Ухвала
від 25.06.2018 по справі 640/5148/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/5148/18

н/п 1-кс/640/6338/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" червня 2018 р. Київський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань у приміщенні суду в м. Харкові клопотання старшого слідчого 3-го відділення слідчого відділу УСБУ в Харківській області капітана юстиції ОСОБА_3 по кримінальному провадженню №12017220000000990 від 04.08.2017року про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, -

встановив:

19.06.2018 року до Київського районного суду м. Харкова надійшло клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять банківську таємницю та перебувають у володінні у ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_1 ), головний офіс якого розташований за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення завірених належним чином копій документів та даних, які містять охоронювану законом таємницю, а саме до:

-до юридичних справ осіб, на імена яких відкрито карткові рахунки в ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", та які є тримачами банківських карток № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , терміном дії до 07/19 та № НОМЕР_6 , терміном дії до 09/21, № НОМЕР_7 , у тому числі копії паспорту, наказів, заяв про відкриття рахунків, матеріалів фотофіксації видачі (оформлення) вказаних карток, номерів телефонів, вказаних особами при оформленні карток, заяв та інших документів на видачу пластикових карток, картки із зразками підпису;

-до відомостей про рух грошових коштів по картковим рахункам ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", до яких прив`язані картки№ НОМЕР_2 , № НОМЕР_8 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , терміном дії до 07/19, № НОМЕР_6 , терміном дії до 09/21, № НОМЕР_9 , терміном дії до 04/22, № НОМЕР_7 , з вказівкою дати, часу, місця та способу перерахування грошових коштів, номеру рахунку та розшифровкою інших відомостей про опонентів-власників рахунків, на які здійснене перерахування або з яких отримано грошові кошти в період з моменту видачі кожної з вищеперелічених карток до моменту зняття інформації. Прошу надати вищезазначену необхідну інформацію по карткових нових та попередніх рахунках і в тому разі, якщо картки № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , терміном дії до 07/19, № НОМЕР_6 , терміном дії до 09/21, № НОМЕР_9 , терміном дії до 04/22, № НОМЕР_7 , були перевипущені;

-до фото- та видеозображення осіб (на електронному носії та роздруковані), які були зафіксовані камерами, встановленими безпосередньо у відповідний банкомат в момент отримання грошових коштів з карток ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , терміном дії до 07/19, № НОМЕР_6 , терміном дії до 09/21, № НОМЕР_7 , а саме в період з моменту видачі вказаних карток до моменту зняття інформації, з вказівкою номеру та місця розташування банкоматів, в яких здійснене зняття грошових коштів. У разі, якщо картки № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , терміном дії до 07/19, № НОМЕР_6 , терміном дії до 09/21, № НОМЕР_9 , терміном дії до 04/22, № НОМЕР_7 були перевипущені, - надати вищезазначену необхідну інформацію по новим та попереднім карткам;

-до відомостей, чи проводилась за даним фактом керівництвом ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " службова перевірка, з наданням копії її матеріалів;

-до відомостей, чи підключені до карткових рахунків, до яких прив`язані картки № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , терміном дії до 07/19, № НОМЕР_6 , терміном дії до 09/21, № НОМЕР_9 , терміном дії до 04/22, № НОМЕР_7 послуги інтернет-банкінгу. Якщо так, то вказати номери телефонів, за допомогою яких можливий вхід у вказану систему до рахунку кожної з вищеперелічених карток, а також ІР-адреси, з яких здійснювалось підключення послуги та ІР-адреси, з яких здійснювали входи у вказану систему;

-до відомостей про номер телефону, на який надходять смс - повідомлення про нарахування/зняття грошових коштів по картковим рахункам, до яких прив`язані картки № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , терміном дії до 07/19, № НОМЕР_6 , терміном дії до 09/21, № НОМЕР_9 , терміном дії до 04/22, № НОМЕР_7 та інші операції.

-повних реквізитів банківських карток, відкритих на ім`я « ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_8 » в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », даних щодо відкриття банківських рахунків вказаними особами в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (номер рахунку; дата відкриття та закриття; особа, якою відкрито рахунок; особи, які мають право користування рахунком, тощо), документів, на підставі яких в ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " відкрито банківські рахунки на імена « ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_8 » виписок про рух грошових коштів по банківським рахункам ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", відкритих на перерахованих вище осіб за період з дати їх відкриття по теперішній час, із зазначенням дати і часу операції, перерахованої суми, призначення та кореспондента платежу, залишку грошових коштів на банківських рахунках, на дату надання інформації, тощо.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що слідчим відділом Управління СБ України в Харківській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №12017220000000990, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 04.08.2017 року, за підозрою громадян ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та ОСОБА_10 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадяни України ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та ОСОБА_10 , діючи за попередньою змовою групою осіб та з корисливих мотивів, сприяли незаконному переправленню осіб через державний кордон України. Механізм протиправної діяльності полягає у тому, що вказані особи, за грошову винагороду виготовляли іноземцям підроблені запрошення для отримання віз в Україну. Розповсюдження інформації про щодо своєї діяльності під виглядом «законної», останні здійснювали через Інтернет-сайти « ІНФОРМАЦІЯ_9 » та « ІНФОРМАЦІЯ_10 ». Вказані документи використовуються іноземцями для подачі в установи України за кордоном в якості підстави для отримання в`їзної візи в Україну, чим порушують положення Постанови Кабінету Міністрів України № 118 від 01.03.2017 року «Про затвердження Правил оформлення від для в`їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію». При цьому, для конспірування своїх особистих даних при здійсненні злочинної діяльності, ОСОБА_9 та ОСОБА_8 використовували особисті дані та установчі документи громадян ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

31.05.2018 року громадянам України ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , та ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

Органом досудовогорозслідування встановлено,що особи,які замовлялипакет документів,що містятьнеправдиві відомостіщодо запрошуючоїсторони,необхідний дляотримання візидля в`їздуіноземних громадяндо Україничерез електроннупошту « ІНФОРМАЦІЯ_11 » - м. Одеса; та « ІНФОРМАЦІЯ_12 » - м. Київ, здійснювали передплату за виготовлення вказаних документів у вигляді зарахування грошових коштів на банківські картки ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 та № НОМЕР_4 , оформлені на громадянина України ОСОБА_4 , а також на картку № НОМЕР_7 , оформлену на громадянина України ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Крім того, в ході проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_8 за адресою: АДРЕСА_2 , у ОСОБА_8 , виявлено та вилучено банківські картки ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з № НОМЕР_9 , терміном дії до 04/22, № НОМЕР_5 , терміном дії до 07/19 та № НОМЕР_6 , терміном дії до 09/21, а також паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , серії НОМЕР_10 , виданий Київським РВ ОМУ УМВС України в Одеській області 29.05.2006 р. із фотознімком громадянина України ОСОБА_8 , які останній міг використовувати у своїй злочинній діяльності.

На даний час у органу досудового розслідування виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до речей і документів, а саме до вище вказаної документації, що перебуває у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ), головний офіс якого розташований за адресою: АДРЕСА_1 , у електронному і паперовому вигляді, з метою їх копіювання.

Слідчий зазначає, що вказана інформація має суттєве значення для кримінального провадження, може бути використана як доказ, що дасть змогу підтвердити вчинення розслідуваного злочину вказаними особами, вплинути на кваліфікуючі ознаки розслідуваного злочину та встановити інших осіб, причетних до розслідуваного кримінального правопорушення. Встановити ці обставини в інший спосіб, без отримання доступу до вказаної інформації, неможливо.

Слідчий до судового засідання не з`явився, до суду надав заяву про розгляд клопотання у його відсутність, подане клопотання підтримує повністю.

Представник ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду клопотання слідчого в судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив.

Неприбуття цієї особи за судовим викликом, відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду цього клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню. Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів.

Зазначені відомості містять охоронювану законом таємницю, зокрема, становлять банківську таємницю.

Враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося, що відповідає положенням ч.4 ст.107 КПК України.

Керуючись ст.ст. 107, 159, 163, 164, 165, 166, 372 КПК України, слідчий суддя,

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Дозволити право тимчасового доступу до речей та документів, зобов`язавши уповноважену особу ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », НОМЕР_11 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , надати старшому слідчому слідчого відділу Управління СБ України в Харківській області капітану юстиції ОСОБА_3 , слідчому слідчого відділу Управління СБ України в Харківській області старшому лейтенанту юстиції ОСОБА_11 , слідчому в особливо важливих справах слідчого відділу Управління СБ України в Харківській області капітану юстиції ОСОБА_12 тимчасовий доступ до:

-до юридичних справ осіб, на імена яких відкрито карткові рахунки в ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", та які є тримачами банківських карток № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , терміном дії до 07/19 та № НОМЕР_6 , терміном дії до 09/21, № НОМЕР_7 , у тому числі копії паспорту, наказів, заяв про відкриття рахунків, матеріалів фотофіксації видачі (оформлення) вказаних карток, номерів телефонів, вказаних особами при оформленні карток, заяв та інших документів на видачу пластикових карток, картки із зразками підпису;

-до відомостей про рух грошових коштів по картковим рахункам ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", до яких прив`язані картки№ НОМЕР_2 , № НОМЕР_8 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , терміном дії до 07/19, № НОМЕР_6 , терміном дії до 09/21, № НОМЕР_9 , терміном дії до 04/22, № НОМЕР_7 , з вказівкою дати, часу, місця та способу перерахування грошових коштів, номеру рахунку та розшифровкою інших відомостей про опонентів-власників рахунків, на які здійснене перерахування або з яких отримано грошові кошти в період з моменту видачі кожної з вищеперелічених карток до моменту зняття інформації. У разі, якщо картки № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , терміном дії до 07/19, № НОМЕР_6 , терміном дії до 09/21, № НОМЕР_9 , терміном дії до 04/22, № НОМЕР_7 були перевипущені, - надати вищезазначену необхідну інформацію по новим та попереднім карткам;

-до фото- та відеозображення осіб (на електронному носії та роздруковані), які були зафіксовані камерами, встановленими безпосередньо у відповідний банкомат в момент отримання грошових коштів з карток ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , терміном дії до 07/19, № НОМЕР_6 , терміном дії до 09/21, № НОМЕР_7 , а саме в період з моменту видачі вказаних карток до моменту зняття інформації, з вказівкою номеру та місця розташування банкоматів, в яких здійснене зняття грошових коштів. У разі, якщо картки № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , терміном дії до 07/19, № НОМЕР_6 , терміном дії до 09/21, № НОМЕР_9 , терміном дії до 04/22, № НОМЕР_7 були перевипущені, - надати вищезазначену необхідну інформацію по новим та попереднім карткам;

-до відомостей, чи підключені до карткових рахунків, до яких прив`язані картки № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , терміном дії до 07/19, № НОМЕР_6 , терміном дії до 09/21, № НОМЕР_9 , терміном дії до 04/22, № НОМЕР_7 послуги інтернет-банкінгу. Якщо так, то вказати номери телефонів, за допомогою яких можливий вхід у вказану систему до рахунку кожної з вищеперелічених карток, а також ІР-адреси, з яких здійснювалось підключення послуги та ІР-адреси, з яких здійснювали входи у вказану систему;

-до відомостей про номер телефону, на який надходять смс - повідомлення про нарахування/зняття грошових коштів по картковим рахункам, до яких прив`язані картки № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , терміном дії до 07/19, № НОМЕР_6 , терміном дії до 09/21, № НОМЕР_9 , терміном дії до 04/22, № НОМЕР_7 та інші операції.

-повних реквізитів банківських карток, відкритих на ім`я « ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_8 » в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », даних щодо відкриття банківських рахунків вказаними особами в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (номер рахунку; дата відкриття та закриття; особа, якою відкрито рахунок; особи, які мають право користування рахунком, тощо), документів, на підставі яких в ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " відкрито банківські рахунки на імена « ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_8 » виписок про рух грошових коштів по банківським рахункам ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", відкритих на перерахованих вище осіб за період з дати їх відкриття по 25.06.2018, із зазначенням дати і часу операції, перерахованої суми, призначення та кореспондента платежу, залишку грошових коштів на банківських рахунках, на дату надання інформації, тощо, з можливістю здійснення копіювання та вилучення копій.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 25.07.2018 року.

Роз`яснити ПАТКБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.06.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу75128918
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —640/5148/18

Ухвала від 26.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 27.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 04.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 23.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Курило О. М.

Ухвала від 26.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 03.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 03.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 05.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 25.06.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 06.06.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні