Ухвала
від 14.03.2018 по справі 369/11089/17
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/11089/17

Провадження №2/369/870/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.03.2018 року Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Волчка А.Я.,

за участю секретаря Раситюк М.П.,

за участю представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2,

за участю представника місцевого благодійного фонду Григорія Сковороди сприяння розвитку освіти та підтримки - ОСОБА_3,

за участю представника Старобільського районного благодійного фонду Допомога - ОСОБА_4,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Києві заяву ОСОБА_1 про виклик свідків у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах неповнолітнього ОСОБА_5 та малолітнього ОСОБА_6 до місцевого благодійного фонду Григорія Сковороди сприяння розвитку освіти та підтримки, Старобільського районного благодійного фонду Допомога , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору на стороні позивача: Орган опіки та піклування Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору на стороні відповідача: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_7, про визнання недійсним договорів купівлі-продажу та скасування рішень реєстратора, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Києво-Святошинського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 в інтересах неповнолітнього ОСОБА_5 та малолітнього ОСОБА_6 до місцевого благодійного фонду Григорія Сковороди сприяння розвитку освіти та підтримки, Старобільського районного благодійного фонду Допомога , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору на стороні позивача: Орган опіки та піклування Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору на стороні відповідача: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_7, про визнання недійсним договорів купівлі-продажу та скасування рішень реєстратора.

14 березня 2018 року через канцелярію суду представником позивача було подана заява про виклик свідків ОСОБА_8 та ОСОБА_9, які проживають за адресою: 08130, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Молодіжна, буд. 33, яка мотивована тим, що вказані свідки можуть надати інформацію про обставини, що є предметом розгляду справи.

Відповідно до п. 10 ч. 2 ст. 197 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) у підготовчому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

У судовому засіданні представник позивача підтримала подану заяву про виклик свідків, представники відповідачів заперечували проти її задоволення.

Суд, заслухавши думку сторін, обґрунтування до заяви надані представником позивача, дослідивши матеріали справи та надані документи, прийшов до висновку що заява підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електрон-ними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно ч. 1 ст. 90 ЦПК України показання свідка - це повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи. Не є доказом показання свідка, який не може назвати джерела своєї обізнаності щодо певної обставини.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Судом встановлено, що для перевірки наявності обставин, викладених в позові, з метою повного, об'єктивного та всебічного розгляду справи, необхідно задовольнити заяву про виклик свідків та допитати у передбачений законодавством спосіб, вказаних в заяві осіб.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 76, 81, 90, 91, 197 Цивільного процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника ОСОБА_1 про виклик свідків у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах неповнолітнього ОСОБА_5 та малолітнього ОСОБА_6 до місцевого благодійного фонду Григорія Сковороди сприяння розвитку освіти та підтримки, Старобільського районного благодійного фонду Допомога , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору на стороні позивача: Орган опіки та піклування Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору на стороні відповідача: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу ОСОБА_7, про визнання недійсним договорів купівлі-продажу та скасування рішень реєстратора - задовольнити.

Викликати та допитати в якості свідків:

ОСОБА_8, яка проживає за адресою: 08130, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Молодіжна, буд. 33;

ОСОБА_9, який проживає за адресою: 08130, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Молодіжна, буд. 33.

Свідки зобов'язані з'явитися до Києво-Святошинського районного суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. Мельниченка, 1, за його викликом у визначений час і надати правдиві показання про відомі їм обставини.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи за відмову від давання показань на вимогу суду, згідно ст. ст. 384, 385 Кримінального кодексу України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, може бути включено в апеляційну скаргу на рішення суду.

Суддя А.Я. Волчко

Дата ухвалення рішення14.03.2018
Оприлюднено24.06.2018
Номер документу74881628
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —369/11089/17

Ухвала від 25.09.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Мережко М. В.

Ухвала від 23.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Мережко М. В.

Рішення від 13.06.2018

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 25.04.2018

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 14.03.2018

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 14.03.2018

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Рішення від 13.06.2018

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 05.04.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Крат Василь Іванович

Постанова від 01.02.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Савченко С. І.

Постанова від 01.02.2018

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Савченко С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні