Ухвала
від 13.07.2018 по справі 751/5778/17
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/5778/17

Провадження №1-кс/751/1894/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 липня 2018 року місто Чернігів

Слідчий суддяНовозаводського районногосуду м.Чернігова ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судового засідання клопотання слідчого з ОВС другого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий з ОВС другого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 , звернулася до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ та вилучення копій документів щодо всіх наявних фінансових номерів клієнта - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підтвердження факту використання останнім наступного номеру мобільного телефону: НОМЕР_1 в період 2015 та по даний час, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в м. Прилуки (МФО НОМЕР_2 ). Копії вищевказаних документів просить передати до Чернігівському РУ ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » м. Чернігів (МФО НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), для подальшого їх вилучення.

В обґрунтування клопотання зазначено, що в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області перебуває кримінальне провадження № 32017270000000058 від 01.09.2017 року з правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » в своїй господарській діяльності використовують документи підприємств з ознаками фіктивності для прикриття незаконної діяльності направленої на ухилення від сплати податків.

Під час проведеного огляду документів фінансово господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », вилучених під час обшуку офісного приміщення даного підприємства встановлено, що згідно товарно транспортних накладних перевезення сої, оприбуткованої від СГД із ознаками фіктивності, здійснював ОСОБА_5 .

Таким чином до вказаної протиправної діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » причетний водій даного підприємства ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який використовує наступний номер мобільного телефону, а саме: НОМЕР_1 .

Проведеним оглядом та аналізом інформації, вилученої у оператора телекомунікації ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_5 ", відносно власника номеру мобільного телефону НОМЕР_1 , яким користувався ОСОБА_5 у період з 2015 та по даний час, встановлено факт невідповідності місця перебування водія відомостям, зазначеним у товарно транспортних накладних, вилучених в ході обшуку 08.09.2017.

На даний час з метою досягнення дієвості у даному кримінальному провадженні, зокрема для підтвердження факту використання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 наступного номеру мобільного телефону: НОМЕР_1 в період 2015 та по даний час, необхідно провести тимчасовий доступ та вилучення копій документів щодо всіх наявних фінансових номерів клієнта, які перебувають у володінні РУ Чернігівської області АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в м. Прилуки (МФО НОМЕР_2 ).

Учасники судового провадження в судове засідання не з`явились. Слідчим подана заява про розгляд клопотання без участі, підтримання клопотання. Особа у володінні якої знаходяться документи в судове засідання не викликалася згідно ч.2 ст. 163 КПК України. Суд керуючись ч. 4 ст. 163 КПК України ухвалив судове засідання проводити у відсутності осіб, які не з`явились в судове засідання. Фіксування судового засідання технічними засобами фіксування кримінального провадження згідно ч. 4 ст. 107 КПК України не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи про необхідність тимчасового доступу та вилучення копій документів щодо всіх наявних фінансових номерів клієнта - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підтвердження факту використання останнім наступного номеру мобільного телефону: НОМЕР_1 в період 2015 та по даний час, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » , є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки є підстави вважати, що документи перебувають у володінні відповідної юридичної особи, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, слідчий довів можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах та неможливість іншими способами довести обставинами, які передбачається довести за допомогою цих документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159-164, 166, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого з ОВС другого відділу РКП слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 , задовольнити.

Надати слідчому з ОВС другого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 , прокурору відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 , прокурору відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_6 право на право на тимчасовий доступ (можливість ознайомитися, зняти їх копії) до оригіналів документів щодо всіх наявних фінансових номерів клієнта - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підтвердження факту використання останнім наступного номеру мобільного телефону: НОМЕР_1 в період з 01.01.2015 р. та 31.12.2017 р., які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » АДРЕСА_2 (МФО НОМЕР_3 ).

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Згідно ч.1, ч.2 ст. 165 КПК України, зазначена в ухвалі слідчого судді особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію.

Згідно вимог ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала не оскаржується, заперечення можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення13.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75417467
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —751/5778/17

Ухвала від 25.10.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 13.07.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 13.07.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 23.06.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 27.04.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 05.04.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 28.03.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 28.03.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 27.02.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

Ухвала від 02.03.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Мороз К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні