Ухвала
від 04.06.2018 по справі 139/432/18
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 139/432/18

Провадження № 2/139/197/18

У Х В А Л А

про прийом зустрічної позовної заяви

04 червня 2018 року Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області в складі: головуючого - судді Тучинської Н.В.,

з участю:

позивача ОСОБА_1,

секретаря судового засідання Хонькович Л.І.,

розглянувши у підготовчому засіданні в смт Муровані Курилівці справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів,

в с т а н о в и в:

Ухвалою судді від 18 травня 2018 року відкрито провадження у справі і призначено підготовче провадження.

В підготовче засідання на 04 червня 2018 року відповідач не з'явився, хоча належним чином був повідомлений про час і місце розгляду справи (а.с. 17), не повідомив суд про причину неявки, не просив відкласти розгляд справи чи провести його за його відсутності. У цій справі електронною поштою надійшло клопотання адвоката ОСОБА_3 про відкладення судового розгляду (а.с. 29), однак суд не може прийняти його до відома, оскільки у суду відсутні дані про повноваження цього адвоката у даній справі.

На підставі ч. 1 ст. 198 та п. 1 ч. 3 ст. 223 ЦПК України судом ухвалено про проведення підготовчого засідання за відсутності відповідача.

В підготовчому засіданні позивач підтримала позовну вимогу, заявила, що нею залучені до участі у справі всі учасники правовідносин, що вона подала всі наявні у неї докази, клопотань не має.

31 травня 2018 року відповідач ОСОБА_2подав до суду зустрічний позов до ОСОБА_1про виключення відомостей про особу як батька з актового запису про народження дитини .

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, відповідач має право пред'явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивач заявила, що було б доцільно розглядати первісний і зустрічний позов в одному провадженні, а тому не заперечила проти об'єднання цих вимог в одне провадження.

За правилами ч. 2 ст. 193 ЦПК України, зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Суд вважає, що первинний та зустрічний позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, оскільки виникли вони з одних правовідносин, а також, що задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

На підставі ч. 3 ст. 193 ЦПК України вимоги за зустрічним позовом мають бути об'єднанні ухвалою суду в одне провадження з первісним позовом.

Враховуючи, що за правилами ЦПК України відповідач за зустрічним позовом має право на відзив, а також, що позивачем за зустрічним позовом залучено як третю особу без самостійних вимог на предмет спору відділ ДРАЦС Вінницького міського управління юстиції Вінницької області, суд вважає за доцільне на підставі пунктів 2 і 3 ч. 2 ст. 198 ЦПК України відкласти підготовче провадження.

Керуючись ст. 193, пунктами 2 і 3 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Зустрічну позовну заяву ОСОБА_2до ОСОБА_1про виключення відомостей про особу як батька з актового запису про народження дитини об'єднати в одне провадження із позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів .

Справу № 139/432/18 називати: за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів та за зустрічним позовом ОСОБА_2до ОСОБА_1, третя особабез самостійних вимог на предмет спору: відділ ДРАЦС Вінницького міського управління юстиції Вінницької області про виключення відомостей про особу як батька з актового запису про народження дитини .

Копію цієї ухвали направити сторонам для відома.

Відкласти підготовче засідання у справі до 9-ої години 19 червня 2018 року . В підготовче засідання викликати учасників справи.

Встановити відповідачеві за зустрічним позовом ОСОБА_1 строк для подання відзиву на зустрічний позов впродовж 15 днів з дня вручення цієї ухвали. Роз'яснити, що у разі ненадання нею відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішуватись на підставі наявних у ній матеріалів.

Суддя :


Дата ухвалення рішення04.06.2018
Оприлюднено05.06.2018
Номер документу74411919
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —139/432/18

Рішення від 19.06.2018

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Тучинська Н. В.

Ухвала від 19.06.2018

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Тучинська Н. В.

Ухвала від 04.06.2018

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Тучинська Н. В.

Ухвала від 04.06.2018

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Тучинська Н. В.

Ухвала від 18.05.2018

Цивільне

Мурованокуриловецький районний суд Вінницької області

Тучинська Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні