Ухвала
від 23.06.2018 по справі 825/866/18
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 825/866/18

У Х В А Л А

23 червня 2018 року м. Київ

Колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду у складі:

Судді-доповідача - Троян Н.М.,

суддів - Бужак Н.П., Костюк Л.О.

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання Семенівського районного суду Чернігівської області про проведення засідання в режимі відеоконференції під час розгляду апеляційної скарги ОСОБА_2 на рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 21 березня 2018 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Семенівського районного суду Чернігівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Національне агентство з питань запобігання корупції, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Територіальне управління Державної судової адміністрації України у Чернігівській області, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 про визнання протиправним та скасування наказу,-

В С Т А Н О В И Л А :

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 21 березня 2018 року у задоволенні адміністративного позову - відмовлено.

В апеляційній скарзі, позивач, посилаючись на порушення судом першої інстанції норм матеріального права, що призвело до неправильного вирішення справи, просить суд скасувати рішення та прийняти нове, яким задовольнити позовні вимоги.

Ухвалами Київського апеляційного адміністративного суду від 01.06.2018 відкрито апеляційне провадження та призначено справу до судового розгляду на 03.07.2018 на 14 год. 00 хв.

Разом з тим, 18 червня 2018 року за допомогою засобів електронної пошти на адресу Київського апеляційного адміністративного суду Семенівським районним судом Чернігівської області подано клопотання, в якому просить проводити апеляційний розгляд справи в режимі відеоконференції у Семенівському районному суді Чернігівської області, у зв'язку з економією бюджетних коштів на відрядження працівників органів судової влади.

Заслухавши суддю-доповідача, розглянувши матеріали справи та клопотання Семенівського районного суду Чернігівської області про проведення судового засідання за його участю в режимі відеоконференції, колегія суддів вважає, що вказане клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до частини другої ст.195 КАС України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п'ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

У силу вимог частини сьомої ст.195 КАС України у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п'ять днів до відповідного судового засідання.

Згідно частини п'ятої статті 195 КАС України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Як вбачається з матеріалів справи, заявляючи клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, Семенівським районним судом Чернігівської області визначено Семенівський районний суд Чернігівської області, в якому необхідно забезпечити проведення відеоконференції.

Згідно з частиною восьмої ст.195 КАС України копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов'язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

З огляду на викладене, колегія суддів, враховуючи необхідність забезпечення передбаченого Конституцією України права на доступ до правосуддя, вважає за необхідне задовольнити клопотання Семенівського районного суду Чернігівської області та доручити проведення відеоконференції за участю Семенівського районного суду Чернігівської області, Семенівському районному суду Чернігівської області.

Керуючись ст.ст.195, 241, 242, 321, 325 КАС України, колегія суддів,-

У Х В А Л И Л А :

Клопотання Семенівського районного суду Чернігівської області про проведення судового засідання за участю Семенівського районного суду Чернігівської області в режимі відеоконференції - задовольнити.

Забезпечити проведення відеоконференції за участю Семенівського районного суду Чернігівської області Семенівському районного суду Чернігівської області (15400, Чернігівська область, м. Семенівка, вул. Центральна, 6, еmail: inbox@sm.cn.court.gov.ua).

Судове засідання з вирішення справи №825/866/18 в режимі відеоконференції відбудеться 03 липня 2018 року о 14 год. 00 хв. в приміщенні Київського апеляційного адміністративного суду за адресою: м. Київ, вул. Московська, 8, корп. 30, зал №14.

Копію ухвали про участь Семенівського районного суду Чернігівської області в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити Семенівському районному суду Чернігівської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та подальшому оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач: Н.М. Троян

Судді: Н.П. Бужак,

Л.О. Костюк

Повний текст виготовлено: 23 червня 2018 року.

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.06.2018
Оприлюднено24.06.2018
Номер документу74879838
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —825/866/18

Постанова від 18.10.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Соколов В.М.

Ухвала від 17.10.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Соколов В.М.

Ухвала від 23.11.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Постанова від 01.11.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Пилипенко Олена Євгеніївна

Ухвала від 29.10.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Пилипенко Олена Євгеніївна

Ухвала від 18.09.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бевзенко В.М.

Постанова від 03.07.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Троян Н.М.

Ухвала від 23.06.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Троян Н.М.

Ухвала від 01.06.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Троян Н.М.

Ухвала від 01.06.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Троян Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні