Ухвала
від 28.08.2018 по справі 909/694/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/694/18

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

28.08.2018

м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Грици Ю.І. , розглянувши матеріали справи

за позовом: Товариства з додатковою відповідальністю "Івано-Франківський хлібокомбінат", вул. С.Петлюри, 17, м. Івано-Франківськ, 76014

до відповідача: Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради вул. Л.Гузара, 15, м. Івано-Франківськ, 76014

про стягнення коштів

ВСТАНОВИВ:

ТОВ "Івано-Франківський хлібокомбінат" звернулося до господарського суду Івано-Франківської області з позовом до Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради про стягнення коштів в сумі 47 988,10грн.

Судом, відповідно до ухвали від 15.08.2018 позовну заяву (вх.№11808/18 від 10.08.2018) залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків, зокрема, запропоновано у строк до 31.08.2018 усунути недоліки позовної заяви, а саме: надати суду підтвердження того, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав та надати суду належні докази направлення відповідачу, Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради, копії позовної заяви та додатків до позовної заяви (оригінал фіскального чеку та оригінал опису вкладення у цінний лист, з переліком додатків до позовної заяви).

На виконання вимог ухвали суду від 15.08.2018, ТОВ "Івано-Франківський хлібокомбінат", у визначений строк, подано до суду клопотання на підтвердження усунення недоліків позовної заяви, до якого долучено відповідні документи (вх.№12944/18; вх.№12945/18 від 27.08.2018).

Відповідно до ч. 3 ст. 174 ГПК України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому ст. 176 ГПК України.

          Згідно з частинами першою та третьою статті 12 Господарського процесуального кодексу України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного).

          Частиною 1 статті 247 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що в порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

          Пунктом 1 частини 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України визначено, що малозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

          Статтею 250 ГПК України передбачено, що питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

          Розглянувши матеріали позовної заяви, враховуючи усунуті недоліки, суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та, з огляду на ціну позову (не перевищує 100 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб) та категорію справи, суд дійшов висновку про розгляд даної справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи.

Керуючись статтями 12, 176, 234, 235, 247, 250, 251 Господарського процесуального кодексу України, суд

          

УХВАЛИВ:

прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

          Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

          Розгляд справи по суті призначити на 20.09.2018 о 10:20 год.

          Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76018, зал судових засідань № 14.

          Роз'яснити позивачу, що відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 46 ГПК позивач вправі збільшити або зменшити розмір вимог до початку першого судового засідання якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, а також відповідно до ч. 3 ст. 46 ГПК позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви не пізніше ніж за п'ять днів до початку першого судового засідання у справі, що розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

          У разі наявності у відповідача заперечень проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, останній повинен подати суду заяву із обґрунтуванням своїх заперечень протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше 18.09.2018.

          Позивачу подати суду:

- для огляду в судовому засіданні оригінали документів, долучених до позовної заяви;

- витяг державного реєстратора з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців щодо реєстрації та місцезнаходження (місця проживання) та відсутності запису про його ліквідацію (припинення підприємницької діяльності) станом на час розгляду судом справи.

          Відповідачу подати суду:

- відзив на позов протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше 18.09.2018 із урахуванням вимог ст. 165 ГПК України та всі документи, що підтверджують заперечення проти позову, копію відзиву надіслати позивачу. Документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи надати суду до початку судового засідання;

- витяг державного реєстратора з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців щодо реєстрації та місцезнаходження (місця проживання) та відсутності запису про його ліквідацію (припинення підприємницької діяльності) станом на час розгляду судом справи.

          Повідомити сторін, що у разі надходження до суду відзиву відповідача на позовну заяву, позивач має право подати суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення на відповідь позивача до 18.09.2018. з урахуванням вимог ст. 166 ГПК України.

          Письмові докази подати відповідно до вимог статей 80, 91 Господарського процесуального кодексу України.

          При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

          Інформацію про дату судових засідань сторони мають можливість отримати також на веб-сторінці господарського суду Івано-Франківської області (http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/).

          Суд звертає увагу сторін на те, що відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

          

          З метою забезпечення своєчасного початку судового засідання представникам сторін з'являтися заздалегідь зазначеного часу та подавати документи, що підтверджують повноваження.

          Суддя                                                                       Грица Ю.І.

          

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі “Судова влада України”, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі: http://court.gov.ua/fair/sud5010/

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/

Веб-адреса Господарського суду Івано-Франківської області: http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/

e-mail суду: inbox@if.arbitr.gov.ua. Інформація за тел.: (0342) 55-94-88

Звернути увагу, що учасники справи можуть отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для цього необхідно зареєструватись в системі, розміщеній на офіційному веб-порталі "Судова влада України" (https://e-court.mail.gov.ua/?_task=login&_action=plugin.registration_rules) та подати до суду заявку для отримання процесуальних документів в електронному вигляді.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення28.08.2018
Оприлюднено30.08.2018
Номер документу76078603
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/694/18

Рішення від 20.09.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю.І.

Ухвала від 28.08.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю.І.

Ухвала від 15.08.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні