Ухвала
від 23.05.2018 по справі 766/8887/18
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/8887/18

н/п 1-кс/766/6297/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.05.2018 року Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , розглянувши матеріали клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Херсонській області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Херсонської області ОСОБА_3 про арешт майна, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Херсонській області ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про накладення арешту на майно.

В обґрунтування клопотання посилався на те, що у провадженні СУ Головного управління Національної поліції в Херсонській області перебуває кримінальне провадження №12018230000000201 за підозрою ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 та ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 у вчиненні злочинів, передбаченого ст.ст. 187 ч. 4, 257, 263 ч. 1, 289 ч. 3, 345 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 спільно з ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 та ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 організували стійку організовану групу банду та прийняли у подальшому участь у ній з метою вчинення розбійного нападу на ювелірний магазин «Аурум», розташований на першій черзі ТРЦ «Фабрика» за адресою: м. Херсон, вул. Залаегерсег, 18, з метою заволодіння ювелірними виробами.

У цей же час вони, для досягнення спільної злочинної мети та з метою подолання можливого опору зі сторони потерпілих та працівників охорони, вирішили використовувати при вчиненні розбійного нападу вогнепальну зброю, а також шоломи та бронежилети для власного захисту.

Для швидкого пересування на місце вчинення злочину та безперешкодної втечі від працівників поліції ОСОБА_4 , ОСОБА_6 , ОСОБА_8 , ОСОБА_5 та ОСОБА_7 використовували автомобіль марки Range Rover.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 257 КК України, кваліфікуючими ознаками якого є організація озброєної банди з метою нападу на підприємства, установи, організації, а також участь у такій банді або у вчинюваному нею нападі.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, ОСОБА_4 14.05.2018 близько 20:49, умисно, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , керуючись корисливим мотивом, з метою незаконного заволодіння чужим майном, кожний з яких виконував свою роль, одягнені у військовий одяг, у бронежилетах, касках та масках, здійснили озброєний напад на ювелірний магазин «Аурум», розташований на першій черзі ТРЦ «Фабрика» за адресою: м. Херсон, вул. Залаегерсег, 18, під час якого із погрозою застосування насильства, шляхом демонстрації та наведенні на працівників ювелірного магазину предметів ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_6 та ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , схожих на автомати «Калашнікова», заволоділи ювелірними виробами, після чого залишили місце вчинення злочину на автомобілі марки «Range Rover», в результаті чого заподіяли власнику вказаного магазину ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_8 матеріальну шкоду в особливо великих розмірах.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України, кваліфікуючими ознаками якого є напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров`я особи, яка зазнала нападу, та з погрозою застосування такого насильства (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, спрямований на заволодіння майном у особливо великих розмірах.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, ОСОБА_4 14.05.2018 близько 20:50, умисно, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , перебуваючи неподалік автомобільної заправки «Sun Oil» по Бериславському шосе в м. Херсоні, незаконно, із погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров`я потерпілого ОСОБА_12 ІНФОРМАЦІЯ_9 , заволоділи його транспортним засобом автомобілем марки «Opel Vectra C», р.н. НОМЕР_1 , в результаті чого спричинив потерпілому ОСОБА_13 матеріальну шкоду на суму яка встановлюється.

Таким чином, своїми умисними діями ОСОБА_4 вчинив злочин, передбачений ч. 3 ст. 289 КК України незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров`я потерпілого, що завдали великої матеріальної шкоди.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, ОСОБА_4 при невстановлених досудовим розслідуванням обставинах, умисно, без передбаченого законом дозволу придбав вогнепальну зброю та бойові припаси, які 14.05.2018 близько 21.00 годин діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , знаходячись на автомобільній трасі «Херсон-Берислав» неподалік АЗС «Метан» умисно, без передбаченого законом дозволу зберігав при собі та у транспортному засобі автомобілі марки «Range Rover», на якому вони пересувались на момент вчинення розбійного нападу на ювелірний магазин «Аурум», розташований на першій черзі ТРЦ «Фабрика» за адресою: м. Херсон, вул. Залаегерсег, 18, а саме вогнепальну зброю та бойові припаси, які в подальшому перемістили до транспортного засобу автомобіля «Opel Vectra C», р.н. НОМЕР_1 , яким попередньо незаконно заволоділи з метою уникнення затримання працівниками поліції для подальшого використання в їх бік, які виконували свої службові обов`язки та приймали участь у їх переслідуванні.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, кваліфікуючими ознаками якого є носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї, бойових припасів, без передбаченого законом дозволу.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, ОСОБА_4 14.05.2018 близько 21.00, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 перебуваючи на автомобільній дорозі «Херсон-Берислав» неподалік АЗС «Sun Oil», намагаючись уникнути від кримінальної відповідальності пересуваючись на транспортному засобі автомобілі, яким вони попередньо незаконно заволоділи, чинили опір працівникам поліції під час виконання ними своїх службових обов`язків, а саме здійснили декілька пострілів із вогнепальної зброї в бік автомобіля патрульної полії №0204, який оснащений спеціальним маркуванням «Національної поліції України» та спеціальними сигналами.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 345 КК України, кваліфікуючими ознаками якого є погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу у зв`язку з виконанням цим працівником службових обов`язків.

15.05.2018 у спосіб, передбачений КПК України для вручення повідомлень ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст. 187 ч. 4, 257, 263 ч. 1, 289 ч. 3, 345 ч. 1 КК України.

ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів проти власності, у зв`язку з чим, отримані грошові кошти та інші цінності внаслідок вчинення цих злочинів легалізував шляхом придбання рухомого та нерухомого майна, а саме квартир, житлових будинків, дачних будинків, транспортних засобів, водного транспорту, інших приміщень розраховуючись готівкою або у безготівковому вигляді.

Під час досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_4 перебуває у шлюбі з ОСОБА_14 (реєстраційний номер платника податків: НОМЕР_2 , паспорт громадянина України, серія та номер: НОМЕР_3 , виданий 04.06.2013 Первомайським МВ УМВС України в Миколаївської області), яка у своїй власності має земельну ділянку та житловий будинок розташовані за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно відомостей Державного реєстру на нерухоме майно на праві приватної власності дружині підозрюваного ОСОБА_4 ОСОБА_14 належить:

- земельна ділянка кадастровий номер 4810400000:03:063:0006 площею 0,1 га., яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 . Цільове призначення: для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). Розмір частки: 1/1;

- житловий будинок, розташований за адресою: АДРЕСА_1 . Загальна площа: 58,2 кв.м., житлова площа: 27,3 кв.м. Реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 66865448104.

Санкціями ст.ст. 187 ч. 4, 257, 289 ч. 3 Кримінального кодексу України передбачено додаткове покарання у вигляді конфіскації майна, без накладення арешту на майно підозрюваного забезпечити виконання вироку суду в цій частині неможливо.

В судове засідання слідчий не з`явився, просив суд розглянути клопотання у його відсутність. Клопотання підтримує, просить його задовольнити.

Розгляд клопотання здійснюється без участі підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , його захисника та ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_11 на підставі ст. 172 ч.2 КПК України.

Відповідно до ст. 107 ч.2 КПК України, фіксування судового засідання не здійснюється.

Дослідивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на таке.

Статтею 170 КПК України передбачено, що а рештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Арешт майна допускається з метою забезпечення:

1) збереження речових доказів;

2) спеціальної конфіскації;

3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи;

4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Враховуючи, що підозрюваний ОСОБА_4 може здійснити відчуження зазначеного нерухомого майна, слідчий суддя приходить до висновку, що є передбачені кримінальним процесуальним законом підстави для арешту майна, а саме: земельної ділянки кадастровий номер 4810400000:03:063:0006 площею 0,1 га., яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , житловий будинок, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею: 58,2 кв.м., житлова площа: 27,3 кв.м.; реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 66865448104.

Керуючись ст. ст. 131-132, 170-173 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на майно, що є власністю ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , яка є дружиною підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , а саме:

- земельну ділянку кадастровий номер 4810400000:03:063:0006 площею 0,1 га., яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , яка становить розмір частки 1/1.

- житловий будинок, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 58,2 кв.м., житловою площею 27,3 кв.м.; реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 66865448104.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Херсонської області протягом 5-ти діб з часу її проголошення.

СуддяОСОБА_1

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення23.05.2018
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу74210614
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —766/8887/18

Ухвала від 30.07.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Черниш О. Л.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 14.04.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 11.03.2020

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 17.05.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 17.05.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 18.04.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 22.04.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 27.03.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 22.02.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні