Ухвала
від 09.08.2018 по справі 11/948
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

09 серпня 2018 року м. Житомир справа № 11/948

категорія 10.2.4

Житомирський окружний адміністративний суд

у складі: судді Романченка Є.Ю.,

розглянувши у письмовому провадженні заяву Коростишівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну позивача в справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області до Виробничого підприємства житлово - комунального господарства про стягнення заборгованості на загальну суму 17313,67 грн,

встановив:

У липні 2018 року Коростишівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області звернулося до Господарського суду Житомирської області із заявою, у якій просило замінити позивача по справі № 11/948 з Управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області на його правонаступника - Коростишівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області. В обґрунтування заяви вказувало, що Коростишівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області утворено шляхом злиття управління Пенсійного фонду України в Коростишівському районі та управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі і є повним правонаступником ліквідованих управлінь.

Ухвалою Господарського суду Житомирської області від 17 липня 2018 року заяву Коростишівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну сторони його правонаступником у справі № 11/948 направлено для розгляду до Житомирського окружного адміністративного суду.

Ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 26 липня 2018 р. прийнято до свого провадження вказану заяву Коростишівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області та призначено заяву до судового розгляду з повідомленням учасників справи на 14:00 09 серпня 2018 року.

Представник заявника і представник відповідача до суду не прибули, про час та місце судового розгляду були повідомлені. У заяві Коростишівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області просило розглянути її без їх участі.

Зважаючи на те, що неявка учасників справи не перешкоджає розгляду заяви, суд вважає за можливе розгляд і вирішення питання про заміну сторони у справі правонаступником здійснити в письмовому провадженні, відповідно ч. 9 ст. 205, ст.ст. 4, 229 Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції, чинній на час вчинення процесуальної дії).

Дослідивши заяву та надані матеріали, суд дійшов висновку про її обґрунтованість, з наступних підстав.

Постановою Господарського суду Житомирської області від 10 травня 2007 року в справі № 11/948 позов Управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області задоволено та стягнуто з Виробничого підприємства житлово - комунального господарства 17313,67 грн боргу.

Вказана постанова набрала законної сили.

Судом установлено, що, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 № 1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", реорганізовано шляхом злиття управління Пенсійного фонду України в Коростишівському районі, управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі та утворено нову юридичну особу - Коростишівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, що є правонаступником ліквідованих управлінь.

Запис про проведення державної реєстрації юридичної особи внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань 30.03.2016, відтак позивач у справі вибув.

У відповідності до статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України (в редакції, чинній на час вчинення процесуальної дії), у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Пунктом 6 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 № 1074, визначено, що права та обов'язки органів виконавчої влади у разі злиття органів виконавчої влади переходять до органу виконавчої влади, утвореного внаслідок такого злиття.

Таким чином, у межах спірних правовідносин Коростишівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області є правонаступником вибувшого позивача.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне допустити заміну вибувшого позивача - Управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області його правонаступником - Коростишівським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області та задовольнити заяву останнього.

Керуючись ст.ст. 52, 241-243, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив:

Заяву Коростишівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області задовольнити.

Допустити заміну вибувшого позивача у справі Управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області на його правонаступника - Коростишівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (12504, Житомирська область, м. Коростишів, вул. Гагаріна, 2, ідентифікаційний код 40380694).

Ухвала набирає законної сили у порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                             Є.Ю. Романченко

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.08.2018
Оприлюднено16.08.2018
Номер документу75828145
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —11/948

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Романченко Євген Юрійович

Ухвала від 20.01.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Романченко Євген Юрійович

Ухвала від 09.08.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Романченко Євген Юрійович

Ухвала від 17.07.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Терлецька-Байдюк Н.Я.

Рішення від 23.05.2008

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Постанова від 15.05.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні