Ухвала
від 04.07.2018 по справі 196/820/18
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 196/820/18

№ провадження 2/196/336/2018

УХВАЛА

"04" липня 2018 р. смт.Царичанка

Царичанський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючої - судді Гудим О.М.

при секретарі - Шевченко Т.І.

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду смт.Царичанка Дніпропетровської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області про тлумачення заповіту та визнання права власності ,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 та його представник адвокат ОСОБА_3 в підготовче засідання не з'явилися, надіславши до суду заяву про проведення підготовчого засідання у їх відсутність, позовні вимоги підтримують повністю.

Представник відповідача ОСОБА_2 сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області в підготовче засідання не з'явився. До суду надійшла заява про розгляд справи у відсутність їх представника.

Суд, превіривши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Дослідженням матеріалів копії спадкової справи після смерті ОСОБА_4, яка померла 05 квітня 2017 року, в судовому засіданні встановлено, що крім позивача ОСОБА_1 спадкоємцем за заповітом після смерті ОСОБА_4 є ОСОБА_5

Відповідно до ч.1, ч.6, ч.7 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов'язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Оскільки, як встановлено в судовому засіданні, спадкоємцем за заповітом після смертіСоколянської У.Т. є ще ОСОБА_5, а тому для вирішення спору щодо тлумачення заповіту та визнання права власності слід залучити до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача, - ОСОБА_5, мешканку м.Дніпропетровська ж.м.Тополя2АДРЕСА_1.

У зв'язку із залученням до участі в даній справі третьої особи розгляд справи слід відкласти в порядку ст.198 ЦПК України.

Керуючись ст.ст.53, 198, 258, 260 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - ОСОБА_5, мешканку м.Дніпропетровська ж.м.Тополя2АДРЕСА_1.

Підготовче засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області, третя особа: ОСОБА_5, про тлумачення заповіту та визнання права власності , відкласти на 08 серпня 2018 року 09 год. 00 хв.

Копію даної ухвали направити учасникам справи, а третій особі ОСОБА_5 з копією позовної заяви з додатками.

Третя особа ОСОБА_5 має право в строк до 08 серпня 2018 року подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Позивач ОСОБА_1 та відповідач ОСОБА_2 сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області мають право надати відповідь на пояснення третіх осіб до закінчення підготовчого провадження.

У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

В підготовче засідання викликати сторони, третю особу.

Головуюча О.М.ГУДИМ

СудЦаричанський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення04.07.2018
Оприлюднено05.07.2018
Номер документу75077054
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —196/820/18

Рішення від 14.11.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Рішення від 14.11.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 23.10.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 06.09.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 04.07.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 29.06.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 12.06.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні