Постанова
від 08.07.2010 по справі 1-25/10
ПІДГАЄЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-25/10

ПОСТАНОВА

Іменем України

"08" липня 2010 р. Підгаєцький районний суд

Тернопільської області

в складі :

головуючого судді Горуц Р.О.

при секретарі Лежигубській О.В.

з участю прокурора Хомкович Д.П.

з участю захисника ОСОБА_1

з участю законного представника ОСОБА_2

з участю представника міліції у справах

неповнолітніх Підгаєцького РВ УМВСУ ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Підгайці справу про обвинувачення ОСОБА_4 та постанову про закриття справи і застосування примусових заходів виховного характеру до неповнолітнього

ОСОБА_5

ІНФОРМАЦІЯ_1,

уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2 -

кої області, українця, громадянина

України, учня 8 -Б класу Підгаєцької

ЗОШ І-Ш ступенів, проживаючого

м. Підгайці вул. Шевченка,14

Тернопільської області

за ч.3 ст.185 КК України , -

ВСТАНОВИВ:

Прокурором Підгаєцького району в Підгаєцький районний суд направлена кримінальна справа відносно обвинуваченого ОСОБА_4 за ч.3 ст.185, ч.2 ст.304 КК України та постанова про закриття справи і застосування примусових заходів виховного характеру до малолітнього ОСОБА_5.

Малолітній ОСОБА_5 15 березня 2010 року біля 14 години знаходився разом із підсудним ОСОБА_4 по місцю свого проживання, що в м. Підгайці по вул. Шевченка, 14 . Підсудний ОСОБА_4 з метою вчинення крадіжки з господарства ОСОБА_6 переконав малолітнього ОСОБА_5 у безкарності цих дій.

Цього ж дня біля 14 год. 30 хв. малолітній ОСОБА_5 разом із іСтуй Д.О., скориставшись відсутністю господарів, зайшли у господарство ОСОБА_6, що в м. Підгайці по вул. Спасівська, 40 Тернопільської області, переконавшись, що їх ніхто не бачить, проникли у приміщення господарської будівлі, звідки умисно таємно викрали 6 секцій батерей для опалення вартістю 150 гривень за одну батерею, після чого з місця скоєння злочину втекли.

В судовому засіданні встановлено, що за місцем навчання малолітній ОСОБА_5 характеризується позитивно, за час навчання виявив середній рівень знань, може вчитись краще, але байдужий і немає належного контролю з боку батьків (а.с.89), виховується у неблагополучній багатодітній сім'ї, його мати ОСОБА_2 мало приділяє уваги вихованню своїх дітей, не виконує належним чином батьківських обов'язків по відношенню до своїх дітей, умови проживання даної сім'ї незадовільні (а.с.87-88).

Крім цього, ОСОБА_5 суду пояснив, що дуже шкодує про вчинене ним протиправне діяння, бажає навчатись та здобути спеціальність за якою зможе працювати. Більше нічого подібного вчиняти не буде.

Заслухавши прокурора, малолітнього ОСОБА_5, його законного представника - ОСОБА_2, захисника, потерпілу, дослідивши матеріали кримінальної справи, враховуючи те, що ОСОБА_5 на момент вчинення злочину передбаченого ч.3 ст.185 КК України не досяг віку з якого настає кримінальна відповідальність за вказаний злочин, суд, встановивши обставини передбачені ст.ст.64,433 КПК України, прийшов до висновку про необхідність закриття кримінальної справи відносно ОСОБА_5 із застосуванням до нього примусових заходів виховного характеру у вигляді обмеження дозвілля і встановлення особливих вимог щодо його поведінки .

Суд, вважає, що вищезазначені обставини, негативно впливають на виховання малолітнього ОСОБА_5, котрий у вчиненні суспільно-небезпечного діяння, а саме у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст.185 КК України вину визнав повністю та щиро розкаявся.

Відповідно до ч. 2 ст.97 КК України примусові заходи виховного характеру, передбачені ч.2 ст.105 цього Кодексу, суд застосовує і до особи, яка до досягнення віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність, вчинила суспільно-небезпечне діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого Особливою частиною цього Кодексу.

Згідно п.2 ч.2 ст.105 КК України суд застосовує до неповнолітнього такі примусові заходи виховного характеру: обмеження дозвілля і встановлення особливих вимог до поведінки неповнолітнього.

Із врахуванням встановлених обставин, суд, прийшов до переконання, що застосування до малолітнього ОСОБА_5 примусових заходів виховного характеру у вигляді обмеження дозвілля і встановлення особливих вимог щодо його поведінки, повинно полягати у забороні відвідувати у вечірній час, а саме після 21 години парки, кафе, справно відвідувати навчальні установи (в даному випадку школу). Тривалість таких обмежень, слід встановити строком на 6 місяців.

Контроль за виконанням обмежень встановлених судом покласти на кримінальну міліцію у справах дітей Підгаєцького РВ УМВС України в Тернопільській області та службу у справах дітей при Підгаєцькій РДА.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.6 ч.1 п.2 ,7-3 ,9,44, 64, 433 КПК України, ст.ст.22, 97, 105 КК України, постановою Пленуму Верховного Суду України "Про практику розгляду судами справ про застосування судами примусових заходів виховного характеру" від 31.05.2002 року №6, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.185 КК України стосовно ОСОБА_5 - закрити, у зв'язку з недосягненням останнім віку, з якого настає кримінальна відповідальність, тобто за відсутністю складу злочину.

Застосувати до малолітнього ОСОБА_5 примусові заходи виховного характеру, а саме обмеження дозвілля і встановлення особливих вимог щодо його поведінки, у вигляді заборони відвідувати у вечірній час, а саме після 21 години парки, кафе, інші громадські місця, справно відвідувати навчальні установи (в даному випадку школу). Тривалість таких обмежень встановити на строк 6 місяців.

Контроль за виконанням обмежень встановлених судом покласти на кримінальну міліцію у справах дітей Підгаєцького РВ УМВС України в Тернопільській області та службу у справах дітей при Підгаєцькій РДА.

На постанову протягом п'ятнадцяти діб з дня її винесення може бути подана апеляція до Тернопільського апеляційного суду через Підгаєцький районний суд.

Суддя: ОСОБА_7

СудПідгаєцький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення08.07.2010
Оприлюднено23.06.2018
Номер документу74859574
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-25/10

Постанова від 18.03.2010

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

Постанова від 18.03.2010

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Семенов О. А.

Вирок від 20.01.2010

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Копіца О. В.

Постанова від 26.01.2010

Кримінальне

Новогродівський міський суд Донецької області

Бродніков С. О.

Постанова від 07.12.2009

Кримінальне

Новогродівський міський суд Донецької області

Бродніков С. О.

Постанова від 17.12.2009

Кримінальне

Новогродівський міський суд Донецької області

Бродніков С. О.

Постанова від 24.03.2010

Кримінальне

Новогродівський міський суд Донецької області

Бродніков С. О.

Постанова від 27.08.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Овчаренко Н. Г.

Постанова від 08.07.2010

Кримінальне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Постанова від 24.06.2010

Кримінальне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні