Ухвала
від 12.06.2018 по справі 520/5971/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


Справа № 520/5971/18

Провадження № 2/520/4749/18

УХВАЛА

про відкриття спрощеного позовного провадження у справі

12.06.2018 року суддя Київського районного суду м. Одеси Куриленко О.М., розглянувши матеріали справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на непрацездатну матір,

В С Т А Н О В И В :

18 травня 2018 року позивач звернулась до суду з позовом та просить ухвалити рішення, яким: стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, мешкаючого за адресою: м. Одеса, вул. Люстдорфська дорога, будинок № 95, аліменти на утримання матері ОСОБА_1 у твердій грошовій сумі в розмірі 500 (п'ятсот) гривень щомісячно, починаючи з дня звернення до суду, довічно.

В обґрунтування свого позову посилається на те, що відповідач у справі є її сином, з яким у неї склались не дуже добрі стосунки. На теперішній час вона потребує допомоги. Також позивач вказує, що інших джерел доходів вона не має, тому її матеріальне становище є вкрай тяжким. У зв'язку з чим позивач звернулась до суду з даним позовом.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено судді Куриленко О.М.

Ухвалою судді від 22.05.2018 року позовну заяву було залишено без руху у зв'язку з її невідповідністю вимогам ст. 175 ЦПК, а саме: в порушення вказаних вимог позовна заява не містить: зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов'язковий досудовий порядок урегулювання спору; відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав. Також позовна заява була подана з порушенням частини 1 статті 177 ЦПК України, відповідно до умов якої: позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

У вказаній ухвалі позивачу надано строк для усунення зазначених недоліків до 31.05.2018 року, однак, не більше п'яти днів з дня отримання копії ухвали суду.

На виконання вимог даної ухвали, 12.06.2018 року позивачем надіслано до суду заяву, до якої надано копію позову з додатками.

Таким чином, позивачем у встановлений строк усунуто недоліки.

У відповідності до ч. 3 ст. 185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Частиною 12 ст. 187 ЦПК України передбачено, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, суд продовжує розгляд справи, про що постановляє ухвалу не пізніше наступного дня з дня отримання інформації про усунення недоліків.

У відповідності до ч. 1 ст. 28 ЦПК України позови про стягнення аліментів, оплату додаткових витрат на дитину, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, про визнання батьківства відповідача, позови, що виникають з трудових правовідносин, можуть пред'являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

Як вбачається з копії паспорта гр.. України Серії КК № 269048 позивач, ОСОБА_1, зареєстрована за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, що територіально відноситься до Київського району м. Одеси.

Відповідно до ч. 2 ст.19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Згідно ч. 1, 2 ст. 274 ЦПК України, У порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

За умова ч. 6 ст. 19 ЦПК України, для цілей цього Кодексу малозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1)ціну позову; 2)значення справи для сторін; 3)обраний позивачем спосіб захисту; 4)категорію та складність справи; 5)обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 6)кількість сторін та інших учасників справи; 7)чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8)думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

А у відповідності до п. 1 ч. 4 цієї статті передбачено, що в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя.

Оскільки предмет позовних вимог не підпадає під обмеження, які визначені ч. 4 ст. 274 ЦПК України, тому вказана справа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб'єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Київського районного суду м. Одеси.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187-192, 260, 261, 274 , 353 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на непрацездатну матір.

Призначити розгляд даної справи у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження на 12.07.2018 року о 10 год. 00 хв. в приміщенні Київського районного суду м.Одеси за адресою: м. Одеса, вул. Варненська, 3б, каб. 215.

Копії ухвали про відкриття спрощене позовне провадження у справі направити позивачу, іншим сторонам разом з копією позовної заяви та документів, долучених до неї.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду заяву із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідач має право в цей же строк надіслати суду, позивачу, за наявності - іншим відповідачам, третім особам копії відзиву та доданих до нього документів, а позивач має право подати до суду відповідь на відзив

Роз'яснити відповідачу, що у разі неподання у встановлений строк заперечень або відзиву на позовну заяву, справа буде вирішена у порядку скороченого позовного провадження на підставі наявних матеріалів, а у випадку неможливості ухвалення судового рішення на підставі наданих матеріалів, справу буде розглянуто за правилами загального позовного провадження.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://ki.od.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена у зв'язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її вручення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до апеляційного суду Одеської області.

У відповідності до п.п. 15.5) п.п.15 п. 1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, зокрема до Київського районного суду м. Одеси.

Суддя Куриленко О. М.

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення12.06.2018
Оприлюднено14.06.2018
Номер документу74649231
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —520/5971/18

Ухвала від 06.03.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Калараш А. А.

Постанова від 14.03.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Калараш А. А.

Ухвала від 21.01.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Калараш А. А.

Ухвала від 21.01.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Калараш А. А.

Ухвала від 14.12.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Рішення від 19.10.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Рішення від 19.10.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 21.09.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 12.07.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 12.06.2018

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні