Ухвала
від 17.08.2018 по справі 818/1498/18
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

17 серпня 2018 р.Справа № 818/1498/18 Харківський апеляційний адміністративний суд у складі: судді-доповідача ОСОБА_1, суддів: Донець Л.О. , Перцової Т.С. розглянувши в приміщенні Харківського апеляційного адміністративного суду в м. Харкові клопотання Державної фіскальної служби України про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по справі за апеляційною скаргою Державної фіскальної служби України на рішення Сумського окружного адміністративного суду від 15.05.2018р. по справі №818/1498/18

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "НИВА 2015"

до Державної фіскальної служби України

про визнання протиправними та скасування рішень, зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Сумського окружного адміністративного суду від 15.05.2018р. задоволено адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "НИВА 2015" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов'язання вчинити дії.

На зазначену рішення Державною фіскальною службою України подано апеляційну скаргу.

Ухвалами Харківського апеляційного адміністративного суду від 17.08.2018 року відкрито апеляційне провадження по справі та призначено справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні.

В апеляційній скарзі заявником також заявлено клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Згідно з ст. 167 КАС України, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; найменування суду, до якого вона подається; номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; підстави заяви (клопотання, заперечення); перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Вимога вказати в заяві по суті справи, скарзі, заяві, клопотанні або запереченні ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України стосується лише юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України. Іноземна юридична особа подає документ, що є доказом її правосуб'єктності за відповідним законом іноземної держави (сертифікат реєстрації, витяг з торгового реєстру тощо).

Якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Відповідно до ч. ч. 1, 2, 5 ст.195 КАС України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов'язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п'ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Враховуючи викладене, направлене до суду апеляційної інстанції клопотання про розгляд справи в режимі відеоконференції не містить посилань про виконання вимог процесуального закону, а саме: в клопотанні відсутні докази щодо направлення в той самий строк іншим учасникам справи копії клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, оскільки відсутні відповідні додатки про це.

З огляду на викладене, колегія суддів не вбачає підстав для задоволення клопотань про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст. 195, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Кодексу адміністративного судочинства, суд, -

У Х В А Л И В:

Повернути Державній фіскальній службі України клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по справі за апеляційною скаргою Державної фіскальної служби України на рішення Сумського окружного адміністративного суду від 15.05.2018р. по справі №818/1498/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "НИВА 2015" до Державної фіскальної служби України про визнання протиправними та скасування рішень, зобов'язання вчинити дії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач (підпис)ОСОБА_1 Судді (підпис) (підпис) ОСОБА_2 ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення17.08.2018
Оприлюднено19.08.2018
Номер документу75930898
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —818/1498/18

Ухвала від 21.11.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Постанова від 22.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бенедик А.П.

Постанова від 22.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бенедик А.П.

Ухвала від 16.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бенедик А.П.

Ухвала від 17.08.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бенедик А.П.

Ухвала від 17.08.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бенедик А.П.

Ухвала від 17.08.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бенедик А.П.

Ухвала від 31.07.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бенедик А.П.

Ухвала від 10.07.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бенедик А.П.

Постанова від 15.05.2018

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні