Ухвала
від 13.07.2018 по справі 804/3109/18
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

13 липня 2018 року Справа № 804/3109/18

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Букіна Л.Є., переглянувши матеріали позовної заяви Приватного підприємства Науково-виробнича фірма ЕРБІ до Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Донецька обласна військово-цивільна адміністрація про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Приватне підприємство "Науково-виробнича фірма "ЕРБІ" звернулося до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із позовом до Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області, в якому просить:

визнати протиправною бездіяльність Маріупольської об'єднаної держави податкової інспекції ГУ ДФС у Донецькій області, що полягає у ненадані до Департаменту фінансів Донецької обласної військово-цивільної адміністрації висновку про повернення Приватному підприємству "Науково-виробнича фірма "ЕРБІ" (код ЄДРПОУ 23350949) надмірно сплаченого податку з доходів фізичних осіб із зазначенням суми загальному розмірі 48865,85 грн. (сорок вісім тисяч вісімсот шістдесят п'ят грн. 85 коп.);

зобов'язати Маріупольську об'єднану державну податкову інспекцію ГУ ДФС у Донецькій області підготувати та надати до Департаменту фінансів Донецької обласної військово-цивільної адміністрації висновок про повернення Приватному підприємству "Науково-виробнича фірма "ЕРБІ (код ЄДРПОУ 23350949) надмірно сплаченого податку з доходів фізичних осіб із зазначенням суми в загальному розмірі 48865,85 грн. (сорок вісі тисяч вісімсот шістдесят п'ять грн. 85 коп.).

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 15.05.2018 р. відкрито провадження у справі, вирішено здійснювати її розгляд в порядку спрощеного позовного провадження і залучено Донецьку обласну військово-цивільну адміністрацію до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Відповідно до частин першої, третьої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно частини шостої статті 260 КАС України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

З урахуванням вищевикладеного, для повного та всебічного встановлення усіх обставин, що мають значення для правильного вирішення спору, суд дійшов до висновку про наявність підстав для розгляду справи № 804/3109/18 в порядку загального позовного провадження.

Крім того, відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Оскільки, відповідно до п.п. 8, 9 Порядку взаємодії територіальних органів Державної фіскальної служби України, місцевих фінансових органів та територіальних органів Державної казначейської служби України у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань (затверджений наказом Міністерства фінансів України від 15.12.2015 року № 1146, у разі, якщо вказана у заяві платника сума за даними інформаційних систем обліковується як помилково та/або надміру сплачена до місцевих бюджетів, орган ДФС готує висновок за встановленою формою та передає його на погодження до відповідного місцевого фінансового органу, який погоджує подані висновки протягом двох робочих днів шляхом засвідчення підписом керівника місцевого фінансового органу, скріпленим гербовою печаткою, і не пізніше наступного робочого дня після погодження повертає його органу, який подав подання, для подальшої передачі до органів Казначейства відповідно до законодавства, а тому рішення у справі може вплинути на права та обов'язки Головного управління Державної казначейської служби України у Донецькій області, а тому суд вважає за необхідне залучити його до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Керуючись 248, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Подальший розгляд справи за позовом Приватного підприємства Науково-виробнича фірма ЕРБІ до Маріупольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії здійснювати в порядку загального позовного провадження

Призначити підготовче судове засідання у справі на 02.08.2018 року о 15:00 год. в залі судових засідань №19 Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: вул. А. Янгеля, 4, м. Дніпро.

Залучити Головне управління Державної казначейської служби України у Донецькій області до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Л.Є. Букіна

Дата ухвалення рішення13.07.2018
Оприлюднено23.07.2018

Судовий реєстр по справі —804/3109/18

Ухвала від 05.11.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Ухвала від 08.10.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Ухвала від 11.07.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Постанова від 12.07.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 23.05.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 08.04.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Ухвала від 14.02.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Ухвала від 14.01.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Ухвала від 10.12.2018

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 14.11.2018

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні