Ухвала
від 03.08.2018 по справі 1/352
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

03.08.2018Справа № 1/352

Господарський суд міста Києва, в складі судді Баранова Д.О., розглянувши матеріали

за заявою Публічного акціонерного товариства "Київенерго" та Приватного акціонерного товариства "ДТЕК Київські електромережі"

про заміну сторони її правонаступником

у справі за позовом Публічного акціонерного товариства "Київенерго" в особі філіалу "Кабельні мережі"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Нот"

про стягнення 7 818,00 грн.

Представники сторін:

від заявників: не з'явився

від відповідача (боржника): не з'явився

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду міста Києва від 20.01.2012 (суддя Мельник В.І.) у справі № 1/352 позовні вимоги задоволено. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Нот" на користь Публічного акціонерного товариства "Київенерго" 7 818 (сім тисяч вісімсот вісімнадцять) грн. -заборгованості за підключення, 102 (сто дві) грн. -державного мита, витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу в розмірі 236 (двісті тридцять шість) грн.

На виконання даного рішення, 07.02.2012 Господарським судом міста Києва було видано відповідний наказ.

05.06.2018 до Господарського суду міста Києва надійшла спільна заява Публічного акціонерного товариства "Київенерго" та Приватного акціонерного товариства "ДТЕК Київські електромережі" про заміну сторони її правонаступником.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 07.06.2018 розгляд заяви Публічного акціонерного товариства призначено на 09.07.2018.

Відповідно до п. 5.3 Засад використання автоматизованої системи документообігу Господарського суду міста Києва, на підставі розпорядження керівника апарату суду № 05-23/1257 від 24.07.2018 у зв'язку з лікарняним судді Мельника В.І. справу № 1/352 направлено на повторний автоматичний розподіл.

За наслідками проведення повторного автоматизованого розподілу справи № 1/352, визначено суддю Баранова Д.О. для подальшого її розгляду заяви.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 24.07.2018 вказану заяву прийнято та призначено до розгляду у судовому засіданні на 03.08.2018.

У судове засідання представники заявників та боржника не з'явились, докази повідомлене про місце, дату і час судового засідання у суду відсутні.

Так, частиною 3 статті 334 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Відтак, з огляду на наведену норму процесуального закону, суд вважає за можливе розглянути спільну заяву Публічного акціонерного товариства "Київенерго" та Приватного акціонерного товариства "ДТЕК Київські електромережі" за відсутності представників сторін.

Подана заява мотивована тим, що загальними збори акціонерів Публічного акціонерного товариства "Київенерго" від 13.11.2017 прийнято рішення про реорганізацію Публічного акціонерного товариства "Київенерго" шляхом виділу з нього Товариства та передачі йому частини майна, прав та обов'язків та на підставі рішення загальних зборів акціонерів Публічного акціонерного товариства "Київенерго" про заснування Товариства від 22.12.2017 створено Приватне акціонерне товариство "ДТЕК Київські електромережі".

Приписами частин 1, 2 статті 334 Господарського процесуального кодексу України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Відтак, дослідивши надані суду докази та матеріали справи, суд дійшов висновку про задоволення заяви з огляду на наступне.

Відповідно частини 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Частиною 1 статті 52 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно інформації, яка міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Приватне акціонерне товариство "ДТЕК Київські електромережі" (04080, м. Київ, вулиця Новокостянтинівська, будинок 20, ідентифікаційний код 41946011) є правонаступником Публічного акціонерного товариства "Київенерго", про що були внесені відповідні відомості 16.02.2018.

Відповідно до п. 2.2. Статуту Приватного акціонерного товариства "ДТЕК Київські електромережі" (далі - Товариство) створене на підставі рішення позачергових Загальних зборів акціонерів Публічного акціонерного товариства "Київенерго" від 13.11.2017 про реорганізацію Публічного акціонерного товариства "Київенерго" шляхом виділу з нього Товариства та передачі йому частини майна, прав та обов'язків Публічного акціонерного товариства "Київенерго", та на підставі рішення Загальних зборів акціонерів Товариства про заснування Товариства від 22.12.2017.

Пунктом 2.3. вищезазначеного Статуту Товариство є правонаступником Публічного акціонерного товариства "Київенерго" в частині переданих йому майна, прав та обов'язків згідно з розподільним балансом, а також в частині прав та обов'язків, що визначені частиною 13 розділу 18 "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про ринок електричної енергії".

Предметом діяльності Товариства, зокрема, є розподілення (передача (розподіл) місцевими (локальними) електричними мережами) електричної енергії; постачання електричної енергії тощо (п. 4.2. Статуту).

Крім того, на підтвердження переходу права вимоги Публічного акціонерного товариства "Київенерго" до правонаступника, до заяви надано витяг з акту приймання-передачі судових рішень (судових наказів, виконавчих документів тощо) про стягнення заборгованості (де Публічне акціонерне товариство "Київенерго" є стягувачем) між Публічним акціонерним товариством "Київенерго" та Приватним акціонерним товариством "ДТЕК Київські електромережі" від 28.02.2018, витяг з підсумкового (завершального) розподільчого балансу від 28.02.2018, згідно яких Публічне акціонерне товариство "Київенерго" передало на користь правонаступника заборгованість Товариства з обмеженою відповідальністю "Нот", стягнення якої є предметом спору у даній справі.

З огляду на вищевикладене та враховуючи те, що фактично відбулась заміна Публічного акціонерного товариства "Київенерго" у зобов'язанні із відповідачем та на даний час стороною спірного зобов'язання є Приватне акціонерне товариство "ДТЕК Київські Електромережі", то за таких підстав суд дійшов висновку про обґрунтованість поданої заяви та необхідність заміни Публічного акціонерного товариства "Київенерго" на його правонаступника - Приватне акціонерне товариство "ДТЕК Київські електромережі".

Ухвала про заміну сторони виконавчого провадження надсилається (надається) учасникам справи, а також державному виконавцю, приватному виконавцю в порядку, передбаченому статтею 242 цього Кодексу.

Керуючись ст. 234, 334 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Спільну заяву Публічного акціонерного товариства "Київенерго" та Приватного акціонерного товариства "ДТЕК Київські електромережі" про заміну сторони її правонаступником у справі № 1/352 - задовольнити.

2. Замінити стягувача - Публічне акціонерне товариство "Київенерго" (01001, м. Київ, площа Івана Франка, буд. 5, ідентифікаційний код 00131305) його правонаступником - Приватним акціонерним товариством "ДТЕК Київські електромережі" (04080, м. Київ, вул. Новокостянтинівська, будинок 20, ідентифікаційний код 41946011) з виконання наказу Господарського суду міста Києва № 1/352 від 07.02.2012.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Дата складання та підписання повного тексту ухвали: 03.08.2018

Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом десяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Д.О. Баранов

Дата ухвалення рішення03.08.2018
Оприлюднено06.08.2018
Номер документу75693164
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 7 818,00 грн

Судовий реєстр по справі —1/352

Ухвала від 03.08.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Баранов Д.О.

Ухвала від 27.07.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Баранов Д.О.

Ухвала від 07.06.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник В.І.

Ухвала від 27.05.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Гpeйц K.B.

Ухвала від 14.03.2014

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Хабіб М.І.

Рішення від 20.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник В.І.

Ухвала від 12.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник В.І.

Ухвала від 03.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник В.І.

Ухвала від 04.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь І.А.

Рішення від 17.07.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні