Ухвала
від 13.11.2017 по справі 15/34/09
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

13.11.2017 р.                                                                                           № 15/34/09

          Миколаївський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Мельника О.М. розглянувши в порядку письмового провадження заяву про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у справі

за позовом Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області, пр. Богоявленський, 55-Е, м. Миколаїв, 54018

до Приватного сільськогосподарського підприємства "Вектор - Південь", вул. І. Франка, 1-б, м. Миколаїв, 54000

простягнення заборгованості

ВСТАНОВИВ:

Постановою Господарського суду Миколаївської області від 12.02.2009 адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м. Миколаєва задоволено, стягнуто з приватного сільськогосподарського підприємства "Вектор - Південь" заборгованість в сумі 573,94 грн. На виконання вказаного судового рішення, 23.03.2009 судом видано виконавчий лист.

Ухвалою Миколаївського окружного адміністративного суду від 25.09.2012 замінено сторону виконавчого провадження (стягувача) по справі №15/34/09 з управління Пенсійного фонду України в Корабельному районі м. Миколаєва на управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Миколаєва.

03.11.2017 року від Центрального об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області надійшла заява про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання.

Відповідно до частини 3 статті 261 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив таке.

23.03.2009 року судом виданий виконавчий лист. Зазначений виконавчий лист пред'явлено позивачем до виконання Заводському відділу державної виконавчої служби м. Миколаєва Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області, де було відкрито виконавче провадження з його примусового виконання.

23.03.2017 року головним державним виконавцем Заводського відділу державної виконавчої служби м. Миколаєва Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області винесено постанову про повернення виконавчого документа стягувачу без виконання.

В обґрунтування заяви Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської зазначило наступне.

Управління Пенсійного фонду України в Центральному районі м. Миколаєва було реорганізовано шляхом злиття в Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області, останній звернувся до Миколаївського окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження. Ухвалою Миколаївського окружного адміністративного суду від 20.06.2017 року у справі № 15/34/09 замінено стягувача у виконавчому провадженні за виконавчим листом. Копію зазначеної ухвали з відміткою про набрання нею законної сили стягувач отримав 13.10.2017 року. Позивач вважає причини пропуску строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання поважними.

Відповідно до статті 12 Закону України "Про виконавче провадження" виконавчі документи, за якими стягувачем є держава або державний орган, можуть бути пред'явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Згідно ч. 6 ст. 12 Закону України "Про виконавче провадження" стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання.

Відповідно до частини 1 статті 261 Кодексу адміністративного судочинства України, стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Враховуючи викладене, суд знаходить підстави для задоволення заяви про поновлення строку для пред'явлення виконавчого документа до виконання.

Керуючись статтями 165, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

                                        

                                         У Х В А Л И В:

1. Заяву Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання по справі № 15/34/09 задовольнити.

2. Поновити Центральному об'єднаному управлінню Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області пропущений строк на пред'явлення виконавчого листа виданого 23.03.2009 року по справі № 15/34/09 до виконання.

3. Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала може бути оскаржена.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або згідно з частиною 3 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                                           О.М. Мельник

Дата ухвалення рішення13.11.2017
Оприлюднено29.05.2018
Номер документу74166399
СудочинствоАдміністративне
Сутьпоновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у справі за позовом Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва Миколаївської області, пр. Богоявленський, 55-Е, м. Миколаїв, 54018 до Приватного сільськогосподарського підприємства "Вектор - Південь", вул. І. Франка, 1-б, м. Миколаїв, 54000 простягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —15/34/09

Ухвала від 21.10.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 18.10.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 13.11.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

Ухвала від 06.11.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

Ухвала від 12.06.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Марич Є. В.

Ухвала від 20.06.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Марич Є. В.

Ухвала від 25.09.2012

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

Ухвала від 25.09.2012

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

Ухвала від 17.09.2012

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Устинов І. А.

Постанова від 09.10.2009

Господарське

Запорізький апеляційний господарський суд

Коробка Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні