Ухвала
від 23.06.2018 по справі 227/1043/18
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

23.06.2018 227/1043/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 червня 2018 року м. Добропілля

Добропільський міськрайонний суд Донецької області в складі:

головуючого судді Притуляка С.А.

за участю секретаря судового засідання Коверченковій М.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Добропілля цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю РУТА-ПЛЮС про стягнення заборгованості з орендної плати та розірвання договору оренди,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Добропільського міськрайонного суду Донецької області пребуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю РУТА-ПЛЮС про стягнення заборгованості з орендної плати та розірвання договору оренди.

Позивач ОСОБА_1 у судове засідання не з'явився, надав заяву про розгляд справи в його відсутність.

Представник позивача ОСОБА_2 в судове засідання 23.06.2018р. не з'явилась, в судовому засіданні 19.06.2018р. повідомляла про те, що перебуватиме у відпустці.

Представник відповідача звернулася до суду із клопотанням про зупинення розгляду справи до вирішення справи у подібних правовідносинах №227/2710/17, яка розглядається у касаційному порядку Верховним Судом.

Клопотання мотивоване тим, що 19 квітня 2018 року ТОВ РУТА-ПЛЮС подано касаційну скаргу на постанову Апеляційного суду Донецької області від 20 березня 2018 року у справі за позовом ОСОБА_3 до товариства з обмеженою відповідальністю Рута-Плюс про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості по орендній платі (справа № 227/2710/17, номер провадження 22-ц/775/120/2018). 24 квітня 2018 року скарга надійшла до канцелярії Касаційного цивільного суду в складі Верховного суду. Касаційна скарга подана у зв'язку з тим, що ТОВ РУТА - ПЛЮС вважає рішення апеляційної інстанції у цій справі незаконним та таким, що підлягає скасуванню. Підставами для скасування оскаржуваного рішення суду апеляційної інстанції є неправильне застосування судом норм матеріального права, а також порушення норм процесуального права. Ухвалою Касаційного цивільного суду від 11.06.2018р. відкрито провадження за касаційної скаргою.

Дослідивши подану заяву представника відповідача та матеріали справи, суд зазначає наступне.

Пунктом 10 частини 1 статті 252 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку перегляду судового рішення у подібних правовідносинах (у іншій справі) у касаційному порядку палатою, об'єднаною палатою, ОСОБА_4 Палатою Верховного Суду.

Відповідно до ст.403 ЦПК України, суд, який розглядає справу в касаційному порядку у складі колегії суддів, передає справу на розгляд палати, до якої входить така колегія, якщо ця колегія вважає за необхідне відступити від висновку щодо застосування норми права у подібних правовідносинах, викладеного в раніше ухваленому рішенні Верховного Суду у складі колегії суддів з цієї ж палати або у складі такої палати. Суд, який розглядає справу в касаційному порядку у складі колегії суддів або палати, передає справу на розгляд об'єднаної палати, якщо ця колегія або палата вважає за необхідне відступити від висновку щодо застосування норми права у подібних правовідносинах, викладеного в раніше ухваленому рішенні Верховного Суду у складі колегії суддів з іншої палати або у складі іншої палати чи об'єднаної палати. Суд, який розглядає справу в касаційному порядку у складі колегії суддів, палати або об'єднаної палати, передає справу на розгляд ОСОБА_4, якщо така колегія (палата, об'єднана палата) вважає за необхідне відступити від висновку щодо застосування норми права у подібних правовідносинах, викладеного в раніше ухваленому рішенні Верховного Суду у складі колегії суддів (палати, об'єднаної палати) іншого касаційного суду. Суд, який розглядає справу в касаційному порядку у складі колегії суддів, палати або об'єднаної палати, передає справу на розгляд ОСОБА_4 Верховного Суду, якщо така колегія (палата, об'єднана палата) вважає за необхідне відступити від висновку щодо застосування норми права у подібних правовідносинах, викладеного в раніше ухваленому рішенні ОСОБА_4. Суд, який розглядає справу в касаційному порядку у складі колегії або палати, має право передати справу на розгляд ОСОБА_4 Верховного Суду, якщо дійде висновку, що справа містить виключну правову проблему і така передача необхідна для забезпечення розвитку права та формування єдиної правозастосовчої практики.

З доданої до заяви копії ухвали від 11 червня 2018 року вбачається, що касаційне провадження за скаргою ТОВ РУТА-ПЛЮС відкрито Верховним судом у складі судді Касаційного цивільного суду Коротуна В.М.

Відомостей про передачу справи № 227/2710/17 на розгляд палати, об'єднаної палати або ОСОБА_4 Верховного Суду, надана відповідачем ухвала, як і інші документи додані до клопотання про зупинення, не містять.

Сам по собі факт відкриття судом касаційної інстанції провадження у справі не є підставою для зупинення провадження в розумінні п.10 ч.1 ст.252 ЦПК України.

З огляду на наведене, суд вважає за необхідне у задоволенні заяви про зупинення розгляду справи відмовити.

Враховуючи неявку учасників процесу, розгляд справи підлягає відкладенню.

Керуючись ст. ст. 252, 258 - 260 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання представника товариства з обмеженою відповідальністю РУТА-ПЛЮС про зупинення провадження у справі - відмовити.

Розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю РУТА-ПЛЮС про стягнення заборгованості з орендної плати та розірвання договору оренди відкласти на 10 липня 2018 року о 10:00 годині, направивши сторонам повідомлення (виклик).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади http://court.gov.ua/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Притуляк С.А.

Дата ухвалення рішення23.06.2018
Оприлюднено26.06.2018
Номер документу74904622
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —227/1043/18

Рішення від 21.02.2019

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Хандурін В. В.

Ухвала від 29.08.2018

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Хандурін В. В.

Ухвала від 10.07.2018

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Хандурін В. В.

Ухвала від 23.06.2018

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Ухвала від 05.06.2018

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Ухвала від 10.05.2018

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Ухвала від 13.04.2018

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Ухвала від 06.04.2018

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні