Ухвала
від 20.07.2018 по справі 619/2758/18
ДЕРГАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №619/2758/18

провадження №1-кс/619/957/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.07.2018 м. Дергачі

Дергачівський районний суд Харківської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Дергачі скаргу ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого Дергачівського ВП ГУ НП в Харківській області,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 звернулася до Дергачівського районного суду Харківської області зі скаргою, в якій просила зобов`язати уповноважену особу органу досудового слідства Дергачівського ВП ГУНП в Харківській області, на розгляді у якого знаходиться заява подана в порядку ст.214 КПК України про вчинене кримінальне правопорушення від 01.07.2018, внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В обґрунтування своєїскарги заявницязазначила,що 01.07.2018 воназвернулася дочергової частини ДергачівськогоВП ГУНПвХарківській областіз заявою,в порядкуст.214КПК України,про вчиненекримінальне правопорушенняпередбаченест.ст.185,190КК України,щодо крадіжкита привласненняособистого майна.Вказана заявабула зареєстрованав журналічергової частиниДергачівського ВП ГУНП в Харківській області за №6673. 09.07.2018 під час особистого прийому ОСОБА_3 звернулася з заявою, в якій просила надати копію витягу з ЄРДР про внесення її заяви про початок досудового слідства, проте нічого не отримала.

У судове засідання ОСОБА_3 не з`явилася, згідно телефонограми просила скаргу задовольнити та розглядати без її участі.

Слідчий у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, так відповідно до ч.3 ст.306 КПК України не є перешкодою для розгляду скарги.

Слідчий суддя, дослідивши подану скаргу, приходить до наступного.

Главою 26 КПК Українивстановлено порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів досудового розслідування чи прокурора під час досудового розслідування.

Вст.7 ч.1 КПК Українизакріплено, що зміст та форма кримінального провадження повинні відповідати загальним засадам кримінального провадження, до яких, зокрема, відносяться: верховенство права; законність; недоторканність житла чи іншого володіння особи; недоторканність права власності; забезпечення права на оскарження процесуальних рішень, дій чи бездіяльності.

Відповідно дост.9 ч.1 КПК Українипід час кримінального провадження суд, слідчий суддя, прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий, інші службові особи органів державної влади зобов`язані неухильно додержуватися вимогКонституції України, цього Кодексу, міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, вимог інших актів законодавства.

Відповідно до ч. 1 ст. 303 КПК України, на досудовому провадженні можуть бути оскарженні дії чи бездіяльність слідчого або прокурора, а саме: бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, володільцем тимчасово вилученого майна.

Судовим розглядомвстановлено,що 01.07.2018 ОСОБА_3 звернулася дочергової частини ДергачівськогоВП ГУНПвХарківській областіз заявою,в порядкуст.214КПК України,про вчиненекримінальне правопорушенняпередбачене ст.185, ст.190 КК України, щодо крадіжки та привласнення особистого майна.

У поданій заяві були викладенні обставини кримінального правопорушення, в зв`язку з чим заявниця просила внести відповідні відомості до ЄРДР та розпочати за даним фактом досудове розслідування.

Згідно з ч. 1 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор, невідкладно, але не пізніше 24 години після подання заяви, повідомлення про вчинення кримінального правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до ЄРДР та розпочати розслідування.

За вказаних обставин слідчий суддя вважає, що відомості, відображені в заяві ОСОБА_3 від 01.07.2018 року, підлягали внесенню до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Проте,уповноваженою особоюДергачівського ВПГУНП вХарківській області відповідні відомості протягом 24 годин до ЄРДР внесені не були. Зокрема, таких даних слідчому судді не було надано.

З оглядуна викладене,слідчий суддяприходить довисновку,що скаргу ОСОБА_3 слід задовольнити,зобов`язавши слідчогоДергачівського ВПГУНП вХарківській області внести відомості до ЄРДР про скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ст.185, ст.190 КК України за заявою від 01.07.2018 року.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.303-307 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Скаргу ОСОБА_3 на бездіяльність слідчого Дергачівського ВП ГУ НП в Харківській області - задовольнити.

Зобов`язати уповноважену особу Дергачівського ВП ГУНП в Харківській області, на розгляді у якого знаходиться заява ОСОБА_3 про вчинене кримінальне правопорушення від 01.07.2018, внести відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікацією по ст.185, ст.190 КК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудДергачівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення20.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75412600
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —619/2758/18

Ухвала від 17.05.2019

Кримінальне

Дергачівський районний суд Харківської області

Калиновська Л. В.

Ухвала від 09.08.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Курило О. М.

Ухвала від 27.07.2018

Кримінальне

Дергачівський районний суд Харківської області

Калиновська Л. В.

Ухвала від 23.07.2018

Кримінальне

Дергачівський районний суд Харківської області

Калиновська Л. В.

Ухвала від 20.07.2018

Кримінальне

Дергачівський районний суд Харківської області

Калиновська Л. В.

Ухвала від 13.07.2018

Кримінальне

Дергачівський районний суд Харківської області

Калиновська Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні