Ухвала
від 03.07.2018 по справі 640/5203/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/5203/18

н/п 1-кс/640/6153/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"03" липня 2018 р. Київський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань у приміщенні суду в м. Харкові клопотання слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями СУ ГУНП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_3 по кримінальному провадженню №12016220540002666 від 09.11.2016 року про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, -

встановив:

14.06.2018 року до Київського районного суду м. Харкова надійшло клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до речей і документів в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: реєстру руху грошових коштів за рахунковими рахунками № НОМЕР_2 та № НОМЕР_3 , які належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , за період часу з 01.09.2017 по 05.06.2018 із зазначенням дат, сум, призначення платежів, залишку коштів на початок та кінець кожного операційного дня, контрагентів, їх назв, кодів ЄДРПОУ, номерів банківських рахунків та реквізитів банківських установ; вилучення оригіналів документів на відкриття та використання рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , а саме: заяв на відкриття рахунків, карток із зразками підписів посадових осіб підприємства та відбитків печатки підприємства, матеріалів юридичної справи, завіреної копії уставу, наказів про призначення на посаду директора, бухгалтера, копії паспортів директора та бухгалтера підприємства, довідок про присвоєння їм податкових номерів, договорів на відкриття рахунків із усіма додатками, доповненнями до них, договорів надання кредитів в тому числі за формою овердрафт, всіх документів поданих для їх отримання, в тому числі господарської документації підприємства, виписок державної реєстраційної служби, копії свідоцтва про державну реєстрацію, свідоцтва про державну реєстрацію платника податків, свідоцтва про державну реєстрацію в органах пенсійного фонду України, корінців чекових книжок, заяв на отримання готівки, корінців касових чеків на зняття готівки у відділеннях банку, прибуткових та видаткових касових ордерів, на отримання в касі банку та внесення до каси банку готівкових коштів, для зарахування на рахунки підприємства, документів на підключення до систем дистанційного управління банківськими рахунками, в тому числі клієнт-банку, інформації про ІР адреси, з яких здійснювалося дистанційне керування банківськими рахунками, супроводжувальних відомостей на інкасацію грошових коштів, платіжних доручень на здійснення перерахувань коштів з рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , документів на здійснення міжнародних розрахунків, а саме інвойсів, накладних, виписок руху коштів із зазначенням банківських установ за системою «swift», довіреностей на осіб, які мали право розпоряджатися рахунками, документів, що підтверджують зарахування та списання коштів за рахунками за період часу з 01.09.2017 по 05.06.2018.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що відділом розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, СУ ГУНП в Харківській області здійснюється досудове розслідування у об`єднаному кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09.11.2016 за номером 12016220540002666, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 190, ч.1 ст. 205 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що у продовж 2016-2018 років група осіб у складі ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та інших, без мети здійснення реальної господарської діяльності для подальшого безпідставного штучного формування податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки Харківської області, та інших регіонів України, заволодіння чужим майном шахрайським шляхом, а також переведення безготівкових коштів в готівку, створили та на підставних осіб зареєстрували і з вищезазначеною метою придбали та зареєстрували на підставних осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » код ЄДРПОУ НОМЕР_10 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » код ЄДРПОУ НОМЕР_11 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » код ЄДРПОУ НОМЕР_12 , які протягом 2016-2018 років займалися фіктивним підприємництвом, а саме здійснювали незаконну діяльність з безпідставного формування податкової вигоди третім особам - підприємствам реального сектору економіки, шляхом надання їм можливості необґрунтованого формування податкового кредиту та валових витрат.

Допитана як свідок директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ОСОБА_11 повідомила, що приблизно в червні 2016 року вона погодилася на пропозицію малознайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_12 трохи підзаробити. Після чого останній запропонував зустрітися з ним та його товаришем на ім`я ОСОБА_13 у одному з кафе міста Харкова. На зустріч у кафе прийшов ОСОБА_12 , а також двоє раніше незнайомих їй чоловіків, які назвалися ОСОБА_13 та ОСОБА_14 . Під час бесіди останні повідомили, що вони мають бажання відкрити нову фірму, та запропонували їй працевлаштуватися до них, для цього їй необхідно було надати їм копії своїх документів. Не підозрюючи нічого поганого, ОСОБА_11 надала останнім копії свого паспорту та коду. При цьому ким вона буде працевлаштована, та який рід діяльності матиме вказане підприємство вони не обговорювали. Проте, ніякої роботи упродовж двох місяців їй запропоновано не було, у зв`язку з чим, вона через мережу «Інтернет» з`ясувала, що вона є директором невідомого їй підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , до діяльності якого вона фактично не мала ніякого відношення. У подальшому вона зрозуміла, що вищезазначені чоловіки на ім`я ОСОБА_14 , ОСОБА_13 та ОСОБА_12 , втягли її у якусь злочинну схему, зареєструвавши без її відома та згоди на неї підприємство. Що стосується підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , то ОСОБА_11 наполягає на тому, що фактично до діяльності вказаного підприємства не має жодного відношення, фінансово-господарську діяльність не веде, договорів не укладала та не укладає, роботи, послуги не виконує, товари не поставляє, їй взагалі не відомо, чим займається вказане підприємство.

Слідчий вважає, що діяльність вказаних підприємств має протиправний характер та пов`язана виключно з наданням неправомірної податкової вигоди підприємствам реального сектору економіки за рахунок відображення у бухгалтерській та податковій звітностях «безтоварних» операцій, а тому з метою встановлення обставин здійснення усіхнезаконних господарських операцій, вчинених ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »код ЄДРПОУ НОМЕР_4 та відпрацювання усього ланцюга проведення безтоварних операцій від фіктивного підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » до кінцевих вигодонабувачів підприємств реального сектору економіки необхідно проаналізувати та долучити до матеріалів кримінального провадження реєстр руху грошових по розрахунковим рахункам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 .

Вказані документи необхідно вилучити та долучити до матеріалів кримінального провадження в оригіналах для подальшого проведення судово-почеркознавчих, документо-технічних та економічних експертиз, з метою встановлення та документального підтвердження фактів службового підроблення документів, посадовими особами зазначених суб`єктів господарської діяльності, встановлення сум податків, не сплачених до державного бюджету України, а також незаконних операцій пов`язаних із заволодінням бюджетними коштами та їх подальшою (легалізацією).

05.06.2018 по кримінальному провадженню призначено судово-почеркознавчу експертизу з питання належності ОСОБА_11 , підписів виконаних від її імені, які знаходяться в матеріалах юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » .

З довідки ІНФОРМАЦІЯ_11 № 12500/9/20-40-21-08-06 від 29.05.2018 вбачається, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 має розрахункові рахунки в різноманітних банківських установах України, у тому числі в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , валюта - українська гривня, номер рахунку № НОМЕР_2 та № НОМЕР_3 , відкриті 01.09.2017.

На підставівикладеного необхідноотримати тимчасовийдоступ доречей ідокументів в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 .

Слідчий до судового засідання не з`явився, до суду надав заяву про розгляд клопотання у його відсутність, подане клопотання підтримує повністю.

Представник ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду клопотання слідчого в судове засідання не з`явився, про причини неявки суд не повідомив.

Неприбуття цієї особи за судовим викликом, відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду цього клопотання.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню. Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів.

Зазначені відомості містять охоронювану законом таємницю, зокрема, становлять банківську таємницю.

Враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося, що відповідає положенням ч.4 ст.107 КПК України.

Керуючись ст.ст. 107, 159, 163, 164, 165, 166, 372 КПК України, слідчий суддя,

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Дозволити право тимчасового доступу до речей та документів, зобов`язавши уповноважену особу ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , надати старшому слідчомуСУ ГУНПв Харківськійобласті підполковникуполіції ОСОБА_15 , старшому слідчомуСУ ГУНПв Харківськійобласті підполковникуполіції ОСОБА_16 , слідчому СУГУНП вХарківській областікапітану поліції ОСОБА_3 , слідчому СУ ГУНП в Харківській області майору поліції ОСОБА_17 , слідчому СУ ГУНП в Харківській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_18 тимчасовий доступ до:

реєстру руху грошових коштів за рахунковими рахунками № НОМЕР_2 та № НОМЕР_3 , які належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , за період часу з 01.09.2017 по 05.06.2018 із зазначенням дат, сум, призначення платежів, залишку коштів на початок та кінець кожного операційного дня, контрагентів, їх назв, кодів ЄДРПОУ, номерів банківських рахунків та реквізитів банківських установ; до оригіналів документів на відкриття та використання рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , а саме: заяв на відкриття рахунків, карток із зразками підписів посадових осіб підприємства та відбитків печатки підприємства, матеріалів юридичної справи, завіреної копії уставу, наказів про призначення на посаду директора, бухгалтера, копії паспортів директора та бухгалтера підприємства, довідок про присвоєння їм податкових номерів, договорів на відкриття рахунків із усіма додатками, доповненнями до них, договорів надання кредитів в тому числі за формою овердрафт, всіх документів поданих для їх отримання, в тому числі господарської документації підприємства, виписок державної реєстраційної служби, копії свідоцтва про державну реєстрацію, свідоцтва про державну реєстрацію платника податків, свідоцтва про державну реєстрацію в органах пенсійного фонду України, корінців чекових книжок, заяв на отримання готівки, корінців касових чеків на зняття готівки у відділеннях банку, прибуткових та видаткових касових ордерів, на отримання в касі банку та внесення до каси банку готівкових коштів, для зарахування на рахунки підприємства, документів на підключення до систем дистанційного управління банківськими рахунками, в тому числі клієнт-банку, інформації про ІР адреси, з яких здійснювалося дистанційне керування банківськими рахунками, супроводжувальних відомостей на інкасацію грошових коштів, платіжних доручень на здійснення перерахувань коштів з рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , документів на здійснення міжнародних розрахунків, а саме інвойсів, накладних, виписок руху коштів із зазначенням банківських установ за системою «swift», довіреностей на осіб, які мали право розпоряджатися рахунками, документів, що підтверджують зарахування та списання коштів за рахунками за період часу з 01.09.2017 по 05.06.2018, з можливістю їх вилучення.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 03.08.2018 року.

Роз`яснити ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення03.07.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу75441617
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —640/5203/18

Ухвала від 22.12.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 02.11.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 09.10.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 09.10.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 09.10.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 04.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 04.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 03.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

Ухвала від 03.07.2018

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Божко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні