть бути залишені без руху, повернуті або передані за підсудністю, щодо них не може бути прийнято рішення про відмову у прийнятті чи відмову у відкритті провадження за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу, якщо вони подані з додержанням відповідних вимог процесуального закону, які діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

21 травня 2018 року в судовому засіданні судом було ухвалено здійснювати розгляд справи в порядку загального позовного провадження та проведення підготовчого засідання.

Представник позивача заявила клопотання про заміну відповідача у зв'язку з тим, що ОСОБА_1 16 травня 2017 року померла, а ОСОБА_3 після її смерті звернувся до Солонянської державної нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини на спірну земельну ділянку. Тому просить суд замінити відповідача ОСОБА_1 на належного відповідача - ОСОБА_3.

Представники відповідача - ОСОБА_4, ОСОБА_3 не заперечували проти задоволення такого клопотання, надавши суду копію свідоцтва про право на спадщину на спірну земельну ділянку, яке отримав ОСОБА_3

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з'явилася у зв'язку зі смертю 16 травня 2017 року (а.с.47).

Представники третіх осіб в судове засідання не з'явилися, причини неявки суду не повідомили.

Суд, з'ясувавши думку представників відповідача, дослідивши подане клопотання про заміну відповідача, вивчивши матеріали справи, ухвалив здійснювати розгляд справи за відсутності представників третіх осіб та приходить до наступного висновку.

Згідно з ч.ч. 1,2,3 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Згідно свідоцтва про право на спадщину за заповітом, виданого 11 квітня 2018 року державним нотаріусом Солонянської державної нотаріальної контори, спадкоємцем зазначеного в заповіті майна ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка померла 16 травня 2017 року є ОСОБА_3, а спадщина на яку видано це свідоцтво складається з земельної ділянки площею 7,9795 га, яка розташована на території Святовасилівської (Новомар'ївської) сільської ради Солонянського району Дніпропетровської області.

Суд вважає, що оскільки ОСОБА_3 на даний час є власником спірної земельної ділянки, тому слід здійснити заміну відповідача у цивільній справі про визнання договору оренди землі недійсним, скасування державної реєстрації.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 51, 260 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву представника позивача - ОСОБА_5 про заміну відповідача задовольнити.

Замінити первісного відповідача ОСОБА_1 на належного відповідача ОСОБА_3.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п'ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення безпосередньо до Апеляційного суду Дніпропетровської області.

У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст ухвали суду складений 21 травня 2018 року.

Головуючий: суддя Н. О. Щербина

СудСолонянський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення21.05.2018
Оприлюднено22.05.2018
Номер документу74100615
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —192/619/17

Рішення від 04.09.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Рішення від 04.09.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 04.09.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 27.07.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 21.05.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 04.04.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 30.01.2018

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 21.08.2017

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 06.07.2017

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 16.05.2017

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні