Ухвала
від 14.06.2018 по справі 2а-2693/11/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

14 червня 2018 року № 2а-2693/11/1070

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лиска І.Г., розглянувши клопотання арбітражного керуючого ОСОБА_1 про встановлення способу виконання судового рішення в адміністративній справі за позовом Державної податкової інспекції у Бородянському районі Київської області Державної податкової служби до ВАТ "ХК"Укрвагонбуд" про припинення юридичної особи ,

в с т а н о в и в:

18 липня 2011 р. Київським окружним адміністративним судом винесено постанову, якою припинено юридичну особу - Відкритого акціонерного товариства "ХК" Укрвагонбуд" (ідентифікаційний код - 33893939, місцезнаходження - 07807, Київська область, Бородянський район, с. Дружня, вул. Леніна, 61). Копію постанови надіслано державному реєстратору для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про судове рішення та для здійснення заходів щодо припинення юридичної особи - відкритого акціонерного товариства "ХК" Укрвагонбуд" в установленому законом порядку.

13 червня 2017 р. до Київського окружного адміністративного суду надійшла заява арбітражного керуючого ОСОБА_1 про встановлення способу виконання судового рішення, в якій він просив суд з власної ініціативи винести ухвалу про призначення його ліквідатором по припиненню Відкритого акціонерного товариства "ХК" Укрвагонбуд".

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 378 КАС України за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий лист, що видав виконавчий лист, із поданням, а особа, яка бере участь у справі, та сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Наявна заява від 13.06.2018 р., як вже зазначалося, подана арбітражним керуючим ОСОБА_1, який не є а ні стороною у справі, а ні стороною виконавчого провадження.

Наведене свідчить, що ОСОБА_1 не має повноважень просити суд з власної ініціативи призначити його ліквідатором по припиненню відкритого акціонерного товариства "ХК" Укрвагонбуд".

Згідно з вимогами п. 3 ч. 4 ст. 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позовну заяву від імені позивача подано особою, яка не має повноважень на ведення справи.

Враховуючи, що арбітражним керуючим ОСОБА_1 не надано жодного документа на підтвердження повноважень на ведення справи від імені сторони у даній адміністративній справі, суддя дійшов висновку щодо необхідності повернення заяви про встановлення способу виконання судового рішення від 13 червня 2018 р..

Керуючись статтями 169, 243, 248, 378 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Повернути арбітражному керуючому ОСОБА_1 заяву про встановлення способу виконання судового рішення від 13 червня 2018 р..

2. Копію ухвали разом із заявою про встановлення способу виконання судового рішення надіслати арбітражному керуючому ОСОБА_1.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженнні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд. ..

Суддя Лиска І.Г.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.06.2018
Оприлюднено20.06.2018
Номер документу74753297
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2693/11/1070

Ухвала від 14.06.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 09.04.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

Ухвала від 29.09.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Ухвала від 21.08.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

Постанова від 18.07.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Виноградова О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні