Ухвала
від 27.07.2018 по справі 191/2933/18
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/2933/18

Провадження № 2-а/191/43/18

У Х В А Л А

іменем України

27 липня 2018 року м. Синельникове

Суддя Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області Матіяш С.К., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Департамента соціального захисту населення Дніпропетровської області, Управління праці та соціального захисту населення Синельниківської районної державної адіміністрації; треті особи: Дніпропетровський обласний центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, Синельниківська района державна адміністрація Дніпропетровської області про визнання бездіяльності суб'єкта владних повноважень протиправною та зобов'язання вчинити дії, щодо виплати грошової компенсації вартості самостійного санітарно-курортного лікування, -

В С Т А Н О В И Л А :

До Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Департамента соціального захисту населення Дніпропетровської області, Управління праці та соціального захисту населення Синельниківської районної державної адіміністрації; треті особи: Дніпропетровський обласний центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, Синельниківська района державна адміністрація Дніпропетровської області про визнання бездіяльності суб'єкта владних повноважень протиправною та зобов'язання вчинити дії, щодо виплати грошової компенсації вартості самостійного санітарно-курортного лікування.

Частиною першою ст. 20 КАС України визначено, що місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні: адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності; адміністративні справи, пов`язані з виборчим процесом чи процесом референдуму, адміністративні справи, пов`язані з перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України, адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання ними рішень судів у справах, визначених пунктами 1-3 частини першої цієї статті.

Як вбачається зі змісту позовної заяви, заявлений адміністративний позов не підпадає під предмету юрисдикцію, що віднесена до компетенції місцевих загальних судів.

Згідно з ч.1 ст. 318 КАС України рішення суду підлягає скасуванню з направлення справи на розгляд за встановленою законом підсудністю, якщо рішення прийнято судом з порушенням правил юрисдикції (підсудності), визначених статтями 20, 22, 25-28 КАС України.

Відповідно до ч.2 ст. 20 КАС України окружним адміністративним судам підсудні всі адміністративні справи, крім визначених частиною першою цієї статті.

Таким чином, виходячи із приписів ст. 20 КАС України, заявлений адміністративний позов, за розмежуванням предметної юрисдикції адміністративних судів, підлягає розгляду Дніпропетровським окружним адміністративним судом.

Подальший розгляд справи по суті Синельниківським міськрайонним судом Дніпропетровської області призведе до наслідків, визначених ч. 1 ст. 318 КАС України, з урахуванням вимог ч.1 ст. 20 КАС України.

У відповідності до п. 2 ч.1ст. 29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 30 КАС України спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються.

Керуючись ст. 20, 29, 30 КАС України, суд,-

УХВАЛИЛА:

Передати до Дніпропетровського окружного адміністративного суду адміністративну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Департамента соціального захисту населення Дніпропетровської області, Управління праці та соціального захисту населення Синельниківської районної державної адіміністрації; треті особи: Дніпропетровський обласний центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, Синельниківська района державна адміністрація Дніпропетровської області про визнання бездіяльності суб'єкта владних повноважень протиправною та зобов'язання вчинити дії, щодо виплати грошової компенсації вартості самостійного санітарно-курортного лікування.

Ухвалу може бути оскаржено до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуючий суддя: Софія Костянтинівна Матіяш

СудСинельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення27.07.2018
Оприлюднено09.08.2018
Номер документу75699718
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —191/2933/18

Ухвала від 18.01.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Ухвала від 13.12.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Ухвала від 02.11.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Ухвала від 27.08.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Ухвала від 27.07.2018

Адміністративне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Матіяш С. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні