Ухвала
від 29.05.2018 по справі 808/1728/18
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ СПРОЩЕНОГО ПОЗОВНОГО ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

29 травня 2018 року Справа № 808/1728/18 м. Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Лазаренко М.С., перевіривши матеріали адміністративного позову

за позовною заявою ОСОБА_1 (АДРЕСА_3)

до Правобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (69076, м. Запоріжжя, вул. Запорізького козацтва, 25-А)

про визнання рішення та дій незаконними та зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

14 травня 2018 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов позов ОСОБА_1 (далі - позивач) до Правобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (далі - відповідач), в якому позивач просить суд:

визнати незаконними дії та рішення Правобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя щодо відмови позивачу у призначенні пенсії за віком на пільгових умовах відповідно до п. з ст.13 Закону України Про пенсійне забезпечення з 12.09.2017;

зобов'язати відповідача зарахувати позивачу до пільгового стажу стаж роботи водія міського пасажирського транспорту з 09.03.1999 по 27.07.2003 в ПАТ Запорізьке автотранспортне підприємство 12329 та призначити пенсію за віком на пільгових умовах відповідно до п. з ст.13 Закону України Про пенсійне забезпечення з 12.09.2017.

Ухвалою суду від 15.05.2018 вищевказану позовну заяву залишено без руху. 25 травня 2018 позивачем до суду надано документи на виконання вимог ухвали суду.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких відповідач є суб'єктом владних повноважень.

Згідно положень статті 19 Кодексу КАС України на зазначений спір поширюється юрисдикція адміністративних судів та він має розглядатись у порядку адміністративного судочинства, відповідно до ч.2 ст.20 КАС України підсудний окружним адміністративним судам.

Подана позовна заява відповідає вимогам КАС України, а адміністративний позов подано в межах строку звернення до адміністративного суду. Підстави для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження у справі та залишення позовної заяви без розгляду відсутні.

Відповідно до вимог ст.ст.257, 259 КАС України дана позовна заява підпадає під розгляд в порядку спрощеного позовного провадження.

За таких обставин, суддя дійшов висновку про наявність підстав для відкриття спрощеного позовного провадження.

Щодо клопотання позивача про виклик свідків, суд зазначає наступне.

Згідно ч.1 ст.72 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Частиною 2 статті 72 КАС України визначено, що ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до ч.1 ст.65 КАС України як свідок в адміністративній справі судом може бути викликана будь-яка особа, якій відомі обставини, що належить з'ясувати у справі.

З поданого до суду клопотання про виклик та допит в якості свідків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 встановлено, що вказані особи працювали з позивачем на одному підприємстві та можуть підтвердити/спростувати роботу позивача водієм міського пасажирського транспорту з 09.03.1999 по 27.07.2003 в ПАТ Запорізьке автотранспортне підприємство 12329 .

Відповідно до пункту 18 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.1993 №637, за відсутності документів про наявний стаж роботи і неможливості одержання їх внаслідок ліквідації підприємства, установи, організації або відсутності архівних даних з інших причин, ніж ті, що зазначені в пункті 17 цього Порядку, трудовий стаж установлюється на підставі показань не менше двох свідків, які б знали заявника по спільній з ним роботі на одному підприємстві, в установі, організації (в тому числі колгоспі) або в одній системі і мали документи про свою роботу за час, стосовно якого вони підтверджують роботу заявника.

За таких обставин, враховуючи зміст заявлених позовних вимог, суд дійшов висновку про наявність підстав для виклику та допиту в якості свідків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 з питань роботи в період з 09.03.1999 по 27.07.2003 в ПАТ Запорізьке автотранспортне підприємство 12329 .

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 171, 257, 259, 260, 262 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити спрощене позовне провадження в адміністративній справі №808/1728/18 за позовом ОСОБА_1 до Правобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя про визнання рішення та дій незаконними та зобов'язання вчинити дії.

Призначити судове засідання на 13 червня 2018 року, яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Сергія Синенка, 65-в, у залі судових засідань №17 об 11 год. 00 хв.

Судове засідання проводитиметься одноособово суддею Лазаренком Максимом Сергійовичем в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Викликати в судове засідання, в якості свідків - ОСОБА_2 (АДРЕСА_1) та ОСОБА_3 (АДРЕСА_2).

Викликаним свідкам мати при собі паспорт або інший документ, який посвідчує їх особу, а також документи на підтвердження обставин з яких свідки будуть допитуватись судом, а саме документи на підтвердження роботи в ПАТ Запорізьке автотранспортне підприємство 12329 та документи на підтвердження призначення свідкам пільгової пенсії.

Суд попереджає викликаних осіб, що свідок зобов'язаний з'явитися до суду за його викликом і дати правдиві показання про відомі йому обставини. Свідок, який з'явився на вимогу суду, не має права відмовитися від давання показань, крім показань щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів (чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, брат, сестра, дід, баба, внук, внучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, особа, над якою встановлено опіку чи піклування, член сім'ї або близький родич цих осіб), які можуть тягнути юридичну відповідальність для нього або таких членів сім'ї чи близьких родичів. Свідок, який з'явився на вимогу суду, та відмовляється давати показання, зобов'язаний повідомити причини відмови.

Запропонувати:

відповідачу - протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив та документи на його обґрунтування, з урахуванням вимог статті 162 КАС України;

позивачу - протягом 2-х днів від дня отримання від відповідача відзиву, подати письмову відповідь на відзив, в якій викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення, з урахуванням правил, встановлених частинами другою - четвертою статті 162 КАС України;

відповідачу - протягом 2-х днів від дня одержання від позивача відповіді на відзив подати заперечення щодо пояснень, міркувань та аргументів щодо наведених позивачем у відповіді на відзив, з урахуванням правил, встановлених частинами другою - четвертою статті 162 КАС України.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі до відома.

Адреса веб-сторінки за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя М.С. Лазаренко

13 червня 2018 року 11:00

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.05.2018
Оприлюднено01.06.2018
Номер документу74371895
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/1728/18

Рішення від 25.07.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 13.06.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 29.05.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 15.05.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні