Ухвала
від 05.06.2018 по справі 466/4282/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/4282/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 червня 2018 року м.Львів

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 за участю секретаря с/з ОСОБА_2 , слідчого слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 розглянув клопотання начальника слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку за місцем знаходження службових приміщень та прилеглої території приватної багатогалузевої виробничо-торгової компанії «Захід», за адресою: Івано-Франківська область, м.Тлумач, вул. 9-го травня,22, у кримінальному провадженні за № 42015000000000078 від 28.01.2015 р. за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 425, ч. 4 ст. 190 КК України,-

в с т а н о в и в :

начальник слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням погоджене прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку за місцем знаходження службових приміщень та прилеглої території приватної багатогалузевої виробничо-торгової компанії «Захід», яка знаходиться за адресою: Івано-Франківська область, м.Тлумач, вул.. 9-го травня,22, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42015000000000078 від 28.01.2015 р. за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 425, ч. 4 ст.190 КК України.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що у провадженні слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України перебувають матеріали досудового розслідування № 42015000000000078 від 28.01.2015 р . за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 425, ч. 4 ст. 190 КК України. Встановлено, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , достовірно знаючи про можливість здійснення будівництва багатоквартирних житлових будинків на території підпорядкованої військової частини та відсутність земельної ділянки для даного будівництва оголосили конкурс про проведення відкритих торгів на будівництво багатоквартирних житлових будинків по АДРЕСА_1 очікуваною вартістю закупівлі 87,862 млн.грн.

12.09.2016 переможцем торгів визнано приватну багатогалузеву виробничо-торгову компанію «Захід» (надалі ПБ ВТК «Захід») (ЄДРПОУ 31004178, Івано-Франківська область, м. Тлумач, вул. 9-го Травня 22), з якою укладено договір №3116 на виконання робіт по вищевказаному об`єкті.

Відтак, приватна багатогалузева виробничо-торгова компанія «Захід» будучи Генпідрядником взяла на себе зобов`язання, щодо забезпечення якості, своєчасності, повноти та результатів виконаних робіт.

Західне регіональне управління ДПСУ будучи Замовником робіт зобов`язалося здійснювати своєчасну та повну оплату за виконані Генпідрядником роботи, технічний нагляд та контроль за якістю, вартістю та обсягом виконання робіт на об`єкті.

Виконуючи будівництво багатоквартирного житлового будинку в АДРЕСА_1 ВТК «Захід» допустила ряд порушень Державно-будівельних норм та проектних рішень, які на даний час не усунуті.

Разом з тим, посадові особи Західного регіонального управління ДПСУ не зважаючи, що вищевказані роботи виконані із порушенням норм ДБН здійснило перерахунок коштів на рахунок ПБ ВТК «Захід», чим допустили розтрату бюджетних коштів.

За виконанні з порушенням норм ДБН роботи Західне регіональне управління ДПСУ здійснило перерахунок коштів на рахунок ПБ ВТК «Захід» чим допустили розтрату бюджетних коштів.

З повідомлень заступника начальника Управління захисту економіки у Закарпатській області ДЗЕ НП України від 22.05.2018 №2360/39/106/03-2018 та від 01.06.2018 №2600/39/106/03-2018 вбачається, що причетним до вчинення вказаних злочинів є посадові особи приватної багатогалузевої виробничо-торгової компанії «Захід», яка знаходиться за адресою: Івано-Франківська область, м. Тлумач, вул. 9-го травня, 22, де останні можуть зберігати документи з приводу будівництва багатоквартирних житлових будинків у м. Ужгород по вул. Собранецькій, 200, зокрема: договір на проведення робіт від 12.09.2016 з додатками, договори субпідряду та поставку будівельних матеріалів, завдання на проектування, проектно-кошторисна документація (з корегуваннями, змінами), локальні кошториси, довідки про вартість виконаних робіт (форма КБ-3), акти приймання виконаних робіт (форми КБ-2В), платіжні доручення, касові розрахунки, накладні на будівельні матеріали, акти прихованих робіт, журнал авторського нагляду, журнал ведення робіт, сертифікати на матеріали, грошові кошти набутті злочинним шляхом, чорнові записи, засоби зв`язку, комп`ютерна техніка та електронні носії інформації на яких готувались проекти документів, а також інші речі, предмети та документи, які мають значення для розслідування даного кримінального провадження.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, відомості про право власності на нерухомість за вказаною адресою зареєстровані за ЗАТ «Сільенерго» (код ЄДРПОУ 03045776).

Враховуючи, що у вказаних приміщеннях та прилеглій території, за адресою: Івано-Франківська область, м. Тлумач, вул. 9-го травня, 22 можуть знаходитись вищевказані речі, предмети та документи, які мають значення для розслідування кримінального провадження, виникла необхідність у проведенні обшуку службових приміщень, приналежних господарських споруд та прилеглої території, закріплених (орендованих) ПБ ВТК «Захід», що розташовані за адресою: Івано-Франківська область, м. Тлумач, вул. 9-го травня, 22, просить клопотання задовольнити.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши пояснення слідчого ОСОБА_3 , який клопотання підтримав з підстав викладених в ньому та просив його задовольнити, дослідивши матеріали клопотання, суд вважає, що клопотання підставне та підлягає до задоволення.

Так, згідно ст. 234 ч. 1, ч. 2 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, право власності за вказаною адресою зареєстровано за ЗАТ "Сільенерго". Згідно загальної інформації про юридичну особу місцезнаходження юридичної особи ПБ ВТК «Захід» значиться за адресою: Івано-Франківська область, м. Тлумач, вул. 9-го травня, 22.

Враховуючи ті обставини, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав для надання дозволу для проведення обшуку, передбачених ст. 234 КПК України, тому клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя -

п о с т а н о в и в :

улопотання задовольнити.

Надати дозвіл на обшук за місцем знаходження службових приміщень та прилеглої території приватної багатогалузевої виробничо-торгової компанії «Захід», яка знаходиться за адресою: Івано-Франківська область, м. Тлумач, вул. 9-го травня, 22, з метою виявлення та вилучення речей, предметів та документів з приводу будівництва багатоквартирних житлових будинків у м. Ужгород по вул.Собранецькій, 200, зокрема: договору на проведення робіт від 12.09.2016 з додатками, договорів субпідряду та поставку будівельних матеріалів, завдань на проектування, проектно-кошторисної документації (з корегуваннями, змінами), локальних кошторисів, довідок про вартість виконаних робіт (форма КБ-3), актів приймання виконаних робіт (форми КБ-2В), платіжних доручень, касових розрахунків, накладних на будівельні матеріали, актів прихованих робіт, журналів авторського нагляду, журналів ведення робіт, сертифікатів на матеріали, грошових коштів набутих злочинним шляхом, чорнових записів, засобів зв`язку, комп`ютерної техніки та електронних носіїв інформації на яких готувались проекти документів, а також інших речей, предметів та документів, які мають значення для розслідування даного кримінального провадження.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня постановлення ухвали.

Виконання ухвали доручити начальнику відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_4 , прокурорам вказаного відділу ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , начальнику слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_11 , начальнику слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України ОСОБА_3 та слідчим вказаного відділу ОСОБА_12 , ОСОБА_13 та ОСОБА_14 , з правом передоручення її виконання визначеним Кримінальним процесуальним кодексом України іншим органам досудового розслідування.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74517958
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку за місцем знаходження службових приміщень та прилеглої території приватної багатогалузевої виробничо-торгової компанії «Захід», за адресою: Івано-Франківська область, м.Тлумач, вул. 9-го травня,22, у кримінальному провадженні за № 42015000000000078 від 28.01.2015 р. за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 425, ч. 4 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —466/4282/18

Ухвала від 05.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 05.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 05.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 05.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 21.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 21.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 21.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 15.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 15.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 07.06.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні