Ухвала
від 25.09.2018 по справі 810/2821/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення співвідповідача

25 вересня 2018 року м. Київ №810/2821/18

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Басая О.В., розглянувши в письмовому провадженні за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом Громадської організації "Товариство індивідуальних забудовників "Перспектива" до Головного територіального управління юстиції у Київській області про скасування дії і запису та зобов'язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулась Громадська організація "Товариство індивідуальних забудовників "Перспектива" з позовом до Головного територіального управління юстиції у Київській області, в якому просить:

- скасувати проведену державним реєстратором ОСОБА_1 районної державної адміністрації Київської області ОСОБА_2 01.10.2007 реєстраційну дію та запис за №13421200000001789 про включення відомостей про юридичну особу Громадська організація "Товариство індивідуальних забудовників "Перспектива" до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

- зобов'язати Головне територіальне управління юстиції у Київській області, як суб'єкта державної реєстрації щодо громадських об'єднань, внести відповідний запис про скасування вищезазначеної реєстраційної дії та запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з обов'язковим повідомленням у встановленому порядку Громадської організації "Товариство індивідуальних забудовників "Перспектива".

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 23.06.2018 відкрито спрощене провадження у справі та призначено судове засідання.

Протокольною ухвалою від 01.08.2018 суд вирішив здійснювати розгляд даної адміністративної справи в порядку письмового провадження.

Судом встановлено, що у позовній заяві позивач просить суд, зокрема, скасувати проведену державним реєстратором ОСОБА_1 районної державної адміністрації Київської області ОСОБА_2 01.10.2007 реєстраційну дію та запис за №13421200000001789 про включення відомостей про юридичну особу Громадська організація "Товариство індивідуальних забудовників "Перспектива" до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Вказані позовні вимоги позивача стосуються протиправності дій державного реєстратора ОСОБА_1 районної державної адміністрації Київської області ОСОБА_2

Отже, враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку про те, що належним відповідачем щодо заявленої позовної вимоги про скасування реєстраційної дії та запису за №13421200000001789 про включення відомостей про юридичну особу Громадська організація "Товариство індивідуальних забудовників "Перспектива" до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців є ОСОБА_1 районна державна адміністрація Київської області.

Відповідно до частини третьої статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС), якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави (ч. 4 ст. 48 КАС).

Під час вирішення питання про залучення співвідповідача чи заміну належного відповідача суд враховує, зокрема, чи знав або чи міг знати позивач до подання позову у справі про підставу для залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача (ч. 5 ст. 48 КАС).

Після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку (ч. 6 ст. 48 КАС).

Отже, з урахуванням вищенаведеного, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості співвідповідача ОСОБА_1 районну державну адміністрацію Київської області.

Для з'ясування всіх обставин справи, суд вважає за доцільне вийти зі письмового провадження та призначити справу до судового розгляду у судовому засіданні.

Керуючись статтями 48, 241, 248 КАС, суд,-

у х в а л и в:

Залучити в адміністративній справі №810/2821/18 за позовом Громадської організації "Товариство індивідуальних забудовників "Перспектива" до Головного територіального управління юстиції у Київській області в якості другого відповідача ОСОБА_1 районну державну адміністрацію Київської області.

Направити на адресу ОСОБА_1 районної державної адміністрації Київської області копію позовної заяви та копію даної ухвали.

Розгляд справи почати спочатку.

Вийти із письмового провадження.

Призначити судове засідання на 16 жовтня 2018 року о 16 год. Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 1-й під'їзд, 6-й поверх).

Зобов'язати ОСОБА_1 районну державну адміністрацію Київської області у 15-денний строк з дня отримання ухвали суду направити на адресу суду та учасників справи відзив на позовну заяву та додані до нього документи.

Роз'яснити відповідачеві, що відповідно до частин третьої, четвертої статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України, до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

Роз'яснити учасникам справи, що згідно із частиною дев'ятою статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України, копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Роз'яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Басай О.В.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.09.2018
Оприлюднено26.09.2018
Номер документу76689475
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/2821/18

Рішення від 29.12.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 25.09.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 31.08.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 03.08.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 23.06.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 13.06.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні