Ухвала
від 03.08.2018 по справі 810/2821/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про витребування доказів

03 серпня 2018 року м. Київ 810/2821/18

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Басая О.В., розглянувши в порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження матеріали адміністративної справи за позовом Громадської організації "Товариство індивідуальних забудовників "Перспектива" до Головного територіального управління юстиції у Київській області про скасування дії і запису та зобов'язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулась Громадська організація "Товариство індивідуальних забудовників "Перспектива" з позовом до Головного територіального управління юстиції у Київській області, в якому просить:

- скасувати проведену державним реєстратором Обухівської районної державної адміністрації Київської області Тупіковою Любов'ю Іванівною 01.10.2007 реєстраційну дію та запис за №13421200000001789 про включення відомостей про юридичну особу Громадська організація "Товариство індивідуальних забудовників "Перспектива" до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

- зобов'язати Головне територіальне управління юстиції у Київській області, як суб'єкта державної реєстрації щодо громадських об'єднань, внести відповідний запис про скасування вищезазначеної реєстраційної дії та запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з обов'язковим повідомленням у встановленому порядку Громадської організації "Товариство індивідуальних забудовників "Перспектива".

13 червня 2018 року Київський окружний адміністративний суд постановив ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно з ухвалою від 23.06.2018, суд відкрив провадження в адміністративний страв та визначив, що дана справа буде розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до протокольної ухвали суду від 01.08.2018, розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження.

Суд зазначає, що згідно з ухвалою від 23.06.2018 про відкриття провадження в адміністративній справі, суд витребував докази за власною ініціативою від відповідача, а саме, письмове пояснення з приводу фактичних обставин та юридичних підстав, покладених в основу проведеної 01.10.2007 державним реєстратором Обухівської районної державної адміністрації Київської області Тупіковою Любов'ю Іванівною реєстраційної дії та запису за №13421200000001789 про включення відомостей про юридичну особу Громадська організація "Товариство індивідуальних забудовників "Перспектива" до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також, належним чином засвідчені копії усіх документів, що стали підставою для їх вчинення.

12 липня 2018 року до суду від Головного територіального управління юстиції у Київській області надійшло письмове пояснення, у якому зазначено, що відповідач не має можливості надати докази, витребувані судом, згідно з ухвалою від 23.06.2018. При цьому, відповідач зазначив, що такі докази та письмову інформацію можна отримати тільки в Обухівській районній державній адміністрації Київської області як в уповноваженого органу з питань реєстрації громадських організацій на момент здійснення такої реєстрації.

Відповідно до частини четвертої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС), суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Статтею 72 КАС визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Згідно з частиною третьою статті 77 КАС, адміністративному суду надано право збирати докази з власної ініціативи.

Частиною третьою статті 80 КАС встановлено, що про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

З огляду на наявні матеріали справи, для об'єктивного, повного і всебічного розгляду справи, суд дійшов висновку про необхідність витребування з власної ініціативи додаткових доказів від Обухівської районної державної адміністрації Київської області.

Керуючись положеннями статей 9, 72, 77, 80, 243, 248 КАС, суд

у х в а л и в:

Витребувати від Обухівської районної державної адміністрації Київської області належним чином засвідчені копії усіх документів, що стали підставою для вчинення державним реєстратором Обухівської районної державної адміністрації Київської області Тупіковою Любов'ю Іванівною 01.10.2007 реєстраційної дії та запису за №13421200000001789 про включення відомостей про юридичну особу Громадська організація "Товариство індивідуальних забудовників "Перспектива" до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Витребувані документи надати суду у строк протягом п'яти днів з дня одержання Обухівською районною державною адміністрацією Київської області даної ухвали.

Попередити Обухівську районну державну адміністрацію Київської області, що у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені статтями 147, 149 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам) та Обухівській районній державній адміністрації Київської області.

Ухвала про набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Басай О.В.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.08.2018
Оприлюднено05.08.2018
Номер документу75666592
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/2821/18

Рішення від 29.12.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 25.09.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 31.08.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 03.08.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 23.06.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 13.06.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні