Ухвала
від 08.06.2018 по справі 578/512/18
КРАСНОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ухвала

Іменем України

08 червня 2018 року

смт Краснопілля

Справа № 578/512/18

провадження № 1-кс/578/129/18

Слідчий суддя Краснопільського районного суду Сумської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянув у судовому засіданні клопотання слідчого заступника начальника начальника слідчого відділу Краснопільського відділення поліції (с. Краснопілля) Охтирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області /далі СВ Краснопільського ВП/ старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 /далі слідчий/ у кримінальному провадженні №42018201120000051 від 18.04.2018, про тимчасовий доступ до речей і документів.

Обставини справи

07.06.2018 слідчий за погодженням з начальником Краснопільського відділу Охтирської місцевої прокуратури Сумської області юристом 2 класу ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Краснопільського районного суду Сумської області з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться на території ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » /ідентифікаційний код юридичної особи: НОМЕР_1 / за адресою: АДРЕСА_1 щодо транспортного засобу марки «ЗІЛ» номерний знак НОМЕР_2 з маніпулятором та документів по придбанню маніпулятора в ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », з можливістю вилучення оригіналів зазначених документів та автомобіля з маніпулятором.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження зазначає, що СВ Краснопільського ВП здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018201120000051 від 18.04.2018 за фактом, що директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » - ОСОБА_5 , під час роботи на посаді директора ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », зловживаючи службовим становищем за своїми наказами проводив списання автомобілів підприємства за заниженою залишковою вартістю та списав значну кількість основних засобів, серед яких був списаний автомобіль марки «ЗІЛ - 131» номерний знак НОМЕР_3 обладнаний маніпулятором.

Стороною кримінальног провадження установлено, що що на підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 », директор ОСОБА_5 , використовується автомобіль марки «ЗІЛ» номерний знак НОМЕР_2 з маніпулятором, який було списано з ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Інформація про списання маніпулятора підтверджується показами свідків ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 .

Крім того у ході допиту в якості свідка ОСОБА_10 було встановлено, що у серпні 2012 року маніпулятор було зрізано із автомобіля «ЗІЛ», який належав ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та вмонтовано на автомобіль УРАл, який не перебував на балансі підприємства, після чого останній зберігався на території ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Допитаний у якості свідка ОСОБА_10 показав, що що у серпні 2012 року маніпулятор було зрізано із автомобіля марки «ЗІЛ», який належав ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та вмонтовано на автомобіль марки «УРАЛ», який не перебував на балансі підприємства, після чого останній зберігався на території ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий стверджує, що дана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а іншим способом їх довести не можливо, у зв`язку з чим необхідно отримати тимчасовий доступ до означених речей і докуменітв.

У клопотанні, сторона кримінального провадження просить слідчого суддю розглядати клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно з частиною другою статті 163Кримінального процесуальногокодексу України /далі- КПК/слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Позиції учасників судового провадження:

В судове засідання слідчий/прокурор не з`явилися, про місце і час розгляду клопотання повідомлені належним чином.

Згідно з частиною четвертою статті 107КПК фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

Мотиви Суду

Виходячи зі змісту вимог статті 131 КПК, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Як вбачається із змістустатті 160 КПК, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування …..із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно з частиною п`ятою статті 163 КПК слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Дослідивши матеріали справи, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню.

18.04.2018 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені дані про матеріали кримінального провадження№ 42018201120000051 за частиною першою статті 364 КК.

На виконання вимог статті 160 КПК, слідчий належно обґрунтував клопотання, довів наявність достатніх підстав вважати, що інформація, яка зазначена у клопотанні, перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), в сукупності з іншими речами і документами має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також можливість використання як доказів відомостей, що містить дана інформація та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цієї інформації.

Керуючись стст.107,159,160, 163,164,166,309 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя, -

Ухвалив :

Клопотання - задовольнити.

Надати слідчому заступника начальника начальнику слідчого відділу Краснопільського відділення поліції (с. Краснопілля) Охтирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області /далі СВ Краснопільського ВП/ старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей та документів, які належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » / ідентифікаційний код юридичної особи: НОМЕР_1 / за адресою: АДРЕСА_1 щодо транспортного засобу марки «ЗІЛ» номерний знак НОМЕР_2 з маніпулятором та документів по придбанню маніпулятора в ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », з можливістю вилучення оригіналів зазначених документів та автомобіля з маніпулятором.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена у двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 578/512/18.

Примірник № 2 наданий слідчому ОСОБА_3 .

СудКраснопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення08.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу74673066
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —578/512/18

Ухвала від 23.11.2020

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 21.05.2020

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 25.11.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 26.11.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 25.11.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 14.11.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 18.06.2018

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 14.06.2018

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 14.06.2018

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 14.06.2018

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні