Ухвала
від 20.07.2018 по справі 469/1687/17
БЕРЕЗАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

20.07.2018 Справа № 469/1687/17

2/469/190/18

У Х В А Л А

20 липня 2018 року смт.Березанка

Березанський районний суд Миколаївської області у складі:

головуючої судді Гапоненко Н.О.,

за участю секретаря судових засідань ОСОБА_1,

учасники справи та їх представники:

позивач ОСОБА_2 - не з'явився

представник позивача ОСОБА_3 - не з'явилась

представник відповідача ОСОБА_4 РДА - не з'явився

представники третіх осіб без самостійних вимог:

ОСОБА_5 управління Держгеокадастру - не з'явився

Ташинської сільської ради - не з'явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Березанка цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_4 районної державної адміністрації Миколаївської області, треті особи без самостійних вимог Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області та Ташинська сільська рада Березанського району Миколаївської області, про визнання права на земельну частку (пай), -

в с т а н о в и в :

Позивач 21 грудня 2017 року звернувся до суду з позовом про визнання права на земельну частку (пай) в розмірі 10,28 умовних кадастрових гектарів, за рахунок земель запасу на території Ташинської сільської ради Березанського району Миколаївської області.

09 липня 2018 року представником позивача надано до суду клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області.

Відповідно до ч. 1 ст. 1 ЦПК України, суд за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання, має право залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідно до ч.4 ст.122 ЗК України, центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі земельних відносин та його територіальні органи передають земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, крім випадків, визначених частиною восьмою цієї статті, у власність або у користування для всіх потреб.

Згідно п. 1 Положення про Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 року N 15, Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра аграрної політики та продовольства і який реалізує державну політику у сфері топографо-геодезичної і картографічної діяльності, земельних відносин, землеустрою, у сфері Державного земельного кадастру, державного нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі в частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності, родючості ґрунтів.

Відповідно до п. 13 Положення про Головне управління Держгеокадастру в області, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 29 вересня 2016 року N 333, головне управління відповідно до покладених на нього завдань розпоряджається землями державної власності сільськогосподарського призначення в межах, визначених Земельним кодексом України .

Таким чином органом, що вирішує питання передачі у власність або у користування земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності є Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області.

Оскільки, у відповідності до положень ЗК України, вказаний орган державної виконавчої влади наділений повноваженнями щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності поза межами населених пунктів, суд вважає необхідним залучити Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області до участі у справі у якості співвідповідача, оскільки рішення по справі може вплинути на його права та обов'язки щодо сторін, а тому клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.51, 258-261 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника позивача задовольнити.

Залучити до участі у справі співвідповідача - Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області, код ЄДРПОУ 39825404, м.Миколаїв, проспект Миру, 34.

Розгляд справи відкласти до 10.00 год. 11 лютого 2019 року.

Встановити строк для подання відповідачем до суду відзиву на позов тривалістю п'ятнадцять днів з дня вручення цієї ухвали. У разі подання відзиву до нього додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Встановити строк для подання позивачем відповіді на відзив та строк для подання відповідачем заперечень тривалістю п'ятнадцять днів з дня отримання відповідно відзиву та відповіді на відзив.

Встановити строк для подання третьою особою пояснень щодо відзиву відповідача ОСОБА_5 управління Держгеокадастру у Миколаївській області тривалістю п'ятнадцять днів з дня вручення цієї ухвали чи відзиву.

Відповіді на відзив, заперечення та пояснення подаються у порядку, встановленому для подання відзиву.

Ухвала не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя:

СудБерезанський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення20.07.2018
Оприлюднено25.07.2018
Номер документу75461697
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —469/1687/17

Постанова від 09.04.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Данилова О. О.

Постанова від 09.04.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Данилова О. О.

Ухвала від 02.03.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Данилова О. О.

Ухвала від 28.02.2020

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Данилова О. О.

Рішення від 30.01.2020

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Рішення від 17.01.2020

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 05.10.2018

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 20.07.2018

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 04.06.2018

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 16.01.2018

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні