Ухвала
від 09.04.2018 по справі 2а-2693/11/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

09 квітня 2018 року № 2а-2693/11/1070

Суддя Київського окружного адміністративного суду О.Є. Брагіна, розглянувши заяву арбітражного керуючого Титаренка Миколи Олександровича про встановлення способу виконання судового рішення в адміністративній справі за позовом Державної податкової інспекції у Бородянському районі Київської області до відкритого акціонерного товариства ХК Укрвагонбуд про припинення юридичної особи,

в с т а н о в и в:

30.03.2018 р., до суду надійшла заява від 28.03.2018 р. арбітражного керуючого Титаренка М.О. про встановлення способу виконання судового рішення (вх. № 5446/18), в якій він просив суд винести ухвалу про призначення його ліквідатором по припиненню ВАТ ХК Укрвагонбуд .

Відповідно до ст. 378 КАСУ, за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Вказана заява, як вже зазначалося, подана арбітражним керуючим Титаренком М.О., який не є ані особою, яка бере участь у справі, ані стороною виконавчого провадження.

Наведене свідчить, що Титаренко М.О. не має повноважень звертатися до суду із заявою з власної ініціативи щодо призначення його ліквідатором по припиненню ВАТ ХК Укрвагонбуд .

Враховуючи, що арбітражним керуючим Титаренком М.О. не надано жодного документа на підтвердження його повноважень на ведення справи від імені сторони у даній справі, суддя дійшов висновку щодо необхідності повернення заяви про встановлення способу виконання судового рішення.

Крім того, подана Титаренком М.О. заява не відповідає вимогам КАСУ щодо форми та змісту письмової заяви. Так, у заяві відсутні відомості щодо адреси місце проживання чи перебування арбітражного керуючого Титаренка М.О., оскільки останнім, замість адреси місця проживання (перебування), вказано абонементну скриньку (а/с № 57, м. Київ, 04071), яка не є адресою ані місця проживання, ані місця перебування заявника.

Згідно зі ст. 1 Закону України від 04.10.2001 р. № 2759-ІІІ Про поштовий зв'язок , абонементна скринька - скринька із засобами для запобігання несанкціонованому доступу, що встановлюється в об'єктах поштового зв'язку і орендується адресатом на визначений термін для одержання на його ім'я поштових відправлень, поштових переказів, періодичних друкованих видань.

Законом України від 11.12.2003 р. № 1382-ІV Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні передбачено, що місце перебування - це адміністративно-територіальна одиниця, на території якої особа проживає строком менше шести місяців на рік, а місце проживання - це житло, розташоване на території адміністративно-територіальної одиниці, в якому особа проживає, а також спеціалізовані соціальні установи, заклади соціального обслуговування та соціального захисту, військові частини, - ст. 1 Закону № 1382-ІV.

Громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов'язані протягом тридцяти календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття до нового місця проживання зареєструвати своє місце проживання. Реєстрація місця проживання здійснюється тільки за однією адресою. У разі якщо особа проживає у двох і більше місцях, вона здійснює реєстрацію місця проживання за однією з цих адрес за власним вибором. За адресою зареєстрованого місця проживання з особою ведеться офіційне листування та вручення офіційної кореспонденції , - ст. 6 Закону № 1382-ІV. Оскільки зазначена у заяві адреса для листування (а/с № 57, м. Київ, 04071) в силу вимог вищевказаного Закону не є адресою місця проживання (перебування), заявник не виконав вимоги КАСУ щодо форми та змісту поданої ним письмової заяви.

Відповідно до ч. 1 ст. 167 КАСУ, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України.

Якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду, - ч. 2 ст. 167 КАСУ.

З огляду на викладене, суд вважає заяву про встановлення способу виконання судового рішення такою, що подана арбітражним керуючим Титаренком М.О. без повноважень звертатися до суду з власної ініціативи щодо призначення його ліквідатором по припиненню ВАТ ХК Укрвагонбуд , а також такою, що подана без додержання вимог ст. 167 КАСУ, що не дає можливості її розглянути.

Керуючись ст.ст. 167, 243, 248, 378 КАСУ, суд

у х в а л и в:

заяву арбітражного керуючого Титаренка Миколи Олександровича про встановлення способу виконання судового рішення в адміністративній справі № 2а-2693/11/1070, - повернути заявникові без розгляду.

Копію ухвали направити суб'єкту звернення для відома.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Брагіна О.Є.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.04.2018
Оприлюднено13.06.2018
Номер документу74606846
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2693/11/1070

Ухвала від 14.06.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 09.04.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

Ухвала від 29.09.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 21.08.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Постанова від 18.07.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні