Ухвала
від 14.05.2018 по справі 509/718/17
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження: 22-ц/785/5083/18

Номер справи місцевого суду: 509/718/17

Головуючий у першій інстанції ОСОБА_1

Доповідач Заїкін А. П.

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

14.05.2018 року м. Одеса

Суддя судової палати з розгляду цивільних справ апеляційного суду Одеської області ОСОБА_2, вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Головного управління держгеокадастру в Одеській області на рішення Овідіопольського районного суду Одеської області від 02 серпня 2017 року в цивільній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю ОСОБА_2 - Д до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості, розірвання договору, визнання власника, вилучення та передачу земельних ділянок, забов`язання не перешкоджати у здійсненні права власності , -

встановив:

Рішенням Овідіопольського районного суду Одеської області від 02 серпня 2017 рокувищевказану позовну заяву було задоволено частково.

25.04.2018 року, апелянтом було подано клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення та апеляційну скаргу нарішення Овідіопольського районного суду Одеської області від 02 серпня 2017 року .

Форма і зміст поданої апеляційної скарги відповідають вимогам ст. 356 ЦПК України.

В клопотанні про поновлення строку апеляційного оскарження посилається на те, що апелянт участі у розгляді справи не приймало, про наявність оскаржуваного рішення представник апелянта дізналася 12.04.2018 року, тому вважає, що строк пропущений з поважних причин та підлягає поновленню.

Відповідно до приписів ст. 6 Конвенції Про захист прав людини і основоположних свобод кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов'язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь - якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення. Забезпечення права на доступ до суду апеляційної інстанції, яке є невід'ємною частиною права на справедливий судовий розгляд, гарантовано Європейською конвенцією з прав людини з метою перевірки законності та обґрунтованості рішення суду першої інстанції.

Відповідно до ст. 127 ЦПК України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Вважаю, що клопотання Головного управління держгеокадастру в Одеській областіпро поновлення строку апеляційного оскарження підлягає задоволенню, а строк апеляційного оскарження поновленню, оскільки доводи апелянта підтверджуються матеріалами справи.

Відповідно до ч. 4 ст. 359 ЦПК України, якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Враховуючи те, що перешкоди для відкриття апеляційного провадження у справі відсутні, то на підставі ч. 1 ст. 359 ЦПК України, вважаю за необхідне відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою по даній справі.

Учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі згідно ст. 360 ЦПК України.

Відзив на апеляційну скаргу має містити: найменування суду апеляційної інстанції; ім'я (найменування), поштову адресу особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу, а також номер засобу зв'язку, адресу електронної пошти, за наявності; обґрунтування заперечень щодо змісту і вимог апеляційної скарги; у разі необхідності - клопотання особи, яка подає відзив на апеляційну скаргу; перелік матеріалів, що додаються.

До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Керуючись ст.ст. 359, 360, 361 ЦПК України, суддя, -

ухвалив:

Заяву Головного управління держгеокадастру в Одеській областіпро поновлення строку апеляційного оскарження рішення Овідіопольського районного суду Одеської області від 02 серпня 2017 року - задовольнити.

Поновити Головному управлінню держгеокадастру в Одеській областістрок апеляційного оскарження рішення Овідіопольського районного суду Одеської області від 02 серпня 2017 року .

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Головного управління держгеокадастру в Одеській області на рішення Овідіопольського районного суду Одеської області від 02 серпня 2017 року в цивільній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю ОСОБА_2 - Д до ОСОБА_3 про стягнення заборгованості, розірвання договору, визнання власника, вилучення та передачу земельних ділянок, забов`язання не перешкоджати у здійсненні права власності.

Зупинити дію рішення Овідіопольського районного суду Одеської області від 02 серпня 2017 року .

Копію ухвали апеляційного суду, копію апеляційної скарги з доданими до неї матеріалами надіслати учасникам справи та визначити строк до 02.08.2018 року для подання відзиву на апеляційну скаргу у відповідності до вимог ст. 360 ЦПК України.

Роз'яснити, що відповідно до ч. 3 ст. 360 ЦПК України, відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Роз'яснити учасникам справи право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції згідно ст. 212 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання, касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя апеляційного суду

Одеської області: ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення14.05.2018
Оприлюднено17.06.2018
Номер документу74702897
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості, розірвання договору, визнання власника, вилучення та передачу земельних ділянок, забов`язання не перешкоджати у здійсненні права власності

Судовий реєстр по справі —509/718/17

Ухвала від 22.11.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Ухвала від 17.10.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Ухвала від 18.04.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 31.01.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Заїкін А. П.

Ухвала від 14.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Заїкін А. П.

Ухвала від 25.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Заїкін А. П.

Рішення від 02.08.2017

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 20.07.2017

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 21.03.2017

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

Ухвала від 03.03.2017

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Бочаров А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні