Ухвала
від 02.07.2018 по справі 910/695/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"02" липня 2018 р. Справа № 910/695/18

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Гладюка Ю. В. при секретарі судового засідання Сарело Р.О., розглянувши матеріали справи

за позовом приватного підприємства „Спецбудтехнології» , м. Київ

до товариства з обмеженою відповідальністю „Компанія „Новий дім» , м. Хмельницький

про стягнення 94 718, 27 грн. боргу

представники сторін:

від позивача - ОСОБА_1 за довіреністю

від відповідача - не з'явився

встановив:

Позивач, з урахуванням збільшення позовних вимог, просить суд стягнути з відповідача 94 718, 27 грн. боргу за неналежне виконання договору № 16/08-26.

Представник позивача у підготовчому засіданні підтвердив намір свого довірителя підтримувати позов.

Представник відповідача до суду не з'явився. Направлена на його адресу ухвала про відкладення підготовчого засідання повернута поштою з відміткою - "За закінченням терміну зберігання". Враховуючи дані обставини, суд зробив витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань щодо реєстраційних відомостей відповідача.

Як вбачається з витягу з ЄДРЮОФОПГФ № НОМЕР_1 в реєстрі, станом на 02.07.18 міститься запис № 16731110024016805 про державну реєстрацію припинення юридичної особи - ТОВ "Компанія "Новий Дім" з 25.05.18 за рішенням засновників. Відомості про юридичних осіб - правонаступників відсутні (абз. 1 стор. 4 витягу).

Вказана інформація свідчить про те, що в ході здійснення підготовчого провадження у цій справі, відповідач припинив свою діяльність як юридична особа. При цьому, правонаступників ТОВ "Компанія "Новий Дім" немає.

Відповідно ч. 1 ст. 41 ГПК у справах позовного провадження (що є в даному випадку) учасниками справи є сторони та треті особи. За ч. 1 ст. 45 ГПК сторонами в судовому процесі - позивачами і відповідачами - можуть бути особи, зазначені у статті 4 цього Кодексу. В силу ч.ч. 2, 3 ст. 4 ГПК юридичні особи та фізичні особи - підприємці, фізичні особи, які не є підприємцями, державні органи, органи місцевого самоврядування мають право на звернення до господарського суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав та законних інтересів у справах, віднесених законом до юрисдикції господарського суду, а також для вжиття передбачених законом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням; до господарського суду у справах, віднесених законом до його юрисдикції, мають право звертатися також особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

З вказаного випливає, що господарський спір передбачає наявність сторін - позивача (позивачів) та відповідача (відповідачів). Відповідачами в господарській справі можуть бути: юридичні особи; фізичні особи - підприємці; фізичні особи, які не є підприємцями; державні органи; органи місцевого самоврядування; особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб. Відсутність же одної із сторін господарського спору виключає наявність самого господарського спору.

В силу п. 6 ч. 1 ст. 231 ГПК господарський суд закриває провадження у справі, якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Враховуючи, що ТОВ "Компанія "Новий Дім", станом на час підготовчого провадження припинив свою діяльність у якості юридичної особи (що документально підтверджено) без правонаступників, провадження у справі підлягає закриттю.

Питання розподілу судових витрат може бути вирішено в порядку Закону "Про судовий збір".

Керуючись ст. ст. 185, 231, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Провадження у справі закрити.

Повний текст складено 03.07.18.

Відповідно до ст. 235 ГПК ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Згідно ч. 5 ст. 231 ГПК ухвала суду про закриття провадження у справі може бути оскаржена. Відповідно з ст. ст. 256, 257 ГПК апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення; якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення; учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 1) рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; 2) ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом десяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду; строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 261 цього Кодексу; апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя Ю.В. Гладюк

Віддрук. 3 прим. :

1 - до справи

2 - позивачу (02002, м. Київ, вул. Канальна, 4, буд. 90)

3 - відповідачу (29010, Хмельницька обл., м. Хмельницький, вул. Пілотська, буд. 20)

Всім рекомендованим з повідомленням

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення02.07.2018
Оприлюднено05.07.2018
Номер документу75080217
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/695/18

Ухвала від 19.11.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

Ухвала від 11.11.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

Ухвала від 21.10.2019

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Заверуха С.В.

Постанова від 27.09.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 18.09.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 18.07.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 12.07.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 09.07.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 26.06.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 02.07.2018

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні