Ухвала
від 22.05.2018 по справі 552/2527/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Справа №552/2527/18

Провадження № 1-кс/552/1279/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.05.2018 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтава ОСОБА_1 , за участю секретаря - ОСОБА_2 , за участюслідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 , розглянувши його клопотання про проведення обшуку приміщення

ВСТАНОВИВ:

Слідчий з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області старший лейтенант податкової міліції ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням про проведення обшуку в нежитловому приміщенні за адресою : АДРЕСА_1 .

Посилається на те, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження №32017170000000005, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 25.01.2017 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.204 КК України.

Установлено, що на протязі 2017 року невстановлені особи на території Полтавської області незаконно виготовляли, придбавали з метою збуту, зберігали з метою збуту, транспортували з метою збуту та збували незаконно виготовлені з недоброякісної сировини алкогольні напої, що становлять загрозу для життя і здоров`я людей, користуючись послугами кур`єрських служб доставки вантажів.

Також в ході досудового розслідування установлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , раніше судимий за вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.28, ч.1 ст.204 КК України, не маючи постійного джерела доходу, з корисливих мотивів, самостійно організував незаконну діяльність з придбання у невстановлених осіб недоброякісної сировини (матеріалів) з метою подальшого виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв, що становлять загрозу для життя та здоров`я людей. Зокрема, ОСОБА_5 обладнав необхідними засобами гаражні приміщення для незаконного виготовлення алкогольних напоїв та їх зберігання з метою збуту. Маючи всі необхідні умови та засоби, ОСОБА_5 у вказаних гаражних приміщеннях здійснює виготовлення горілчаних виробів без додержання необхідних технічних норм, технологій та стандартів, які в подальшому на власному автомобілі транспортує з метою збуту та збуває в адресу різних торгівельних об`єктів на території Полтавської області за готівкові кошти.

Так,згідно інформаціїоперативного управлінняКременчуцької ОДПІГУ ДФСу Полтавськійобласті,а такожз наявнихматеріалів кримінальногопровадження установлено,що ОСОБА_5 вході здійсненнязлочинної діяльності,постачає з метою збуту незаконно виготовлені алкогольні напої, що становлять загрозу для життя і здоров`я людей в магазин, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Крім цього, допитаний як свідок старший оперуповноважений ВОВЕЗ ОУ Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_6 надав показання, що за даною адресою знаходяться незаконно виготовлені підакцизні товари - алкогольні напої, спирт, а також предмети і речі, чорнові записи та готівкові кошти, отримані від реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв, які вказують на порушення законодавства, являються речовими доказами та можуть бути використані як докази під час досудового розслідування і судового слідства.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення знарядь кримінального правопорушення, документів, речових доказів, майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, просив дати дозвіл на проведення обшуку магазину, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та вилученні незаконно виготовлених алкогольних напоїв, засобів та знарядь вчинення кримінального правопорушення, предметів, документів, речей та цінностей, у тому числі грошових коштів, отриманих від здійснення незаконної діяльності; а також інших предметів, документів, речей та цінностей, які мають значення для досудового розслідування та можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна за №119445289 від 03.04.2018 року встановлено, що власником нежитлової будівлі, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , являється ОСОБА_7 , р.н.о.к.п.п. 2337214102 та Тростянецька сільська рада Полтавського району Полтавської області (код ЄДРПОУ 21044562).

Слідчий суддя, заслухавши думку слідчого, який підтримав клопотання та просив його задовольнити, дослідивши матеріали додані до клопотання приходить до таких висновків.

Відповідно до ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження №32017170000000005, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 25.01.2017 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.204 КК України.

Надані до слідчого судді матеріали містять ознаки вчинення кримінального правопорушення, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017170000000005 за ознаками злочину передбаченого ст. 204 ч.3 КК України.

Матеріалами клопотання підтверджено, що відшукуванні речі мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Тому клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 234-235 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надатидозвіл напроведення обшукув нежитловійбудівлі (приміщеннімагазину) за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення незаконно виготовлених алкогольних напоїв та інших підакцизних товарів, сировини, засобів, предметів та речей, які використовуються та можуть використовуватись для їх незаконного придбання, виготовлення, транспортування, зберігання та збуту; документів, які можуть свідчити про вчинення незаконної діяльності з придбання, виготовлення, транспортування, зберігання та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів; чорнових записів, які містять або можуть містити відомості про здійснення незаконної діяльності з підакцизними товарами; мобільних телефонів, за допомогою яких фігуранти спілкувалися з покупцями та безпосередніми постачальниками незаконно виготовлених алкогольних напоїв та спирту; предметів, документів, речей та цінностей, у тому числі грошових коштів, отриманих від здійснення незаконної діяльності.

Строк дії ухвали до 22.06.2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.05.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу74145216
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку приміщення

Судовий реєстр по справі —552/2527/18

Ухвала від 18.06.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 28.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 16.01.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 15.01.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 10.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 09.07.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні