Ухвала
від 30.08.2018 по справі 803/724/18
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про затвердження умов примирення сторін

та закриття провадження у справі

30 серпня 2018 рокуЛуцькСправа № 803/724/18

Волинський окружний адміністративний суд у складі судді Каленюк Ж.В., розглянувши у порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження заяву про примирення сторін в адміністративній справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області до Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №2 смт Ратне ім. М.Заліпи про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю),

ВСТАНОВИВ:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області звернулося з позовом до Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №2 смт Ратне ім. М.Заліпи про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації загальноосвітнього навчального закладу за адресою: Волинська область, селище міського типу Ратне, вулиця Шевченка, 15, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, встановлених актом від 04 квітня 2018 року №11 за результатами проведення позапланової перевірки щодо додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 07 червня 2018 року задоволено клопотання учасників справи про надання їм часу для примирення та надано час для примирення до 01 вересня 2018 року, у зв'язку із чим провадження у справі було зупинено.

Від учасників справи 21 серпня 2018 року надійшла взаємна заява про примирення (а.с.76). У заяві зазначено, що станом на 20 серпня 2018 року відповідачем усунуто порушення вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, окрім таких: будівля школи не обладнана пожежною сигналізацією; дерев'яні елементи горищних покриттів школи не оброблено засобами вогнезахисту. Разом з тим, сторони дійшли згоди врегулювати спір на підставі взаємних поступок, а тому просять затвердити умови примирення, викладені у заяві.

Ухвалою суду від 30 серпня 2018 року провадження у справі поновлено.

Згідно з ухвалою від 07 травня 2018 року розгляд даної справи здійснюється в порядку спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи за наявними у ній матеріалами відповідно до статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України).

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що взаємну заяву позивача і відповідача слід задовольнити.

Згідно із частиною п'ятою статті 47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

За правилами частини шостої статті 47 КАС України суд не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

Відповідно до частини першої статті 190 КАС України сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Отже, законодавством регламентовано процесуальне право сторін врегулювати спір на будь-якій стадії судового розгляду шляхом примирення та повноваження суду затвердити умови їх примирення, якщо це не суперечить закону та не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Згідно з частинами п'ятою, шостою статті 190 КАС України умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі. Суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні умов примирення і продовжує судовий розгляд, якщо:

1) умови примирення суперечать закону чи порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб або є невиконуваними; або

2) одну зі сторін примирення представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Заява про примирення сторін від 21 серпня 2018 року підписана уповноваженими представниками сторін. Умови примирення, викладені в заяві, не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів сторін та інших осіб; умови примирення є виконуваними.

Відтак, суд вважає за можливе затвердити умови примирення.

Як передбачено пунктом 3 частини першої статті 238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Оскільки суд дійшов висновку про затвердження умов примирення, то провадження у справі належить закрити.

Керуючись статтями 47, 190, 191, 238, 248, 262, 256, 294, 295 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити умови примирення сторін в адміністративній справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області (43020, Волинська область, місто Луцьк, вулиця Електроапаратна, 6, ідентифікаційний код юридичної особи 38592652) до Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №2 смт Ратне ім. М.Заліпи (44101, Волинська область, Ратнівський район, селище міського типу Ратне, вулиця Шевченка, 7, ідентифікаційний код юридичної особи 20132672) про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю):

1. Відповідач Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня №2 смт Ратне ім. М.Заліпи зобов'язується до 01 січня 2019 року усунути порушення вимог пожежної безпеки:

- будівлю школи обладнати пожежною сигналізацією.

2. Відповідач Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня №2 смт Ратне ім. М.Заліпи зобов'язується до 01 листопада 2019 року усунути порушення вимог пожежної безпеки:

- дерев'яні елементи горищних покриттів школи обробити засобами вогнезахисту.

3. Відповідач Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня №2 смт Ратне ім. М.Заліпи після усунення кожного з порушень зобов'язується звернутись до Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області із заявою про проведення позапланової перевірки для підтвердження факту повного усунення порушень вимог пожежної безпеки.

4. Позивач Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області зобов'язується при надходженні звернення протягом п'яти робочих днів провести позапланову перевірку усунення порушень вимог пожежної безпеки.

Провадження у справі закрити.

Роз'яснити учасникам справи, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені.

Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня підписання ухвали суддею до Львівського апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд.

Суддя Ж.В. Каленюк

Дата ухвалення рішення30.08.2018
Оприлюднено04.09.2018
Номер документу76132744
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —803/724/18

Ухвала від 30.08.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 30.08.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 07.06.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 07.05.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

Ухвала від 23.04.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Каленюк Жанна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні