Ухвала
від 12.06.2018 по справі 701/510/18
МАНЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №701/510/18

Провадження №2/701/293/18

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

12 червня 2018 року суддя Маньківського районного суду, Черкаської області ОСОБА_1, розглянувши матеріали за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Андекс до Державного реєстратора Маньківської районної державної адміністрації Черкаської області про скасування запису про проведену реєстрацію прав (обтяження) іпотеку нерухомого майна,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся в суд із позовом до відповідача про скасування запису про проведену реєстрацію прав (обтяження) іпотеку нерухомого майна.

12.06.2018 року до Маньківського районного суду Черкаської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Андекс до Державного реєстратора Маньківської районної державної адміністрації Черкаської області про скасування запису про проведену реєстрацію прав (обтяження) іпотеку нерухомого майна.

Під час вирішення питання про відкриття провадження по цивільній справі виявлено, що позовна заява не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, а саме: позивачем не сплачено судовий збір в повному обсязі для даної категорії справ. Оскільки відповідно Закону України "Про судовий збір" №484-VII від 22.05.2015 року, за подання позовної заяви немайнового характеру, судовий збір сплачується за ставками, для сплати судового збору для юридичних осіб, встановленими для позовних заяв немайнового харктеру, розмір ставок судового збору становлять 1 відсотку ціни позову, але не менше 1762 грн. 00 коп. ОСОБА_1 позовної заяви з додатками вбачається квитанція про сплату судового збору в сумі 704 грн. 80 коп, що дає підстави суду вважати, що позивач при подачі позовної заяви до суду сплатив судовий збір в сумі 704 грн. 80 коп., як фізична особа, тому слід вважати, що позивач повинен доплатити судовий збір, оскільки позов подано юридичною особою.

Проте, оскільки позов поданий позивачем в Маньківський районний суд Черкаської області, доплата судового збору повинна бути проведена на відповідний рахунок при подачі позову до Маньківського районного суду Черкаської області. Доказів того, що позивач у відповідності до ст. 5 Закону України Про судовий збір звільнений від сплати судового збору при подачі позову до суду не надано, що свідчить проте, що позивачем при подачі позову до суду належним чином судовий збір не був сплачений, і це дає підстави для залишення такої позовної заяви без руху, надавши термін позивачу на усунення вищевказаних недоліків.

Крім того в додатках позовної заяви відсутні документи, що підтверджують право ОСОБА_2, на звернення до суду із позовною заявою від юридичної особи ТОВ "Андекс".

Встановлене недотримання позивачем вимог ст. 175 ЦПК України, дає у відповідності до ч. 1 ст. 185 ЦПК України підстави для залишення такої позовної заяви без руху, з наданням терміну позивачу для усунення вищевказаних недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Андекс до Державного реєстратора Маньківської районної державної адміністрації Черкаської області про скасування запису про проведену реєстрацію прав (обтяження) іпотеку нерухомого майна, залишити без руху, надавши позивачу термін для усунення вищезазначених недоліків, а саме: сплатити судовий збір в повному розмірі для даної категорії справи, та надати документи, що підтверджують право ОСОБА_2, на звернення до суду із позовною заявою від юридичної особи ТОВ "ОСОБА_2, в термін, що не перевищує десяти днів з моменту отримання позивачем даної ухвали.

Платіжні реквізити для сплати судового збору:

Отримувач коштів: УК у Маньківському районі/Маньківський район/22030101

Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37981920

Банк отримувача ГУДКСУ у Черкаській області

Код банку отримувача (МФО) 854018

Рахунок отримувача 31219206700294

Код класифікації доходів бюджету 22030101

Призначення платежу: Судовий збір, за цивільним позовом (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Маньківський районний суд Черкаської області (назва суду, де розглядається справа), код ЄДРПОУ 02887757 (суду, де розглядається справа)".

Наведені реквізити можна знайти на сайті суду, за наявності доступу до інтернету, за адресою:https://mn.ckcourt.gov.ua/sud2312.

Відповідно до ч. 5 ст. 177 ЦПК України позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Роз'яснити позивачу, що якщо відповідно до ухвали суду у встановлений строк будуть виконані вимоги, визначені ст. 175 ЦПК України, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Інакше заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_1

СудМаньківський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення12.06.2018
Оприлюднено13.06.2018
Номер документу74626536
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —701/510/18

Рішення від 22.08.2018

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Калієвський І. Д.

Рішення від 22.08.2018

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Калієвський І. Д.

Ухвала від 23.06.2018

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Калієвський І. Д.

Ухвала від 12.06.2018

Цивільне

Маньківський районний суд Черкаської області

Калієвський І. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні