Ухвала
від 06.09.2018 по справі 196/820/18
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 196/820/18

№ провадження 2/196/336/2018

УХВАЛА

06.09.2018 смт.Царичанка

Царичанський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючої - судді Гудим О.М.,

за участю секретаря - Шевченко Т.І.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду смт.Царичанка Дніпропетровської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області, третя особа: ОСОБА_3, про тлумачення заповіту та визнання права власності ,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат ОСОБА_4 в підготовчому засіданні позовні вимоги позивача підтримав повністю, прохав закрити підготовче провадження та призначити справу до розгляду в судове засідання та викликати свідків ОСОБА_5, ОСОБА_6 та ОСОБА_7

Представник відповідача ОСОБА_2 сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області ОСОБА_8 в підготовчому засіданні не заперечувала проти призначення справи до судового розгляду та виклику свідків, заявлених представником позивача.

Третя особа ОСОБА_3 та її представник ОСОБА_9 в підготовчому засіданні не заперечували проти призначення справи до судового розгляду та виклику свідків, заявлених представником позивача.

Суд, заслухавши сторони та інших учасників справи, превіривши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Частинами першою - третьою статті 91 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його імя, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Як визначено частиною четвертою статті 91 Цивільного процесуального кодексу України, в ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Таким чином, врахувавши обставини справ, суд вважає клопотання представника позивача щодо виклику в судове засідання свідків обгрунтованим, у зв'язку з чим слід викликати в судове засідання заявлених в клопотанні свідків.

При цьому, у справі проведено підготовче судове засідання за правилами, встановленими ст.ст.197, 198 ЦПК України, в ході якого: з'ясовано, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові, встановлено порядок з'ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень; з'ясовано розмір заявлених сторонами судових витрат.

Спір між сторонами в добровільному порядку не врегульовано.

Відповідно до ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду чи закриття провадження у справі немає.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, встановлено порядок з'ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, а саме: з'ясування обставин у справі проводити на підставі доказів, що маються в матеріалах справи, доказуванню підлягають всі обставини справи, тому підготовче засідання слід закрити, викликати свідків: ОСОБА_5, ОСОБА_6 та ОСОБА_7, справу призначити до судового розгляду по суті та визначити дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

Керуючись ст.ст.91, 197, 198, 200, 258, 260, 261 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_10 - адвоката ОСОБА_4 про виклик в судове засідання свідків задовольнити.

Закрити підготовче провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області, третя особа: ОСОБА_3, про тлумачення заповіту та визнання права власності.

Призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області, третя особа: ОСОБА_3, про тлумачення заповіту та визнання права власності, до судового розгляду по суті на 03 жовтня 2018 року 10 год. 00 хв. в залі суду в смт.Царичанка Дніпропетровської області.

Викликати в судове засідання свідків: ОСОБА_5, ОСОБА_6 та ОСОБА_7

Відповідно до частини четвертої статті 91 Цивільного процесуального кодексу України суд попереджає свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

З'ясування обставин у справі проводити на підставі доказів, що маються в матеріалах справи, доказуванню підлягають всі обставини справи.

Про дату, час та місце проведення судового розгляду справи по суті повідомити учасників справи, свідків.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча О.М.ГУДИМ

СудЦаричанський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення06.09.2018
Оприлюднено11.09.2018
Номер документу76302456
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —196/820/18

Рішення від 14.11.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Рішення від 14.11.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 23.10.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 06.09.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 04.07.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 29.06.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 12.06.2018

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні