Ухвала
від 07.06.2018 по справі 803/724/18
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

07 червня 2018 року

ЛуцькСправа № 803/724/18

Волинський окружний адміністративний суд у складі судді Каленюк Ж.В., розглянувши у письмовому провадженні клопотання про зупинення провадження в адміністративній справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області до Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №2 смт Ратне ім. М.Заліпи про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю),

ВСТАНОВИВ:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області звернулося з позовом до Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №2 смт Ратне ім. М.Заліпи про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації загальноосвітнього навчального закладу за адресою: Волинська область, селище міського типу Ратне, вулиця Шевченка, 15, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 07 травня 2018 року відкрито провадження у справі та вирішено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

05 червня 2018 року від представника відповідача надійшло клопотання про зупинення провадження у справі у зв'язку із необхідністю надання сторонам часу для примирення до 01 листопада 2018 року. Таке клопотання підтримав також представник позивача (а.с.67).

Суд вважає, що заявлене клопотання слід задовольнити, надати сторонам строк для примирення та зупинити провадження у справі.

Відповідно до частин першої, другої статті 190 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України) сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень. За клопотанням сторін суд зупиняє провадження у справі на час, необхідний їм для примирення.

Як передбачено пунктом 4 частини першої статті 236 КАС України, суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Таке звернення з намірами вирішити спір шляхом примирення передбачає ведення переговорів між сторонами з метою досягнення компромісу на підставі взаємних поступок - умов примирення. Але така процедура, на думку суду, має проводитися сторонами протягом розумного строку та не може бути надмірно тривалою.

Тому суд вважає, що строк, на який сторони просять зупинити провадження - до 01 листопада 2018 року - є надто тривалим (п'ять місяців). При цьому суд враховує, що відповідачем у справі є загальноосвітній навчальний заклад, в якому з 01 вересня 2018 року розпочнеться навчальний процес. Зважаючи на те, що відповідачем не усунуті порушення вимог пожежної та техногенної безпеки в будівлі школи, пов'язані з ризиком настання реальної загрози життю та здоров'ю людей, в тому числі учнів, що і зумовило звернення до суду із даним позовом, то суд дійшов висновку, що час до 01 вересня 2018 року буде достатнім для сторін, щоб досягти примирення та надання його сторонам не спричинить негативних наслідків.

Керуючись статтями 190, пунктом 4 частини першої статті 236, статтями 248, 256, 294, 295 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Провадження в адміністративній справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області до Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №2 смт Ратне ім. М.Заліпи про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) зупинити до 01 вересня 2018 року.

Зобов'язати позивача і відповідача у справі повідомити суд у разі примирення раніше встановленого строку.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня підписання ухвали суддею. До початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд.

Суддя                     Ж.В. Каленюк

Дата ухвалення рішення07.06.2018
Оприлюднено12.06.2018
Номер документу74515029
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —803/724/18

Ухвала від 30.08.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 30.08.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 07.06.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 07.05.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 23.04.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні