Ухвала
від 06.07.2018 по справі 2-166/12
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 2-166/12

06 липня 2018 року

м.Костопіль

Костопільський районний суд Рівненської області в особі судді Левчук В.В.

розглянувши скаргу Публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" в особі філії Рівненського обласного управління акціонерного товариства "Ощадбанк" (м.Рівне Рівненської області, вул.С.Петлюри 16) на дії начальника Костопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального правління юстиції у Рівненській області ОСОБА_1 (м.Костоппіль Рівненської області, вул.1-го Травня 31), заінтересована особа - боржник ОСОБА_2 (м.Костопіль Рівненської області, Грушевського 117), про скасування постанови про повернення виконавчого документа стягувачу від 26.02.2018 ВП №51098950

ВСТАНОВИВ:

Скаржник, Публічне акціонерне товариство "Державний ощадний банк України" в особі філії Рівненського обласного управління акціонерного товариства "Ощадбанк", звернувся до Костопільського районного суду Рівненської області зі скаргою на дії начальника Костопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального правління юстиції у Рівненській області ОСОБА_1, заінтересована особа - боржник ОСОБА_2, про скасування постанови про повернення виконавчого документа стягувачу від 26.02.2018 ВП №51098950.

Дослідивши подану скаргу та додані до неї документи суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ст.447 Цивільного процесуального кодексу України, сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи.

Якщо скарга за формою і змістом не відповідає таким вимогам, то застосовуються положення ЦПК України щодо залишення позовної заяви без руху і повернення заяви.

Так, відповідно до ч.ч.2,4,5 ст.95 Цивільного процесуального кодексу України, письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Відповідно до ч.5 ст.177 Цивільного процесуального кодексу України, позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Дослідивши подані матеріали, судом встановлено, що додані скарги докази, не засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Таким чином, скаржником не додано до скарги належним чином засвідчених доказів на підтвердження обставини, на яких ґрунтуються вимоги скаржника.

Вказані недоліки необхідно усунути та надати суду на підтвердження обставин, викладених у скарзі, належним чином засвідчені докази.

Окрім того, відповідно до п."а" ч.1 ст.449 Цивільного процесуального кодексу України, скаргу може бути подано до суду у десятиденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її права або свободи.

У поданій скарзі Публічне акціонерне товариство "Державний ощадний банк України" в особі філії Рівненського обласного управління акціонерного товариства "Ощадбанк" зазначає, що на його думку строк на подання скарги не було пропущено, оскільки постанову про повернення виконавчого документу отримано 21.06.2018.

Водночас, скаржником не подано суду належних та допустимих доказів отримання постанови саме 21.06.2018.

Зазначений недолік скаржнику належить усунути та надати докази вручення постанови саме 21.06.2018.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.185 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, скарга Публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" в особі філії Рівненського обласного управління акціонерного товариства "Ощадбанк" на дії начальника Костопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального правління юстиції у Рівненській області ОСОБА_1, заінтересована особа - боржник ОСОБА_2, про скасування постанови про повернення виконавчого документа стягувачу від 26.02.2018 ВП №51098950 залишається без руху для виправлення недоліків.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 177, 185, 260, 261, 353, 447, 449 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Скаргу Публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" в особі філії Рівненського обласного управління акціонерного товариства "Ощадбанк" на дії начальника Костопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального правління юстиції у Рівненській області ОСОБА_1, заінтересована особа - боржник ОСОБА_2, про скасування постанови про повернення виконавчого документа стягувачу від 26.02.2018 ВП №51098950 - залишити без руху.

Надати Публічному акціонерному товариству "Державний ощадний банк України" в особі філії Рівненського обласного управління акціонерного товариства "Ощадбанк" строк для усунення вказаних в ухвалі недоліків - 10 /десять/ днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо скаржник не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, скарга буде вважатись неподаною і повернута скаржнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_3

СудКостопільський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення06.07.2018
Оприлюднено08.07.2018
Номер документу75157590
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-166/12

Ухвала від 01.11.2019

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 22.02.2019

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 22.02.2019

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 07.08.2018

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Левчук В. В.

Ухвала від 07.08.2018

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Левчук В. В.

Ухвала від 06.07.2018

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Левчук В. В.

Ухвала від 06.07.2018

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Левчук В. В.

Ухвала від 31.01.2018

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Олійник П. В.

Ухвала від 11.01.2012

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Кузнецов А. В.

Ухвала від 03.03.2012

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні