Ухвала
від 25.05.2018 по справі 264/414/18
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ (М. МАРІУПОЛЬ)

Єдиний унікальний номер 264/414/18

Номер провадження 22-ц/775/432/2018(м)

Головуючий в 1 інстанції Матвєєва Ю.О.

Доповідач: Мальцева Є.Є.

У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху

25 травня 2018 року м. Маріуполь

Суддя апеляційного суду Донецької області Мальцева Є.Є., розглянувши апеляційну скаргу Комунального закладу Маріупольське територіальне медичне об'єднання дитини та жінки на рішення Іллічівського районного суду міста Маріуполя Донецької області від 06 березня 2018 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу Маріупольське територіальне медичне об'єднання дитини та жінки про стягнення заборгованості по заробітній платі, -

ВСТАНОВИВ :

Рішенням Іллічівського районного суду міста Маріуполя Донецької області від 06 березня 2018 року позов ОСОБА_1 задоволено. Стягнуто з Комунального закладу Маріупольське територіальне медичне об'єднання дитини та жінки на користь ОСОБА_1 заборгованість по заробітній платі за період з травня 2013 року по вересень 2017 року включно в сумі 9185,35 грн з утриманням з цієї суми передбачених законом податків та обов'язкових платежів при її виплаті.

Не погоджуючись із вказаним рішенням представник відповідача - ОСОБА_2 подав апеляційну скаргу, яка разом з матеріалами справи надійшла до Апеляційного суду Донецької області.

Апеляційне провадження у справі не може бути відкрито виходячи з наступного.

Згідно з чч.1,2 ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п'ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:

1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду;

2) на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Згідно з ч. 3, 4 ст. 357 ЦПК України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 354 ЦПК України, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнанні неповноважними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження у порядку, встановленому статтею 358 цього Кодексу.

Відповідно до положення ч. 1 ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Згідно з поштовим повідомленням, яке знаходиться у матеріалах справи, КЗ Маріупольське територіальне медичне об'єднання дитини та жінки отримано копію оскаржуваного рішення 31 березня 2018 року (а.с. 70)

Апеляційна скарга подана 17 травня 2018 року, тобто за межами строку на апеляційне оскарження. Заяви про поновлення строку заявником апеляційному суду не надано.

Відповідно до ст. 357 ЦПК України при вказаних недоліках апеляційне провадження у справі не може бути відкрито судом апеляційної інстанції та апеляційна скарга залишається без руху для усунення недоліків, а саме: надання заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду із зазначенням причин його пропуску. Якщо у встановлений строк заявник виконає цю вимогу, апеляційна скарга буде вважатися поданою в день її первісного подання. В іншому випадку буде вирішуватися питання про відмову у відкритті апеляційного провадження.

Керуючись ст. 185, 354, 357 ЦПК України,

УХВАЛИВ :

Апеляційну скаргу Комунального закладу Маріупольське територіальне медичне об'єднання дитини та жінки на рішення Іллічівського районного суду міста Маріуполя Донецької області від 06 березня 2018 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу Маріупольське територіальне медичне об'єднання дитини та жінки про стягнення заборгованості по заробітній платі- залишити без руху.

Надати строк для усунення недоліків апеляційної скарги - протягом десяти днів з дня вручення ухвали.

Роз'яснити, що в разі якщо у встановлений строк заявник усуне вказані недоліки, апеляційна скарга буде вважатися поданою в день її первісного подання. В іншому випадку буде вирішуватися питання про відмову у відкритті апеляційного провадження.

Суддя Апеляційного суду Є.Є. Мальцева

Донецької області

Дата ухвалення рішення25.05.2018
Оприлюднено28.05.2018
Номер документу74254430
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі

Судовий реєстр по справі —264/414/18

Постанова від 05.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області (м. Маріуполь)

Мальцева Є. Є.

Постанова від 05.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області (м. Маріуполь)

Мальцева Є. Є.

Ухвала від 18.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області (м. Маріуполь)

Мальцева Є. Є.

Ухвала від 08.06.2018

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області (м. Маріуполь)

Мальцева Є. Є.

Ухвала від 25.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області (м. Маріуполь)

Мальцева Є. Є.

Ухвала від 25.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області (м. Маріуполь)

Лопатіна М. Ю.

Рішення від 06.03.2018

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Матвєєва Ю. О.

Рішення від 06.03.2018

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Матвєєва Ю. О.

Ухвала від 13.02.2018

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Матвєєва Ю. О.

Ухвала від 29.01.2018

Цивільне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Матвєєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні