Ухвала
від 22.08.2018 по справі 6/93
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ61022 м. Харків, пр. Науки, буд.5, тел./факс 702-10-79 inbox@lg.arbitr.gov.ua


У Х В А Л А

                    

22 серпня 2018 року                                                                       Справа № 6/93

                                                                                

За позовом Дочірньої компанії “Газ України” Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”, м. Київ

до Лисичанського спеціалізованого підприємства “Лисичанськтепломережа”, м. Лисичанськ Луганської області

про стягнення 10327914 грн. 02 коп.

Суддя Зюбанова Н.М.

- розгляд клопотання Дочірньої компанії “Газ України” Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” від 16.08.2018 № 31/13-2959 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні Київського апеляційного господарського суду.

Дослідивши вказане клопотання, суд дійшов висновку про його задоволення з огляду на наступне.

Так, стягувач звернувся до господарського суду Луганської області з клопотанням забезпечити проведення судового засідання по розгляду скарги ДК “Газ України” НАК “Нафтогаз України” на бездіяльність начальника Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області в режимі відеоконференції.

В обґрунтування клопотання стягувач посилається на те, що його підприємство є об'єктом державної власності, що має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, з метою забезпечення принципів рівноправності та змагальності сторін бажає взяти участь у судовому засіданні в режимі відео конференції, зокрема, в приміщенні Київського апеляційного господарського суду (вул. Шолуденка, 1, м. Київ, 04116).

Відповідно до частини 7 статті 11 Закону України “Про судоустрій і статус суддів” учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов'язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

У пункті 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції” до повного забезпечення функціонування системи відеоконференцзв'язку в усіх судах України учасники судового процесу можуть брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції лише за наявності технічної можливості для її проведення у відповідних судах.

Державна судова адміністрація України висвітлює на своєму офіційному веб-сайті інформацію про суди, які забезпечені технічними засобами для участі особи у засіданні суду в режимі відеоконференції. Така інформація має враховуватися судами при постановленні ухвал щодо проведення відеоконференцій.

На Офіційному веб-порталі “Судова влада України” (http://court.gov.ua) визначено перелік апеляційних та місцевих загальних судів, в яких впроваджено систему відеоконференцзв'язку, до якого входить зокрема, Київський апеляційний господарський суд.

Згідно ч.ч. 6, 7, 8 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду, визначеному судом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніше як за п'ять днів до відповідного судового засідання. Копія ухвали про участь у судовому засіданні в режимі відео конференції суду негайно надсилається до суду, який зобов'язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відео конференції.

Враховуючи викладене та те, що до суду письмове клопотання стягувача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції надійшло з додержанням строків, передбачених ст. 197 ГПК України, воно підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в:

1. Клопотання ДК “Газ України” НАК “Нафтогаз України” від 16.08.2018 № 31/13-2959 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, задовольнити.

2. Доручити Київському апеляційному господарському суду (вул. Шолуденка, 1, м. Київ, 04116) забезпечити проведення відеоконференції по розгляду скарги на бездіяльність начальника Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області у справі № 6/93, розгляд якої відбудеться 30.08.2018 о 12 год. 30 хв. в приміщенні Господарського суду Луганської області в залі судового засідання № 204.

3. Копію цієї ухвали до відома надіслати всім учасникам судового процесу та Київському апеляційному господарському суду для забезпечення виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання 22.08.2018 та не підлягає оскарженню.

Суддя                               Н.М.Зюбанова

Дата ухвалення рішення22.08.2018
Оприлюднено27.08.2018
Номер документу75998135
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/93

Ухвала від 07.06.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

Ухвала від 01.05.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

Ухвала від 24.04.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 07.04.2023

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

Ухвала від 27.08.2019

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Чопко Ю.О.

Ухвала від 15.08.2019

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Чопко Ю.О.

Ухвала від 30.08.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Косенко Т.В.

Ухвала від 22.08.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 22.08.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 04.04.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні