Ухвала
від 05.07.2018 по справі 187/408/18
ПЕТРИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПЕТРИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 187/408/18

2/0187/206/18

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

"05" липня 2018 р. смт. Петриківка

Петриківський районний суд Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Говорухи В.О., при секретарі судового засідання Столяренко Н.П., розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Петриківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, про зняття арешту з майна, третя особа: Реєстраційна служба Петриківського районного управління юстиції, за участі позивача представника позивача - ОСОБА_2,

В С Т А Н О В И В :

10.04.2018 до Петриківського районного суду Дніпропетровської області звернулася ОСОБА_1 з позовом до відділу державної виконавчої служби Петриківського РУЮ, Державного реєстратора Петриківського РУЮ ОСОБА_3 про зняття арешту з будинку № 30 по вул. Корчагіна в смт Петриківка Петриківського району Дніпропетровської області.

З урахуванням положень ч.3 ст. 14 ЦПК України справа передана для розгляду головуючому судді Говорусі В.О.

02.05.2018 ухвалою судді Петриківського районного суду Дніпропетровської області відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

22.05.2018 в підготовче судове засідання ОСОБА_1 надала уточнену позовну заяву про зняття арешту з майна, де відповідачем є Петриківський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, а третьою особою: Реєстраційна служба Петриківського районного управління юстиції.

05.07.2018 в підготовче судове засідання позивач ОСОБА_1 не з'явилася та надала до суду заяву про розгляд справи без її присутності, а за участю її представника, позовні вимоги підтримує у повному обсязі.

Представник позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 надав клопотанням про заміну третьої особи - Реєстраційної служби Петриківського районного управління юстиції на відділ з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Петриківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області та не заперечував проти призначення справи до розгляду по суті.

Представник Петриківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, будучи належним чином повідомленими про час та місце судового засідання, до суду не з'явився. Будь-яких заяв, клопотань та відзиву на позов до суду не надходило.

Вирішуючи питання про заміну третьої особи суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

П. 1 ч. 1 ст. 2 Закону України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень визначено, що державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень - офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Відповідно до п.п. 2,3 ч. 1 та ч. 2 ст. 6 згаданого Закону організаційну систему державної реєстрації прав становлять суб'єкти державної реєстрації прав: виконавчі органи сільських, селищних та міських рад, Київська, Севастопольська міські, районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації; державні реєстратори прав на нерухоме майно. Виконавчі органи сільських, селищних та міських рад (крім міст обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення) набувають повноважень у сфері державної реєстрації прав відповідно до цього Закону у разі прийняття відповідною радою такого рішення.

Згідно з абз. 1,2 п.1 ст. 9 цього ж Закону до повноважень суб'єктів державної реєстрації прав належить забезпечення: проведення державної реєстрації прав; ведення Державного реєстру прав; взяття на облік безхазяйного нерухомого майна; формування та зберігання реєстраційних справ.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Виходячи із наведеного, суд вважає за необхідне замінити третю особу по справі - Реєстраційну службу Петриківського районного управління юстиції на - відділ з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Петриківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області.

Визначено обставини справи, які підлягають встановленню, докази сторін відносно таких обставин та з'ясовано, що сторони повідомили про всі обставини справи, які їм відомі.

Визначено порядок розгляду справи для чого визначено дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті та встановлено порядок з'ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються.

З'ясовано розмір заявлених сторонами судових витрат.

Керуючись статтями 53, 189-200 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

У цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Петриківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, про зняття арешту з майна, замінити третю особу по справі - Реєстраційну службу Петриківського районного управління юстиції на - відділ з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Петриківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області.

Закрити підготовче провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Петриківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, про зняття арешту з майна, третя особа: відділ з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Петриківської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, та призначити справу до судового розгляду по суті на 24 липня 2018 року о 13-30 годині в залі № 2 Петриківського районного суду Дніпропетровської області.

В судове засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя:ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення05.07.2018
Оприлюднено21.08.2018
Номер документу75952004
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з майна,

Судовий реєстр по справі —187/408/18

Рішення від 26.09.2018

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Говоруха В. О.

Рішення від 26.09.2018

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Говоруха В. О.

Ухвала від 16.08.2018

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Говоруха В. О.

Ухвала від 05.07.2018

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Говоруха В. О.

Ухвала від 02.05.2018

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Говоруха В. О.

Ухвала від 13.04.2018

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Говоруха В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні