Ухвала
від 15.08.2018 по справі 909/694/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/694/18

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

15.08.2018

м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Грици Ю.І. , розглянувши матеріали справи

за позовом: Товариства з додатковою відповідальністю "Івано-Франківський хлібокомбінат", вул. С.Петлюри, 17, м. Івано-Франківськ, 76014

до відповідача: Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради вул. Л.Гузара, 15, м. Івано-Франківськ, 76014

про стягнення коштів

ВСТАНОВИВ:

ТОВ "Івано-Франківський хлібокомбінат" звернулося до господарського суду Івано-Франківської області з позовом до Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради про стягнення коштів в сумі 47 988,10грн.

Розглянувши позовну заяву та додані до неї документи, суд вважає, що позовну заяву слід залишити без руху. При цьому суд врахував наступне:

п. 10 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що позовна заява повинна містити підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

          Як вбачається із матеріалів доданих до позовної заяви, ТОВ "Івано-Франківський хлібокомбінат" не подано доказів в підтвердження того, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Крім того, що п.1 ч. 1 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 172 ГПК України, позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов'язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення. Такий самий обов'язок покладається на позивача у разі залучення судом до участі у справі іншого відповідача, заміни неналежного відповідача, залучення або вступу у справу третьої особи.

Як вбачається з додатків до позовної заяви, позивачем не додано відповідних документів, які б підтверджували надіслання копії позовної заяви з додатками Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради, натомість позивачем подано копію позовної заяви з додатками. Слід зазначити, що з тексту позовної заяви, зокрема з додатків, випливає що позивачем подано копію позовної заяви з додатками для відповідача.

Відповідно до ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

          Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

          Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Враховуючи наведене, суд вважає, що копію позовної заяви з додатками (на 176 аркушах) слід повернути позивачу, позовну заяву (вх.№11808/18 від 10.08.2018) слід залишити без руху та встановити термін для усунення її недоліків.

Керуючись ст. ст. 162, 164, 172, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:          

позовну заяву (вх.№11808/18 від 10.08.2018) залишити без руху.

          

Позивачу у строк до 31.08.2018 усунути недоліки позовної заяви, а саме:

- надати суду підтвердження того, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав;

- надати суду належні докази направлення відповідачу - Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради, копії позовної заяви та додатків до позовної заяви (оригінал фіскального чеку та оригінал опису вкладення у цінний лист, з переліком додатків до позовної заяви).

В разі невиконання вимог суду вказана позовна заява буде повернута заявнику.

Повернути позивачу, Товариству з додатковою відповідальністю "Івано-Франківський хлібокомбінат" (вул. С.Петлюри, 17, м. Івано-Франківськ, 76014) копію позовної заяви з додатками (для відповідача) .

          Інформацію щодо справи сторони мають можливість отримати також на веб-сторінці господарського суду Івано-Франківської області (http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

          

Суддя                                                                       Грица Ю.І.

          

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі “Судова влада України”, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі: http://court.gov.ua/fair/sud5010/

          Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/

          Веб-адреса Господарського суду Івано-Франківської області: http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/

          e-mail суду: inbox@if.arbitr.gov.ua. Інформація за тел.: (0342) 55-94-88

Звернути увагу, що учасники справи можуть отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для цього необхідно зареєструватись в системі, розміщеній на офіційному веб-порталі "Судова влада України" (https://e-court.mail.gov.ua/?_task=login&_action=plugin.registration_rules) та подати до суду заявку для отримання процесуальних документів в електронному вигляді.

Додаток:

- копія позовної заяви - на 2 аркушах;

- додатки до позовної заяви - 174 аркуші.

Дата ухвалення рішення15.08.2018
Оприлюднено17.08.2018
Номер документу75868949
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —909/694/18

Рішення від 20.09.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю.І.

Ухвала від 28.08.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю.І.

Ухвала від 15.08.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні