Ухвала
від 29.05.2018 по справі 808/2680/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

29 травня 2018 рокусправа № 808/2680/17

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді: Шлай А.В.

           суддів: Кругового О.О., Прокопчук Т.С.,

перевіривши на відповідність вимогам Кодексу адміністративного судочинства України апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Північазовбуд" на ухвалу Запорізького окружного адміністративного суду від 06 березня 2018 р. (суддя Бойченко Ю.П.) в адміністративній справі № 808/2680/17 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Північазовбуд" до Бердянської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії , -

в с т а н о в и в:

Ухвалою Запорізького окружного адміністративного суду від 06 березня 2018 року закрито провадження в адміністративній справі № 808/2680/17 за позовом ТОВ "ПІВНІЧАЗОВБУД" про визнання протиправними дій Бердянської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій з утримання майна та зобов'язання повернути майно відповідно до актів опису № 11-12.

На зазначену ухвалу суду 05 квітня 2018 року позивачем була подана апеляційна скарга безпосередньо до суду апеляційної інстанції. Ухвалою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 06 квітня 2018 року апеляційна скарга повернута скаржнику без розгляду із роз'ясненням порядку її подачі до суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції – Запорізький окружний адміністративний суд. Копія зазначеної ухвали отримана скаржником 25 квітня 2018 року.

27 квітня 2018 року Товариством з обмеженою відповідальністю "ПІВНІЧАЗОВБУД" повторно подана апеляційна скарга. Одночасно скаржником заявлено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, в обґрунтування якого скаржник вказує на те, що апеляційна скарга була ним подана після отримання від суду першої інстанції повного тексту ухвали.

Статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Як вбачається з матеріалів справи, у відкритому судовому засіданні 06 березня 2018 року судом першої інстанції оголошено вступну та резолютивну частини оскарженої ухвали (а.с.190). Копія повного судового рішення отримана позивачем 22 березня 2018 року, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення (а.с.196). Апеляційна скарга на ухвалу суду подана скаржником 30 березня 2018 року, проте

повернута без розгляду ухвалою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 06 квітня 2018 року (а.с.206).

Зважаючи на те, що апеляційна скарга подана ТОВ "ПІВНІЧАЗОВБУД" до спливу п'ятнадцятиденного строку з дня отримання копії повного судового рішення, строк на апеляційне оскарження підлягає поновленню на підставі пункту другого частини 2 статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повернення без розгляду апеляційної скарги ухвалою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 06 квітня 2018 року на вирішення питання дотримання строку на апеляційне оскарження не впливає, оскільки право та строки на подачу апеляційної скарги були роз'ясненні судом першої інстанції в резолютивній частині оскарженої ухвали без посилання на дію п.п. 15.5 п. 15 розділу УІІ Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, що призвело до помилкового направлення скаржником апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Зважаючи на те, що апеляційна скарга за формою та змістом відповідає вимогам, встановленим статтею 296 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

у х в а л и в:

Задовольнити заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ПІВНІЧАЗОВБУД" про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "ПІВНІЧАЗОВБУД" на ухвалу Запорізького окружного адміністративного суду від 06 березня 2018 року в адміністративній справі № 808/2680/17.

Направити учасникам справи копію ухвали про відкриття апеляційного провадження, копію апеляційної скарги та додані до неї матеріали (за їх наявності), скаржнику - копію ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Встановити учасникам справи п'ятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали для подання до суду апеляційної інстанції відзиву на апеляційну скаргу. До відзиву на апеляційну скаргу додати докази надіслання (надання) його копій та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Ухвала суду апеляційної інстанції оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий суддя:                                                                      А.В. Шлай

                     Суддя:                                                                      О.О. Круговий

                     Суддя:                                                                      Т.С. Прокопчук

СудДніпропетровський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.05.2018
Оприлюднено08.06.2018
Номер документу74451261
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/2680/17

Ухвала від 06.11.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Постанова від 17.07.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

Ухвала від 16.07.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

Ухвала від 06.07.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

Ухвала від 29.05.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

Ухвала від 06.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Шлай А.В.

Ухвала від 06.03.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 06.03.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 06.02.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 06.02.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні