Ухвала
від 14.06.2018 по справі 183/3418/18
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 183/3418/18

№ 1-кс/183/637/18

14 червня 2018 року м. Новомосковськ

Слідчий суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого Новомосковського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , погоджене прокурором Новомосковської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР 23.05.2018 року за № 12018040350000980 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИЛА:

В провадження слідчого судді Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області в порядку глави 15 КПК України надійшло клопотання слідчого Новомосковського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , погоджене прокурором Новомосковської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що досудовим розслідуванням встановлено, що 30.05.2017 року ІНФОРМАЦІЯ_1 уклав договір № 68 з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на загальну суму 3.006.106 грн., на виконання робіт з капітального ремонту вул. Лісова с. Новоселівка Новомосковського району Дніпропетровської області.

В технічному завдання до тендерної документації та договору зазначено: «Улаштування підстильних та вирiвнювальних шарів основи з щебеню» (2,502 в одиниці розміру 100м3); «Щебінь iз природного каменю для будівельних робіт, фракція 20-40 мм кількість: 126х0,992» (124,992 м3); та інші позиції улаштування з використанням щебеню та шлаку.

Виїздом на місце виконання робіт, а саме вул. Лісова с. Новоселівка Новомосковського району, встановлено, що під час виконання робіт з капітального ремонту дороги, улаштування підстильних та вирiвнювальних шарів не здійснювалось, щебінь та шлак не укладались.

Беручи доуваги викладенета враховуючи,що дляповного івсебічного розглядукримінального провадження,для підтвердженнячи спростуваннявідношення посадовихосіб ІНФОРМАЦІЯ_3 таТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »(ЄДРПОУ НОМЕР_1 )до вчиненнязазначеного кримінальногоправопорушення,а самевнесення недостовірнихвідомостей доофіційних документів,на підставіяких здійснюютьсявиплати зобласного бюджетута довчинення іншихкримінальних правопорушеньу сукупностіз зазначеним,під часдосудового розслідуваннявиникла необхідністьу отриманітимчасового доступудо документів,які перебуваютьу володіннізамовника - ІНФОРМАЦІЯ_3 ,розташованого заадресою: АДРЕСА_1 ,а самедо завіренихналежним чиномкопій документів:статутних документів ІНФОРМАЦІЯ_3 ;положення про ІНФОРМАЦІЯ_3 ;наказу пропризначення напосаду директора ІНФОРМАЦІЯ_3 - ОСОБА_4 та його посадової інструкції; довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України та структурних підрозділів (у разі їх наявності) і підтверджуючі документи щодо системи оподаткування (загальна система, єдиний податок, фіксований податок) ІНФОРМАЦІЯ_3 . А також до оригіналів наступних документів: договору № 68 від 30 травня 2017 року проектно-кошторисної документації, договору № 68 від 30 травня 2017 року з всіма додатками, договору про здійснення технічного нагляду та контроль за ходом, якістю та об`ємами робіт, тендерну пропозицію з тендерною документацією наданою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по об`єкту «Капітальний ремонт вул. Лісова с. Новоселівка, Новомосковського району, Дніпропетровської області», актів здачі-приймання виконаних робіт по формі №КБ-2в з розрахунками одиничної вартості за 2017 рік за кожен місяць згідно погодженого плану по вказаному об`єкту, зведені відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат, інші розрахунки до актів форми КБ-2в, договірну ціну, пояснювальну записку, локальний кошторис з розрахунками, довідки про вартість виконаних будівельних робіт по формі № КБ-3, рахунку на оплату робіт, платіжних доручень відображаючих перерахування грошових коштів за серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень 2017 рік згідно погодженого плану по об`єкту.

Вказані документи мають суттєві значення для встановлення кола осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, а також є невід`ємною частиною проведення будівельно-технічної експертизи, за результатами якої буде встановлено вартість фактично виконаних робіт та суму спричиненого збитку уразі невідповідності виконаних робіт згідно документів з фактично виконаними роботам. Крім цього, оригінали зазначених вище документів необхідні для проведення почеркознавчої експертизи з метою підтвердження вини осіб, які підписували акт здачі-приймання виконаних робіт по формі №КБ-2в за 2017 рік, в яких внесено недостовірні відомості щодо виконаних робіт, для проведення якої необхідні лише оригінали документів.

Для проведення почеркознавчої експертизи згідно п. 1.3. Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затверджених Наказом Міністерства юстиції України № 53/5 від 08 жовтня 1998 року, експерту необхідні вільні, умовно-вільні та експериментальні зразки почерку (цифрових записів, підпису) особи, яка підлягає ідентифікації. Відповідно до п.1.1. вказаних рекомендацій для проведення почеркознавчих досліджень рукописних записів та підписів надаються оригінали документів.

Запит на адресу ІНФОРМАЦІЯ_3 не надсилався, оскільки є достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення цих документів, тому що коло осіб, причетних до вчинення зазначеного кримінального правопорушення, на даний час досудовим розслідуванням не встановлено.

З огляду на наявність підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, на підставі ч.2 ст. 163 КПК України, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику особи, у володінні якої знаходяться вказані документи та інформація.

В судове засідання слідчий та прокурор не з`явилися, надавши заяву про розгляд клопотання в їх відсутність.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_3 в судове засідання не викликався на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Розглянувши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшла до наступних висновків.

У відповідності до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Як вбачається з клопотання слідчого, остання довела слідчому судді підстави вважати, що інформація, про доступ до якої просить надати слідчий, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Так слідчий вважає, що неотримання доступу до документів, які містять в собі докази, які в подальшому можуть бути використанні у кримінальному провадженні, призведе до неможливості іншим способом отримати докази, що мають суттєве значення у кримінальному провадженні.

Слідчим факт неможливості іншим способом довести обставини кримінального правопорушення ніж отримання тимчасового доступу в клопотанні доведений, тому слідчий суддя вважає, що надане клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Розглядаючи питання надання тимчасового доступу до оригіналів документів, слідчий суддя враховує, що будівельна-технічна експертиза у даному кримінальному провадженні ще не проводилася, клопотання про призначення судової почеркознавчої експертизи до слідчого судді не подавалося, а тому підстав для надання тимчасового доступу до оригіналів документів слідчий суддя не вважає. Тому тимчасовий доступ повинний бути наданий до належним чином завірених копій документів.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 161-163 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИЛА:

Надати дозвіл на тимчасовий доступ слідчому Новомосковського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_2 з можливість отримати належним чином завірених копій документів, які перебувають у володінні замовника - ІНФОРМАЦІЯ_3 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- статутних документів ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- положення про ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- наказу про призначення на посаду директора ІНФОРМАЦІЯ_3 - ОСОБА_4 ;

- посадової інструкції директора ІНФОРМАЦІЯ_3 - ОСОБА_4 , чинної на 2017 рік;

- довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України та структурних підрозділів (у разі їх наявності) і підтверджуючі документи щодо системи оподаткування (загальна система, єдиний податок, фіксований податок) ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- договору № 68 від 30 травня 2017 року, укладеного між ІНФОРМАЦІЯ_3 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з додатками та додатковими угодами;

- проектно-кошторисної документації, щодо виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт вул. Лісова с. Новоселівка Новомосковського району Дніпропетровської області», договору № 68 від 30.05.2017 року з всіма додатками;

- договору про здійснення технічного нагляду за реконструкцією об`єкту «Капітального ремонту вул. Лісова с. Новоселівка Новомосковського району Дніпропетровської області» та контроль за ходом, якістю та об`ємами робіт;

- тендерну пропозицію з тендерною документацією наданою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по об`єкту «Капітальний ремонт вул. Лісова с. Новоселівка Новомосковського району Дніпропетровської області»;

- актів здачі-приймання виконаних робіт по формі №КБ-2в з розрахунками одиничної вартості за 2017-2018 роки за кожен місяць згідно погодженого плану по вищевказаному об`єкту;

- зведені відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат, інші розрахунки до актів форми КБ-2в, договірну ціну, пояснювальну записку, локальний кошторис з розрахунками, довідки про вартість виконаних будівельних робіт по формі № КБ-3, рахунку на оплату робіт по об`єкту «Капітальний ремонт вул. Лісова с. Новоселівка Новомосковського району Дніпропетровської області»;

- платіжних доручень, що відображають перерахування грошових коштів за 2017-2018 роки згідно погодженого плану на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт вул. Лісова с. Новоселівка Новомосковського району Дніпропетровської області».

Строк дії ухвали до 27.06.2018 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74668199
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР 23.05.2018 року за № 12018040350000980 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —183/3418/18

Ухвала від 05.04.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Слоквенко Г. П.

Ухвала від 28.03.2019

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 11.02.2019

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 11.02.2019

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 07.08.2018

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мельник О. М.

Ухвала від 07.08.2018

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мельник О. М.

Ухвала від 14.06.2018

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 14.06.2018

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні