Ухвала
від 16.08.2018 по справі 909/639/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/639/18

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16.08.2018 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Фрич М.М. , секретар судового засідання Вакалюк А.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: Фізичної особи-підприємець Михайляк Валентини Сергіївни,

АДРЕСА_1, 76018

до відповідача: Приватного підприємства "Клива"

вул. Крайківського,4,м. Івано-Франківськ,76019

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору

Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради

вул. Дністровська, 26, 3 поверх, м. Івано-Франківськ, 76015

про усунення перешкод у здійсненні права власності

та за

зустрічним позовом: Приватного підприємства "Клива"

вул. Крайківського,4,м. Івано-Франківськ,76019

до відповідача: Фізичної особи-підприємця Михайляк Валентини Сергіївни

АДРЕСА_1,76018

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача (позивача за первісним позовом) - Обласне комунальне підприємство "Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації"

вул. Степана Бандери, 77, м. Івано-Франківськ, 76014

про зобов'язання Михайляк Валентини Сергіївни усунути перешкоди у здійсненні права власності Приватним підприємством "Клива", шляхом відступу від зовнішньої стіни приміщення ПП "Клива" згідно кадастрового плану, демонтажу частини стіни та даху, які знаходяться на землях міської ради та були прибудовані до приміщення ПП "Клива" самовільно, а також приведення будинку (нежитлового приміщення) по вул. Крайківського, 4 м. Івано-Франківськ, яке належить Михайляк В.С. у попередній стан

за участю:

Від позивача: не з'явився,

Від відповідача: Шиманська Н.С., довіреність №32-21/196 від 29.12.2017

третя особа: Лещак Н.І., довіреність б/н від 10.08.2018

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа-підприємець Махайляк Валентина Сергіївна подала позов до Приватного підприємства "Клива" про усунення перешкод у здійсненні права власності.

Ухвалою Господарського суду Івано-Франківської області від 20.07.2018 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, розгляд справи вирішено здійснювати за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 16.08.2018.

10.08.2018 року від відповідача по справі Приватного підприємства "Клива" надійшов зустрічних позов до Фізичної особи-підприємця Михайляк Валентини Сергіївни про зобов'язання Михайляк Валентини Сергіївни усунути перешкоди у здійсненні права власності Приватним підприємством "Клива", шляхом відступу від зовнішньої стіни приміщення ПП "Клива" згідно кадастрового плану, демонтажу частини стіни та даху, які знаходяться на землях міської ради та були прибудовані до приміщення ПП "Клива" самовільно, а також приведення будинку (нежитлового приміщення) по вул. Крайківського, 4 м. Івано-Франківськ, яке належить Михайляк В.С. у попередній стан (вх.№11806/18 від 10.08.2018).

Ухвалою Господарського суду Івано-Франківської області від 13.08.2018 прийнято зустрічний позов (вх.№11806/18 від 10.08.2018) до спільного розгляду з первісним, вимоги за зустрічним позовом об'єднано в одне провадження з первісним позовом, розгляд зустрічного позову призначено разом з первісним у підготовчому засіданні на 16.08.2018.

В підготовче засідання 16.08.2018 представник позивача за первісним позовом (відповідача за зустрічним позовом) не з'явився, проте надіслав заяву (вх.№11718/18 від 02.08.2018) про відкладення розгляду справи, у зв'язку із неможливістю явки повноважного представника в підготовче засідання.

Представник позивача за зустрічним позовом (відповідача за первісним позовом) підтримав в підготовчому засіданні заяву (вх.№11807/18 від 10.08.2018) про витребування доказів, а саме просить суд витребувати у Обласного комунального підприємства "Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації - інвентаризаційну справу на будинок №4 по вул.Крайківського, м. Івано-Франківськ та Інвентаризаційну справу на будинковолодіння №4(2) по вул. Крайківського, м. Івано-Франківськ. В обґрунтування поданої заяви посилається на те, що позивачем за первісним позовом в якості доказу по справі подано Інвентаризаційну справу на будинковолодіння №4 (2), яка містить виправлення, зачищення та нечитабельний текст, а також інформація, яка в ній відображена суперечить іншим доказам, наявним в матеріалах даної справи. Також вказує на те, що позивачем за зустрічним позовом подано інвентаризаційну справу на будинок №4 по якій фактично виник спір у даній справі, у зв'язку з чим, для встановлення достовірності інвентаризаційних справи просить задоволити подану заяву.

Відповідно до ч. 1 ст. 74 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Згідно ч. 1 ст. 81 ГПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

На підставі наведеного, суд вважає за правильне заяву (вх.№11807/18 від 10.08.2018) про витребування доказів задоволити.

Також представником позивача за зустрічним позовом (відповідача за первісним позовом) підтримано заяву (вх.№11809/18 від 10.08.2018) про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача (позивача за первісним позовом) - обласне комунальне підприємство "Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації", посилаючись на те, що інвентаризаційну справу яку подано відповідачем (позивачем за первісним позовом) формувало саме "Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації", а тому у випадку встановлення факту підроблення інформації, яка міститься в долучених відповідачем (позивачем за первісним позовом) до матеріалів справи доказах, рішення по справі може вплинути на права та обов'язки обласного комунального підприємства "Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації".

Відповідно до ч. 1 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Суд розглянувши заяву позивача за зустрічним позовом (відповідача за первісним позовом), дійшов висновку про наявність підстав для залучення до участі у справі Обласного комунального підприємства "Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації", у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача (позивача за первісним позовом).

Крім того, в підготовчому засіданні представником позивача за зустрічним позовом (відповідача за первісним позовом) подано клопотання (вх.№12480/18 від 16.08.2018) про продовження строку підготовчого провадження, у зв'язку із необхідністю подачі додаткових доказів по справі.

Відповідно до ч. 3 ст. 177 ГПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги клопотання подане представником позивача за зустрічним позовом (відповідача за первісним позовом), а також те, що строк підготовчого провадження завершується, суд продовжує строк підготовчого провадження на 30 (тридцять) днів.

Згідно п.7, п.10, п.19 ч.2 ст.182 ГПК України у підготовчому засіданні суд: з'ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання; вирішує заяви та клопотання учасників справи; здійсню інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

За таких обставин, зважаючи на необхідність витребування доказів по справі, неявку представника позивача за первісним позовом та подану ним заяву про відкладення судового засідання, суд з метою повного, об'єктивного та всебічного розгляду справи, вважає за правильне відкласти підготовче засідання.

Керуючись ст. 50, 81, 177, 182, 183 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відкласти підготовче засідання на 26.09.2018 о 12:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Шевченка, 16, в зал судових засідань №18.

2. Залучити до участі у справі Обласне комунальне підприємство "Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації" (вул. Степана Бандери, 77, м. Івано-Франківськ, 76014), у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача (позивача за первісним позовом).

3. Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача (позивача за первісним позовом) - Обласному комунальному підприємству "Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації" - подати суду письмові пояснення по суті заявлених вимог у строк до 05.09.2018; надіслати сторонам по справі копію пояснень, докази такого направлення надати суду.

4. Витребувати у Обласного комунального підприємства "Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації" (вул. Степана Бандери, 77, м. Івано-Франківськ, 76014) інвентаризаційну справу на будинок №4 по вул. Крайківського, м. Івано-Франківськ та інвентаризаційну справу на будинковолодіння №4 (2) по вул. Крайківського, м. Івано-Франківськ.

5. Викликати учасників справи у підготовче засідання. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Суддя Фрич М.М.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення16.08.2018
Оприлюднено17.08.2018
Номер документу75920839
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/639/18

Ухвала від 16.10.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М. М.

Ухвала від 16.10.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М. М.

Ухвала від 10.10.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М.М.

Ухвала від 26.09.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М.М.

Ухвала від 16.08.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М.М.

Ухвала від 13.08.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М.М.

Ухвала від 27.07.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М.М.

Ухвала від 20.07.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фрич М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні