Ухвала
від 14.08.2018 по справі 826/15074/16
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 826/15074/16

УХВАЛА

14 серпня 2018 року м. Київ

Суддя-доповідач Київського апеляційного адміністративного суду Карпушова О.В., розглянувши апеляційну скаргу Східної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 01 березня 2018 року у справі № 826/15074/16 за позовом Публічного акціонерного товариства "Укргазвидобування" до Східної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 11 червня 2018 року апеляційну скаргу Східної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 01 березня 2018 року у справі № 826/15074/16 за позовом Публічного акціонерного товариства "Укргазвидобування" до Східної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити дії залишено без руху та надано апелянту строк протягом десяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху для надання заяви про поновлення строку з зазначенням підстав для його поновлення, оригіналу квитанції про сплату судового збору у розмірі 2067,00 грн. та оригіналу довіреності з повноваженнями ОСОБА_2 на підписання апеляційної скарги.

Копію зазначеної ухвали апелянтом отримано 19.06.2018 року.

На адресу суду на виконання ухвали від 11 червня 2018 року апелянтом надано належним чином засвідчену копію довіреності з повноваженнями ОСОБА_2 на підписання апеляційної скарги, заяву про поновлення строку з зазначенням підстав для його поновлення та клопотання про відстрочення сплати судового збору.

Розглянувши клопотання про відстрочення сплати судового збору зазначаємо наступне.

Згідно зі ст. 1 Закону України "Про судовий збір", судовий збір - збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, за видачу судами документів, а також у разі ухвалення окремих судових рішень, передбачених цим Законом. Судовий збір включається до складу судових витрат.

Частиною першою ст. 133 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Але, відповідно до ст. 8 Закону України Про судовий збір від 08 липня 2011 року №3674-VI, враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов: розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або позивачами є: військовослужбовці; батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів; одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда; члени малозабезпеченої чи багатодітної сім'ї; особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров'ю; суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті, у зв'язку з чим слід відмовити Відповідачу у відстроченні сплати судового збору.

Отже, не вбачається підстав для відстрочення Східній об'єднаній державній податковій інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області сплати судового збору.

Проте, в силу положень ч.2 ст. 121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом.

Враховуючи вищевикладене, суддя-доповідач дійшов до висновку про можливість продовження строку наданого судом для виконання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху в частині сплати судового збору.

Водночас, звертаємо увагу, що з 01 липня 2018 року змінилися реквізити для сплати судового збору: одержувач: УК у Печерському районі; рахунок отримувача: 34312206081055; код класифікації доходів бюджету: 22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ): 38004897; банк отримувача: Казначейство України (ЕАП); код банку отримувача (МФО): 899998) судовий збір.

Щодо поважності пропуску строку на апеляційне провадження, викладені в наданій заяві про поновлення строків на апеляційне оскарження, вважаємо їх поважними, звертаючи увагу на те, що копію оскаржуваного рішення апелянтом отримано лише 02.04.2018 року, а апеляційну скаргу подано ними 28.04.2018 року.

Керуючись ст.ст. 121, 243 КАС України,

У Х В А Л И В :

Відмовити Східній об'єднаній державній податковій інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області у задоволенні клопотання про відстрочення сплати судового збору.

Поновити Східній об'єднаній державній податковій інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області пропущений строк на апеляційне оскарження.

Продовжити наданий Східній об'єднаній державній податковій інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області строк для усунення недоліків апеляційної скарги у справі за адміністративним позовом Публічного акціонерного товариства "Укргазвидобування" до Східної об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити дії в частині сплати судового збору до 23 серпня 2018 року.

Ухвала може бути оскаржена в касаційному порядку протягом тридцяти днів з дня її постановлення.

Суддя: О.В. Карпушова

Дата ухвалення рішення14.08.2018
Оприлюднено15.08.2018
Номер документу75871955
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/15074/16

Ухвала від 26.06.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 20.06.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 28.03.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Постанова від 28.11.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

Ухвала від 18.10.2018

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

Ухвала від 29.08.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Ухвала від 29.08.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Ухвала від 14.08.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Ухвала від 11.06.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Карпушова О.В.

Рішення від 01.03.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні