Ухвала
від 20.07.2018 по справі 909/639/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/639/18

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

20.07.2018 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Фрич М.М.

розглянувши матеріали справи

за позовом: Фізичної особи-підприємця Махайляк Валентини Сергіївної

АДРЕСА_1, 76018

до відповідача: Приватного підприємства "Клива"

вул. Крайківського, 4, м. Івано-Франківськ, 76019

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору

Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради

вул. Дністровська, 26, 3 поверх, м. Івано-Франківськ, 76015

про усунення перешкод у здійсненні права власності

ВСТАНОВИВ

Фізична особа-підприємець Махайляк Валентина Сергіївна подала позов до Приватного підприємства "Клива" про усунення перешкод у здійсненні права власності.

В обґрунтування позовних вимог посилається на те, що Приватним підприємством "Клива" було здійснено самочинну реконструкцію частин нежитлового приміщення-котельні (позначене в інвентарній справі під літ.А), що знаходиться за адресою вул. Крайківського, 4, м. Івано-Франківськ. Оскільки дана реконструкцію порушує права позивача щодо користування нежитловим приміщенням (позначене в інвентарній справі під літ Б), яке належить йому на праві власності, просить суд усунути перешкоди у здійсненні права власності на нежитлове приміщення шляхом демонтажу.

Позовні вимоги обґрунтовані приписами статей 15, 16, 321, 376, 386, 391 Цивільного кодексу України, статтями 1, 2, 4, 123, 124, 162 Господарського процесуального кодексу України.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та враховуючи приписи частини 5 статті 12, пункту 8 частини 4 статті 247 Господарського процесуального кодексу України, розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Крім того, в позовній заяві зазначено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, проте позивачем не подано відповідне клопотання (заяву).

Відповідно до ч. 2 ст. 50 ГПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Зважаючи на те, що на Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради покладено обов'язок контролю за дотриманням норм чинного законодавства, нормативних актів при здійсненні будівництва, надання, отримання, реєстрація, повернення документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, відмови у видачі таких документів, анулювання їх та скасування їх реєстрації, приймання в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів та як вбачається з матеріалів справи основним обґрунтуванням позивача щодо предмету спору є порушення відповідачем норм чинного законодавства при здійсненні реконструкції, суд вважає за правильне залучити до участі у справі Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись ст. 50, 176, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 16.08.2018 о 10:00.

4. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76018, зал судових засідань № 18.

5. Залучити до участі у справі Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради (вул. Дністровська, 26, 3 поверх, м. Івано-Франківськ, 76015), як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

6. Відповідачу подати відзив на позов протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше 10.08.2018 із урахуванням вимог ст. 165 ГПК України.

7. Позивачу у строк до початку підготовчого засідання подати до суду відповідь на відзив з урахуванням вимог ст. 166 ГПК України.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

8 Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

9. Ухвалу складено та підписано 26.07.2018.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі "Судова влада України", за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі: http://court.gov.ua/fair/sud5010/

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/

Веб-адреса Господарського суду Івано-Франківської області: http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/

e-mail суду: inbox@if.arbitr.gov.ua . Інформація за тел.: (0342) 55-94-88

Звернути увагу, що учасники справи можуть отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для цього необхідно зареєструватись в системі, розміщеній на офіційному веб-порталі "Судова влада України" (https://e-court.mail.gov.ua/?_task=loginЦ_action=plugin.registration_rules) та подати до суду заявку для отримання процесуальних документів в електронному вигляді.

Суддя Фрич М.М.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення20.07.2018
Оприлюднено26.07.2018
Номер документу75499803
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/639/18

Ухвала від 16.10.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М. М.

Ухвала від 16.10.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М. М.

Ухвала від 10.10.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М.М.

Ухвала від 26.09.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М.М.

Ухвала від 16.08.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М.М.

Ухвала від 13.08.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М.М.

Ухвала від 27.07.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М.М.

Ухвала від 20.07.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні