Ухвала
від 13.06.2018 по справі 808/1728/18
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКЛАДЕННЯ РОЗГЛЯДУ СПРАВИ

13 червня 2018 року Справа № 808/1728/18 м.Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Лазаренка М.С., розглянувши в порядку письмового провадження питання про відкладення судового засідання у справі

за позовом ОСОБА_1

до Правобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя

про визнання рішення та дій незаконними та зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

14 травня 2018 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов позов ОСОБА_1 (далі - позивач) до Правобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (далі - відповідач), в якому позивач просить суд:

визнати незаконними дії та рішення Правобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя щодо відмови позивачу у призначенні пенсії за віком на пільгових умовах відповідно до п. з ст.13 Закону України Про пенсійне забезпечення з 12.09.2017;

зобов'язати відповідача зарахувати позивачу до пільгового стажу стаж роботи водія міського пасажирського транспорту з 09.03.1999 по 27.07.2003 в ПАТ Запорізьке автотранспортне підприємство 12329 та призначити пенсію за віком на пільгових умовах відповідно до п. з ст.13 Закону України Про пенсійне забезпечення з 12.09.2017.

В судове засідання призначене на 13.06.2018 позивач/представник позивача не з'явився, подав до суду заяву про відкладення судового засідання.

Представник відповідача подав до суду клопотання про відкладення розгляду справи у зв'язку із подачею заяви про залучення до участі у справі третьої особи.

Відповідно до ч.4 ст.262 КАС України перше судове засідання у справі проводиться не пізніше тридцяти днів із дня відкриття провадження у справі. За клопотанням сторони суд може відкласти розгляд справи з метою надання додаткового часу для подання відповіді на відзив та (або) заперечення, якщо вони не подані до першого судового засідання з поважних причин.

Крім того, 13 червня 2018 року від представника відповідача до суду надійшло клопотання про залучення до участі у справі третьої особи - Приватного акціонерного товариства Запорізьке автотранспортне підприємство 12329 .

Відповідно до положень ч.2 ст.49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Відповідно до пункту 2 розділу XV Прикінцеві положення Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування Покриття витрат Пенсійного фонду на виплату і доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах відповідно до статей 13 і 14 Закону України "Про пенсійне забезпечення" до набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" та призначених відповідно до частин другої і третьої статті 114 цього Закону до досягнення пенсійного віку, визначеного статтею 26 цього Закону, здійснюється у такому порядку: підприємства та організації (крім сільськогосподарських товаровиробників, віднесених до четвертої групи платників єдиного податку, що визначені підпунктом 4 пункту 291.4 статті 291 Податкового кодексу України) вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, крім тих, які були безпосередньо зайняті повний робочий день на підземних роботах (включаючи особовий склад гірничорятувальних частин) з видобутку вугілля, сланцю, руди та інших корисних копалин, на будівництві шахт та рудників за списком робіт і професій, затвердженим Кабінетом Міністрів України; на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, а також на інших роботах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах відповідно до частини другої статті 114 цього Закону, - до набуття права на пенсію за віком відповідно до цього Закону за раніше діючим порядком.

Зважаючи на зміст заявлених позовних вимог, суд дійшов висновку про наявність підстав для залучення до участі у справі, в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Приватне акціонерне товариство Запорізьке автотранспортне підприємство 12329 .

Керуючись ст.ст. 49, 241, 248, 256, 262, 263 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представників сторін про відкладення судового засідання у справі №808/1728/18 задовольнити.

Відкласти розгляд адміністративної справи №808/1728/18 та призначити наступне судове засідання на 16 липня 2018 року, яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Сергія Синенка, 65-в, у залі судових засідань №17 о 14 год. 30 хв.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Приватне акціонерне товариство Запорізьке автотранспортне підприємство 12329 (69008, м. Запоріжжя, вул. Південне шосе, буд.66, код ЄДРПОУ 03114164).

Зобов'язати Приватне акціонерне товариство Запорізьке автотранспортне підприємство 12329 подати до наступного судового засідання письмові пояснення щодо роботи ОСОБА_1 в ПрАТ Запорізьке автотранспортне підприємство 12329 та видачі ОСОБА_1 довідок про підтвердження стажу, що дає право на призначення пільгової пенсії, а також письмове ставлення до змісту заявлених позовних вимог.

Судове засідання проводитиметься одноособово суддею Лазаренком Максимом Сергійовичем.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

У судове засідання викликати повістками осіб, які беруть участь у справі.

Адреса веб-сторінки за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя М.С. Лазаренко

16 липня 2018 року 14:30

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.06.2018
Оприлюднено18.06.2018
Номер документу74715785
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/1728/18

Рішення від 25.07.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 13.06.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 29.05.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 15.05.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні