Ухвала
від 12.06.2018 по справі 909/93/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/93/16

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

12.06.2018 м. Івано-Франківськ Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Скапровської І.М.,

секретар судового засідання Назарчук І. П.,

За участю:

арбітражного керуючого: ОСОБА_1;

кредитора: ОСОБА_2,

представника ініціюючого кредитора ТОВ "ОПТІМУСОЙЛ": ОСОБА_3,

представників Міністерства енергетики та вугільної промисловості України: ОСОБА_4, ОСОБА_5;

представника Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області: ОСОБА_6,

представника Державного міського підприємства "Івано-Франківськтеплокомуненерго" : ОСОБА_7

Присутній в судовому засіданні ОСОБА_8,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу про банкрутство виробничого підприємства "Західукрзакордоннафтагазбуд", вул. Незалежності, 67, м. Івано-Франківськ, 76018, код ЄДРПОУ 04750761,

встановив, що у справі про банкрутство ВП "Західукрзакордоннафтагазбуд", 26.10.2016р. Господарським судом Івано-Франківської області введено процедуру санації боржника строком на шість місяців, призначено керуючим санацією ВП "Західукрзакордоннафтагазбуд" арбітражного керуючого ОСОБА_9

19.10.2017р. судом звільнено ОСОБА_9 від виконання обов'язків керуючого санацією ВП "Західукрзакордоннафтагазбуд" та призначено керуючим санацією ВП "Західукрзакордоннафтагазбуд" арбітражного керуючого ОСОБА_1.

Господарський суд Івано-Франківської області неодноразово відкладав розгляд справи та витребовував документи необхідні для розгляду справи.

11.05.2018 ТОВ "ОПТІМУСОЙЛ" звернулося до господарського суду з клопотанням про заміну кредитора ТОВ "Євроінновація" на нового кредитора товариство з обмеженою відповідальністю "ОПТІМУСОЙЛ".

22.05.2018 судом винесено ухвалу про заміну кредитора ТОВ "Євроінновація" (код ЄДРПОУ 34857122) на кредитора - товариство з обмеженою відповідальністю "ОПТІМУСОЙЛ" (код ЄДРПОУ 39309053).

25.05.2018 арбітражний керуючий ОСОБА_9 направив суду клопотання про затвердження, наявного у матеріалах справи про банкрутство виробничого підприємства "Західукрзакордоннафтагазбуд", звіту про грошову винагороду арбітражного керуючого ОСОБА_9 за виконання повноважень керуючого санацією виробничого підприємства "Західукрзакордоннафтагазбуд".

11.06.2018 ТОВ "Термінал Ойл" направив суду заяву, в якій просить суд розглянути кандидатуру ТОВ "Термінал Ойл" у якості інвестора виробничого підприємства "Західукрзакордоннафтагазбуд".

Арбітражний керуючий ОСОБА_1 подав суду клопотання про продовження строку процедури санації та повноважень керуючого санацією боржника на шість місяців, залучення ТОВ "Термінал Ойл" (код 41164764) до участі у справі №909/93/16 про банкрутство виробничого підприємства "Західукрзакордоннафтагазбуд" у якості інвестора та відкладення розгляду справи на більш пізнішу дату з метою надання часу для розгляду пропозицій інвестора та арбітражного керуючого щодо вжиття санаційних заходів, підготовлення та подання на погодження органу управління та затвердження суду плану санації боржника.

В обґрунтування клопотання арбітражний керуючий ОСОБА_1 послався на прийняте 11.06.2018 рішення комітету кредиторів та на ст.29 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якою передбачено, що у разі наявності інвесторів план санації розробляється за участю інвесторів та підписується інвесторами.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши учасників провадження у справі, суд вважає за необхідне продовжити строк санації виробничого підприємства "Західукрзакордоннафтагазбуд" на шість місяців та відкласти розгляд справи.

При цьому суд врахував наступне:

згідно ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ст. 202 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, у разі неявки в судове засідання учасника справи та необхідності витребування нових доказів.

Строк процедури санації ВП "Західукрзакордоннафтагазбуд" слід продовжити, виходячи з вимог ст.119 ГПК України, якою передбачено право суду продовжити встановлений судом процесуальний строк та того, що строк санації боржника визначений ухвалою суду сплив.

Клопотання арбітражного керуючого ОСОБА_1 про залучення ТОВ "Термінал Ойл" до участі у справі про банкрутство виробничого підприємства "Західукрзакордоннафтагазбуд" у якості інвестора слід залишити без задоволення, виходячи з вимог ГПК України, якими встановлено право суду залучити до участі у справі третіх осіб, співвідповідача, перекладача чи спеціаліста, а не інвесторів. Посилання керуючого санацією на вимоги ст.29 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" судом не приймаються, оскільки вказана норма передбачає розроблення плану санації за участю інвестора, а не залучення його до участі у справі.

Крім того, Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що учасниками у справі про банкрутство є сторони, забезпечені кредитори, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор), власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника, державний орган з питань банкрутства, Фонд державного майна України, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника, уповноважена особа засновників (учасників, акціонерів) боржника, а також у випадках, передбачених цим Законом, інші особи, які беруть участь у провадженні у справі про банкрутство. (ст.1 Закону).

Щодо клопотання арбітражного керуючого ОСОБА_9 про затвердження, наявного у матеріалах справи про банкрутство виробничого підприємства "Західукрзакордоннафтагазбуд", звіту про грошову винагороду арбітражного керуючого ОСОБА_9 за виконання повноважень керуючого санацією виробничого підприємства "Західукрзакордоннафтагазбуд" слід зазначити, що відповідно до вимог ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п'ять днів до закінчення відповідної процедури.

Керуючись ст.ст.2, 8 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст.119, 202, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

продовжити строк санації виробничого підприємства "Західукрзакордоннафтагазбуд" на шість місяців.

Відкласти розгляд справи на 13.08.2018. на 12:00

Всім учасникам провадження у справі про банкрутство з'явитись в судове засідання, яке відбудеться у приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області (адреса: вул. Шевченка 16, поверх 2, кімната/зал № 20, м. Івано-Франківськ).

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та підлягає оскарженню в десятиденний строк з моменту її проголошення.

У разі проголошення вступної та резолютивної частини рішення, ухвала набирає законної сили з моменту виготовлення повного тексту.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://if.arbitr.gov.ua/sud5010.

Суддя Скапровська І.М.

Дану ухвалу направити:

- Міністерству енергетики та вугільної промисловості України (вул. Хрещатик, 30, м. Київ, 01601);

- товариству з обмеженою відповідальністю "ОПТІМУСОЙЛ" (провулок Музейний, 4 м. Київ, 01001);

- Державному міському підприємству "Івано-Франківськтеплокомуненерго" (вул. Б. Хмельницького, 59 - а, м. Івано-Франківськ, 76007);

- ДПІ у м. Івано-Франківську (вул. Незалежності, 20, м. Івано-Франківськ, 76018);

- ФОП ОСОБА_10 (провул. Промисловий, 6, м. Тлумач, Івано-Франківська область, 78000);

- арбітражному керуючому ОСОБА_1 (а/с 103, м. Київ, 03035; вул. Першотравнева, 23-Б, оф. 54, м. Вишневе, Києво-Святошинський район, Київська область, 08133).

Дата ухвалення рішення12.06.2018
Оприлюднено12.06.2018
Номер документу74600250
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство виробничого підприємства "Західукрзакордоннафтагазбуд", вул. Незалежності, 67, м. Івано-Франківськ, 76018, код ЄДРПОУ 04750761

Судовий реєстр по справі —909/93/16

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Гриців Віра Миколаївна

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 13.03.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 21.02.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І. М.

Ухвала від 17.01.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І. М.

Ухвала від 03.11.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні