Ухвала
від 12.06.2018 по справі 461/121/18
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/121/18

У Х В А Л А

"12" червня 2018 р. Галицький районний суд м. Львова в складі головуючого судді - Волоско І.Р., секретар Остапчук М.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Львові заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2, в інтересах Первинної профспілкової організації працівників Комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки м. Львова про забезпечення позову, -

В С Т А Н О В И В :

в провадженні Галицького районного суду м.Львова перебуває цивільна справа за позовом Первинної профспілкової організації працівників Комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки м. Львова до Комунальної 3-ої стоматологічної поліклініки м.Львова, Управління охорони здоров'я Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, Львівського міського голови, за участю третіх осіб - ОСОБА_3, Залізничної ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області, Міністерства юстиції України, Міністерства соціальної політики, Пенсійного фонду України, Міністерства охорони здоров'я про визнання незаконними дій та скасування наказу про призначення на посаду головного лікаря Комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки м. Львова ОСОБА_3 , про усунення перешкод у виконанні умов трудового договору, які полягають у відключенні електроенергії в приміщенні Комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки за адресою: м.Львів, вул.С.Петлюри 17, що порушує порушують право на працю.

ОСОБА_1, ОСОБА_2 в інтересах Первинної профспілкової організації працівників Комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки м. Львова, 11.06.2018 року звернулись до суду із заявою про вжиття заходів забезпечення позову, в якій просять постановити ухвалу, якою зупинити рух коштів по рахунках юридичної особи Код ЄДРПОУ 34857384 Департамент фінансової політики Львівської міської ради (крім виплат заробітної плати), а також фінансування будь яких програм Львівської міської ради та її структурних підрозділів до вирішення питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати компенсації та індексації працівникам комунальної 3-ої стоматологічної поліклініки м.Львова.

Підставами для необхідності вжиття заходів забезпечення позову заявниками зазначено те, що Департамент фінансової політики причетний до виникнення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам комунальної 3- ої стоматологічної поліклініки.

Дослідивши матеріали заяви ОСОБА_1, ОСОБА_2, в інтересах Первинної профспілкової організації працівників Комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки м. Львова про забезпечення позову, суд вважає, що правових підстав для забезпечення позову, який випливає із трудових правовідносин, на даний час немає, з наступних підстав.

Відповідно до ст.149 ЦПК України, суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до предявлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно ч.1 ст.153 ЦПК України, заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду).

Розгляд справи здійснювався за відсутності осіб, які беруть участь у справі, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, що відповідає вимогам частини 2 статті 247 ЦПК України.

Верховного Суду України від 22.12.2006 № 9 Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову , посеред іншого, зазначається, що розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

На підтвердження зазначених у заяві про забезпечення позову обставин, заявником до заяви про забезпечення позову та до позовної заяви не додано належних доказів, які б підтверджували існування підстав для забезпечення позову на цій стадії судового розгляду.

Суд не вбачає правових підстав для забезпечення позову у спосіб зупинення руху коштів по рахунках юридичної особи Код ЄДРПОУ 34857384 Департамент фінансової політики Львівської міської ради (крім виплати заробітної плати), а також фінансування будь яких програм Львівської міської ради та її структурних підрозділів до вирішення питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати компенсації та індексації працівникам комунальної 3-ої стоматологічної поліклініки м.Львова, оскільки такі заходи забезпечення позову не є неспівмірними з заявленими позовними вимогами. Крім того, Департамент фінансової політики Львівської міської ради не являється стороною у справі, а такий вид забезпечення позову може перешкоджати безпосередній діяльностіДепартаменту фінансової політики Львівської міської ради, зокрема негативно вплинути на збалансований економічний та соціальний розвиток м.Львова, ефективне використання фінансових ресурсів Львівської міської ради, тощо.

Таким чином, суд вважає, що спосіб забезпечення позову, обраний стороною позивача, виходить за межі позовних вимог, які стосуютьмя трудових правовідносин. Вимоги про забезпечення позову, які просить застосувати позивач, не відповідають позовним вимогам та не є співмірними з заявленими позовними вимогами. Крім того, в заяві про забезпечення позову не наведено ґрунтовних підстав для застосування заходів забезпечення позову, не надано належних та допустимих доказів для забезпечення позову, які б свідчили, що невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду.

Відповідно до ст.2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішенням цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав чи інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до ст.44 ЦПК України учасники судового процесу та їх представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Сторона судового спору, яка не згідна з судовим рішенням вправі оскаржити таке в порядку, встановленому законом, що відповідає завданням та основним засадам цивільного судочинства та сприятиме ефективному захисту прав та свобод та дотримання права на перегляд справи та оскарження судового рішення.

З огляду на наведені обставини та правові норми, доводи заяви , додані докази, суд вважає, що відсутні правові підстави для задоволення заяви про забезпечення позову.

Керуючись ст.ст. 149-150, 153, 258, 260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

у задоволенні заяви ОСОБА_1, ОСОБА_2 які діють в інтересах Первинної профспілкової організації працівників Комунальної 3-ї стоматологічної поліклініки м. Львова про забезпечення позову - відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подано безпосередньо до апеляційного суду Львівської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя І.Р.Волоско.

Дата ухвалення рішення12.06.2018
Оприлюднено19.06.2018
Номер документу74731185
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення позову

Судовий реєстр по справі —461/121/18

Постанова від 30.07.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Краснощоков Євгеній Віталійович

Ухвала від 16.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Краснощоков Євгеній Віталійович

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Краснощоков Євгеній Віталійович

Ухвала від 14.08.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Ухвала від 16.01.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Ухвала від 18.07.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Ухвала від 19.07.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Ухвала від 07.06.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Ухвала від 13.05.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Рішення від 27.03.2019

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні