Ухвала
від 14.06.2018 по справі 2-а-10/11
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-а-10/11

Провадження № 6-а/483/4/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 червня 2018 року м. Очаків

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області у складі:

головуючого -судді Чаус Л.В.,

при секретарі Шилінскас О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду заяву ОСОБА_1 про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання,

В С Т А Н О В И В:

06 червня 2018 року ОСОБА_1 звернулася до Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області з заявою, в якій просить про поновлення пропущеного строку для пред'явлення до виконання виконавчого документу, виданого Очаківським міськрайонним судом Миколаївської області 16 травня 2018 року про зобов'язання управління Пенсійного фонду України у м. Очакові та Очаківському районі Миколаївської області провести їй нарахування та сплатити суму підвищення до пенсії у розмірі 30 відсотків мінімальної пенсії за віком, з урахуванням вимог ч. 1 ст. 28 Закону України «Про загальнообов'язкове пенсійне страхування» , відповідно до вимог статті 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни» , за період з 22 червня 2010 року по 22 грудня 2011 року включно, із зарахуванням раніше виплачених сум вказаного підвищення до пенсії за цей період.

Заявниця в судове засідання не з'явилася, про причини не явки суд не повідомила, про час та місце судового засідання була повідомлена належним чином.

Представник Очаківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області в судове засідання не з'явився, надав заперечення проти задоволення заяви мотивуючи тим, що відповідно до протоколу індивідуального перерахунку від 26 січня 2011 року ОСОБА_1 за період з 22 червня 2010 року по 22 грудня 2010 року включно здійснено перерахунок пенсії на суму 992 грн. 43 коп. за постановою Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області від 11 січня 2011 року, та виплачено вказану суму в лютому 2011 року.

Представник відділу примусового виконання рішень відділу ДВС ГУЮ у Миколаївській області в судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, про час та місце судового засідання повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали справи, подану заяву та додані до неї документи, суд дійшов наступного.

Постановою Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області від 11 січня 2011 року частково задоволено адміністративний позов ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в м. Очакові та Очаківському районі Миколаївської області, та зобов'язано останнє провести нарахування та сплатити йому суму підвищення до пенсії у розмірі 30 відсотків мінімальної пенсії за віком з урахуванням вимог ч. 1 ст. 28 Закону України «Про загальнообов'язкове пенсійне страхування» , відповідно до вимог статті 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни» , за період з 22 червня 2010 року по 22 грудня 2011 року включно, із зарахуванням раніше виплачених сум вказаного підвищення до пенсії за цей період.

Ухвалою Одеського апеляційного адміністративного суду від 30 січня 2013 року апеляційну скаргу управління Пенсійного фонду України в м. Очакові та Очаківському районі Миколаївської області залишено без задоволення, а вище зазначену постанову без змін.

Копію вказаної постанови та ухвали ОСОБА_1 отримала16 травня 2018 року.

Частиною 1 статті 376 КАС України встановлено, що стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Виходячи з аналізу зазначеної норми права, суд при вирішенні відповідно до ст. 376 КАС України питання про поновлення строку для пред'явлення до виконання виконавчого документа, виданого на підставі судового рішення, повинен з'ясувати питання щодо причин пропуску цього строку та залежно від характеру цих причин зробити висновок про їх поважність чи неповажність, а відтак дійти висновку про наявність чи відсутність підстав для поновлення строку для пред'явлення виконавчого документа до виконання.

Як вбачається з письмових заперечень Очаківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області, та копії протоколу про індивідуальний перерахунок від 26 січня 2011 року, ОСОБА_1 здійснено перерахунок та виплату підвищення до пенсії в сумі 992 грн. 43 коп. на підставі постанови Очаківського міськрайонного суду від 11 січня 2011 року.

З врахуванням викладених обставин, суд вважає, що оскільки постанова суду відповідачем по справі виконана в повному обсязі, у суду відсутні підстави для поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання, а тому в задоволенні заяви, слід відмовити.

Керуючись ст. 376 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

В задоволенні заяви ОСОБА_1 про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання - відмовити.

Ухвалу може бути оскаржено до Одеського апеляційного адміністративного суду через Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому повної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвалу, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду скарги апеляційним судом.

Головуючий:

СудОчаківський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення14.06.2018
Оприлюднено15.06.2018
Номер документу74664823
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-10/11

Постанова від 11.02.2011

Адміністративне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Рябота В. І.

Ухвала від 28.02.2011

Адміністративне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Бакай І. А.

Ухвала від 12.01.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Постанова від 18.01.2011

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 24.01.2011

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Павелко І. Л.

Ухвала від 14.06.2018

Адміністративне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 23.06.2010

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Марущак Р. М.

Постанова від 22.12.2011

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Марущак Р. М.

Ухвала від 04.01.2011

Адміністративне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Поглод О. В.

Ухвала від 16.11.2010

Адміністративне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні